Tilbake på vinnersporet?

Ligamesterne bør finne tilbake til seierstaktene.

Publisert Sist oppdatert

Det er helgens viktigste budskap etter uavgjortresultatet mot Sunderland for to uker siden.

Men Sir Alex Ferguson har få valgmuligheter i angrepet når Manchester United lørdag ettermiddag tar imot Bolton på Old Trafford.

Landslagspausen var på ingen måter heldig for Manchester United. Jo da, flere spillere fikk den store gleden av å kvalifisere seg til VM-sluttspillet i Sør-Afrika neste sommer, men med tanke på skader har oppholdet kostet ligamesterne dyrt.

United bør finne seiersoppskriften etter den skuffende forestillingen mot Sunderland (2-2) før pausen gjorde sitt inntog. Sir Alex Fergusons menn trenger å spille på seg selvtillit foran en uke som avsluttes mot Liverpool på Anfield.

BOLTON

Bolton er et lag som, i likhet med mange andre, ikke kan slå i bordet med noen fantastisk statistikk på Old Trafford. Geater Manchester-klubben vant imidlertid både i 2001/02 og 2002/03-sesongen, men siden den gang har United gått seirende ut av de seks siste oppgjørene. Senest i fjor vant United 2-0 etter scoringer av Wayne Rooney og Cristiano Ronaldo. Borteoppgjøret avgjorde Dimitar Berbatov på overtid da han scoret kampens eneste mål.

Gary Megsons mannskap har fått opp dampen etter en svak start på sesongen. Etter de tre første kampene var fasiten tre nederlag for Sunderland, Hull og Liverpool. I september slo de Portsmouth og Birmingham på bortebane, i tillegg til å ha sikret ett poeng i sluttminuttene på Reebook Stadium mot Stoke. I den siste kampen før avbrekket maktet de poengdeling hjemme mot Tottenham. Dermed er det på fremmed gress Bolton har vist seg sterkest så langt denne sesongen, og det er verdt å merke seg for både spillere og supportere.

Skadesituasjonen

Megson må klare seg uten Sean Davis, som vil bli ute i lang tid på grunn av en kneskade. Joey O`Brien (kne) og Sam Ricketts (ankel) er usikre foran den korte bussturen til Manchester.

Se opp for

Den kraftfulle spissen Kevin Davies kan skape trøbbel for et United-forsvar som ikke alltid har framstått trygt denne sesongen. 32-åringen har funnet veien til nettmaskene to ganger denne sesongen. Tamir Cohen har sikret seg tre nettkjenninger i Premier League, og israeleren, som kom fra Macabi Haifa i 2008, kan bli en trussel for Nemanja Vidic & Co.

FORMEN – 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

3. okt.

Tottenham

PL

H

2-2

26. sept.

Birmingham

PL

B

2-1

22. sept.

West Ham

LC

H

3-1 e.o.

19. sept.

Stoke

PL

H

1-1

12. sept.

Portsmouth

PL

B

3-2

God sesongstart

Tapet for Burnley og uavgjortresultatet mot Sunderland var skuffende, men likevel har starten på sesongen vært sjeldent god for Manchester Uniteds vedkommende. Faktisk er 19 poeng den nest beste starten United har hatt i Premier League-historien – ett poeng mindre enn da vi vant ligaen i 1999/2000. To ganger tidligere har vi hatt 19 poeng etter åtte kamper, i 1993/1994 og 2006/2007. I de to sesongene ble United kronet som ligamester i mai.

Statistikk er på mange måter fint, men Sunderland ga en påminnelse om at ingen kamper i Premier League blir vunnet uten full konsentrasjon og innsats – selv hjemme på Old Trafford.

– Dette er en veldig viktig kamp for oss etter at vi skuffet mot Sunderland. Det er et typisk Gary Megson-lag vi møter, og vi vet godt hva som venter oss, sa Sir Alex på fredagens pressekonferanse.

VdS tilbake

Edwin van der Sar får sin første Premier League-kamp for sesongen. Hollenderen har misset starten på sesongen etter at han brakk fingeren under Audi Cup i München i juli. Dermed må vikar Ben Foster, som har levert ustabile forestillinger i van der Sars fravær, finne seg i å sitte på benken på Bolton.

Michael Owen er kvitt lyskeproblemene som gjorde at han haltet av banen mot Wolfsburg. Scouseren er nærmest garantert en plass i startelleveren siden Wayne Rooney er skadet.

Rafael og nyervervelsen Gabriel Obertan kan få en plass i troppen. Begge leverte gode forestillinger mot reservene mot Oldham, og Uniteds nye franskmann viste hurtighet og teknikk i Manchester Senior Cup.

Skadesituasjonen

Wayne Rooney pådro seg en leggskade i Englands tap for Ukraina forrige helg, og spissen er definitivt ute mot Bolton. Ankelen skaper igjen problemer for Jonny Evans, og det er ventet at nordiren må under kniven for å bli kvitt smertene som har plaget ham i lang tid.

Darren Fletcher er ansett som tvilsom. Skotten meldte forfall til landskampen i midtuken, og det er usikkert om han rekker Bolton-kampen.

Ellers er Owen Hargreaves fortsatt ikke kampklar.

FORMEN – 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

3. okt.

Sunderland

PL

H

2-2

30. sept.

Wolfsburg

CL

H

2-1

26. sept.

Stoke

PL

B

2-0

23. sept.

Wolverhampton

LC

H

1-0

20. sept.

Manchester C.

PL

H

4-3

Uniteds PL-møter med Bolton på Old Trafford:

Sesong

Res.

Målscorere

2008/09

2-0

Ronaldo (str.), Rooney

2007/08

2-0

Ronaldo 2

2006/07

4-1

Park 2, Rooney 2

2005/06

4-1

Ronaldo 2, Saha, N'Gotty (selvmål)

2004/05

2-0

Giggs, Scholes

2003/04

4-0

Giggs 2, Scholes, Van Nistelrooy

2002/03

0-1

2001/02

1-2

Veron

1997/98

1-1

Cole

1995/96

3-0

Scholes 2, Giggs

Fullstendig ligastatistikk mot Bolton:

Kamper

Hjemme

Borte

Totalt

Spilt

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

112

30

10

16

101-59

17

14

25

74-94

47

24

41

175-153

Dommeren

Mark Clattenburg er en av pipeblåserne som ikke kan omtales som en av Sir Alex Fergusons beste venner. Fergie ble sendt på tribunen av dommeren da United tapte for nettopp Bolton på Reebook i 2007/2008-sesongen. Clattenburg er kjent for å ha lange samtaler med spillerne under kamper. Han er tilbake i Premier League-sirkuset etter en åtte måneders lang suspensjon på grunn av gjeldsproblemer.

SCORINGSVARSEL

Om du ikke har mulighet til å få sett kampen, kan du benytte deg av vårt scoringsvarsel.

Send i så fall meldingen UNITED til nummer 2252, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og en kort sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Powered by Labrador CMS