Takk for sist?

Søndag åpner Old Trafford dørene for Fulham.

Publisert Sist oppdatert

Det er en klubb som for tre måneder siden sendte United hjem som slakt fra Craven Cottage. Tør vi håpe på et "takk for sist"?

Dersom vi kun legger ukens europacupinnsats til grunn, bør resultatet av søndagens Premier League-møte gå i klar favør av Sir Alex' ferske kvartfinalister. Det sier seg selv etter onsdagskveldens imponerende 4-0-seier over Milan, et resultat som ga gjenklang over hele fotball-Europa. Ja, det påstås at det til og med nådde over Pyreneene og hele veien frem til Estadio Santiago Bernabéu. Tilsvarende kan ikke sies om Fulhams prestasjoner i 3-1-nederlaget for Juventus 24 timer senere.

Men heldigvis, så enkelt er det selvsagt ikke å spå utfallet av søndagens Premier League-møte på Old Trafford. Før torsdagens Europa League-oppgjør i Torino, hadde Fulham nemlig benyttet den siste måneden til å fremstå som en solid enhet, særdeles vanskelige å bryte ned. Ni kamper uten nederlag i alle turneringer, hvorav fem ga full uttelling, sier det meste om det. Til alt overmål ble Roy Hodgson kåret til Barclays Manager of the Month for februar, samtidig som hans sisteskanse, australske Mark Schwarzer, stakk avgårde med tilsvarende utmerkelse i keeperkategorien.

Dermed synes det åpenbart at Fulham har klart å jobbe seg ut av problemene som fulgte den berømte seieren over United like før jul. Romjulen samt hele januar ble nemlig en sportslig bortimotkatastrofe som først bremset opp med 1-0-triumfen over bunnlaget Portsmouth. Det skjedde på et tidspunkt da kalenderen allerede viste februar, og resultatrekken fem strake ligatap.

Skadesituasjonen

Fulham kommer til Manchester uten spissen Andy Johnson og forsvarsspilleren John Pantsil, som begge er kneskadet. Samtidig råder det en viss usikkerhet rundt de to midtbanemennene Danny Murphy (lyske) og Kagisho Dikgacoi (ankel).

Toppscorer:

Bobby Zamora, 15 mål (åtte i PL)

FORMEN – 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

11. mars

Juventus

EL

B

1-3

6. mars

Tottenham

PL

H

0-0

28. feb.

Sunderland

PL

B

0-0

25. feb.

Shakhtar

EL

B

1-1

21. feb.

Birmingham

PL

H

2-1

V: 1

U: 3

T:1

Mål: 4-5

United gikk til helgen som ligaledere, men risikerer å se seg forbigått både av Chelsea og Arsenal innen søndagens avspark. Da vil det i så fall bare være én måte å svare de to nærmeste – og eneste(?) rivalene, nemlig ved å sørge for at Fulham blir sendt tomhendte tilbake til London. Skjer det, er saken grei; da vil United ha gjeninntatt tabelltoppen.

Carrick tilbake

Michael Carrick, som var suspendert og måtte stå over onsdagens festforestilling mot AC Milan, er klar igjen, og går trolig inn som erstatter for Paul Scholes. Etter to kamper på en uke har "The Ginger Prince" sannsynligvis behov for å få ligge med tærne i været noen dager.

Skadesituasjonen

De siste ukene har vi sett både Anderson og Michael Owen forsvinne ut av bildet med skader som vil holde dem ute for resten av sesongen. Torsdag forsvant muligens Ritchie De Laet samme vei da han ble liggende igjen etter en duell og måtte bæres av banen i reservelagskampen mot Manchester City. Fra før av er også John O'Shea, og Wes Brown, Fabio da Silva, Ryan Giggs og Federico Macheda ute, og selv om de to sistnevnte er på god vei tilbake, kommer Fulham-kampen for tidlig for dem.

Troppen

Følgende 20 spillere er aktuelle:

Van der Sar, Foster, Kuszczak, Neville, Rafael, Ferdinand, Vidic, Evans, Evra, Valencia, Fletcher, Carrick, Scholes, Nani, Park, Obertan, Gibson, Rooney, Berbatov, Diouf

FORMEN – 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

10. mars

AC Milan

CL

H

4-0

6. mars

Wolverhampton

PL

B

1-0

28. feb.

Aston Villa

LC

*)

2-1

23. feb.

West Ham

PL

H

3-0

20. feb.

Everton

PL

B

1-3

V: 4

U: 0

T: 1

11-4

*) Spilt på Wembley

Milepæler

  • Ji-sung Park er én unna sin 100. førstelagsstart

INNBYRDES OPPGJØR

Forrige møte:

19. desember 2009, Craven Cottage

Fulham v United 3-0

Første møte:

21. oktober 1922, Old Trafford

United – Fulham 1-1

Mål: Joe Myerscough

Største seier:

26. mars 1960, Old Trafford

United 5 – Fulham 0

Mål: Dennis Viollet 2, Johnny Giles, Alex Dawson, Mark Pearson

Største nederlag:

19. desember 2010, Craven Cottage

Fulham 3 – United 0

Klubbenes Premier League-møter på Old Trafford:

Sesong

Res.

Målscorere

2008/09

3-0

Scholes, Berbatov, Rooney

2007/08

2-0

Ronaldo 2

2006/07

5-1

Rooney 2, Saha, Ronaldo, Pearce (selvmål)

2005/06

4-2

Ronaldo 2, Bocanegra (selvmål), Saha

2004/05

1-0

Ronaldo

2003/04

1-3

Forlan

2002/03

3-0

Van Nistelrooy 3 (1 str.)

2001/02

3-2

Van Nistelrooy 2, Beckham

Spilt: 8

V: 7

U: 0

T: 1

Mål: 22-8

Fullstendig ligastatistikk mot Fulham (United nevnt først):

Hjemme

Borte

Totalt

Kamper

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

Spilt

24

3

2

66-23

10

10

10

48-45

34

13

12

114-68

Dommeren:

42 år gamle Mike Jones har dømt ligafotball siden 1997, men dette er bare hans andre sesong i Premier League. Han har aldri tidligere hatt æren av å dømme United, verken på Old Trafford eller andre steder, så slik sett representerer søndagens kamp en skikkelig ilddåp. Hittil i sesongen har Jones delt ut 56 gule og ett rødt kort på 17 PL-opptredener, et gjennomsnitt på 3.35 kort per kamp.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Kampen mot Fulham vises på Canal+ 1 og 2, men om du ikke skulle ha mulighet til å følge utviklingen via tv-skjermen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2229, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av sms-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2229.

Powered by Labrador CMS