Sikrer avansement?

Dersom det blir poeng i kveldens kamp mot CSKA, vil kun resultatet av mer eller mindre ville teorier kunne hindre Manchester United en plass i Champions Leagues 1/8-finale. Men, skader hindrer fjorårsfinalistene i å toppe laget.

Publisert Sist oppdatert

Forhåpentligvis vil ikke fraværet av en del nøkkelspillere få avgjørende betydning for utfallet av kveldens kamp mot et russisk mannskap som gjorde alt annet enn å overbevise i det omvendte møtet i Moskva for knappe to uker siden, og som sliter i motbakke både på og utenfor banen.

Det er bare 13 dager siden CSKA, under ledelse av manager Juande Ramos, måtte bite i kunstgresset hjemme på Luzhniki, mot et United-mannskap som rasjonerte med kreftene og bare tok ut det aller nødvendigste for å sikre seg tre høyst verdifulle bortepoeng.

Det var et nederlag som skapte bølger hos hjemmelaget, bølger som fire dager senere skulle få den tilstøtende Moskva-elven til å flomme over sine bredder. Da dukket nemlig byrival FC Moskva opp fra dypet og påførte UEFA-cupvinnerne fra 2005 nok et sviende tilbakeslag. Dermed, etter to strake nederlag, var begeret fullt og tålmodigheten slutt hos klubbledelsen.

Det var da gått 46 dager siden de høye herrer hadde sparket den brasilianske legenden Zico ut gjennom Luzhniki-portene og erstattet ham med Juande Ramos. Nå, halvannen måned senere, var det over og ut, også for den 55 år gamle spanjolen.

Heretter blir det opp til den 38 år gamle tidligere FC Krylya-treneren Leonid Slutski, å sørge for at CSKA oppnår resultater klubbledelsen kan tolerere og leve med.

Hittil har han bare rukket å lede sin nye klubb én gang, i fredagens kamp mot tsjetsjenerklubben Terek Grozny. Heldigvis for Slutski endte det med 1-0-seier, så jobben hans bør være sikret, i alle fall den neste uken.

Slutski skal imidlertid få en tøff jobb med å føre CSKA videre fra Champions Leagues gruppespill. Laget har så langt bare klart å skrape sammen tre poeng, og er derfor nødt til å vinne på Old Trafford om det skal holdes liv i håpet om avansement.

Se opp for…

Milos Krasic (bildet), den offensive serbiske midtbanespilleren sto bak det lille CSKA skapte av muligheter i det omvendte oppgjøret på Luzhniki. Der viste han seg som en rask og teknisk spiller, og minst en håndfull for Uniteds forsvarere.

I tillegg til Krasic må vi være oppmerksomme på keeper Igor Akinfeev. Den russiske landslagsmålvakten som etter sigende blir fulgt med interesse av Sir Alex, sto en solid kamp i Moskva.

Skadesituasjonen

CSKA må klare seg uten de to midtbanespillerne Mark Gonzalez og Sekou Oliseh, og etter alt å dømme også spissen Guilherme.

FORMEN – 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

30. okt.

Terek Grozny

PL

H

1-0

25. okt.

FC Moskva

PL

H

1-3

21. okt.

Manchester Utd.

CL

H

0-1

17. okt.

Spartak Nalchik

PL

B

1-1

4. okt.

Kuban Krasnodar

PL

H

4-0

Fjerde strake?

United går naturligvis til kveldens kamp med ambisjoner om å vinne sin fjerde gruppespillkamp på rad. Lykkes det, vil ingen makt i verden kunne hindre klubben i å nå 1/8-finalen.

Men som tidligere nevnt, må det skje uten flere såkalte nøkkelspillere. Ryan Giggs, Rio Ferdinand og Nemanja Vidic er definitivt ute av oppgjøret, og det samme er Ji-sung Park. Alle disse manglet naturligvis også da Blackburn ble beseiret 2-0 i lørdagens Premier League-oppgjør på Old Trafford, og selv om de ikke var synderlig savnet da, er det klart at deres rutine fra Champions League ville vært god å støtte seg til i kveld.

Forhåpentligvis vil Dimitar Berbatov være klar til kamp, men etter å ha blitt påført et spark i kneet mot Blackburn, er hans deltakelse fortsatt noe usikker. I en slik situasjon er det godt å kunne notere seg at Darren Fletcher endelig er tilbake etter en måned på sidelinjen. Han ble sittende som ubenyttet reserve på lørdag, men vil ifølge Sir Alex få sjansen mot CSKA.

Troppen

( Foreløpig): Van der Sar, Foster, Kuszczak, Neville, Brown, O'Shea, Evans, Evra, Fabio, Valencia, Obertan, Scholes, Carrick, Anderson, Fletcher, Nani, Rooney, Berbatov, Owen.

FORMEN – 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

31. okt.

Blackburn

PL

H

2-0

27. okt.

Barnsley

LC

B

2-0

25. okt.

Liverpool

PL

B

0-2

21. okt.

CSKA Moskva

CL

B

1-0

17. okt.

Bolton

PL

H

2-1

Dommeren

Den 40 år gamle portugisiske forsikringsmegleren Olegário Benquerença har fått oppgaven med å lede tirsdagens kamp på Old Trafford. Det blir hans trettende gruppespillkamp siden debuten i 2005. Han har dømt United en gang tidligere, i fjorårets bortekamp mot Aalborg, en kamp den daværende regjerende CL-mester vant med komfortable 3-0.

SCORINGSVARSEL

Om du ikke har mulighet til å få sett kampen, som forresten starter klokken 20:45 og vises på Viasat Fotball, Viasat Motor (SE) og TV2 Sport (DK), kan du benytte deg av vårt scoringsvarsel.

Send i så fall meldingen UNITED til nummer 2252, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Powered by Labrador CMS