Sikrer gruppeseieren?

Med tre poeng i kveldens kamp mot Besiktas, vil United sikre topplassering i Champions League-gruppe B – dersom CSKA tar poeng i sin kamp mot Wolfsburg.

Publisert Sist oppdatert

United kan uansett ikke bli dårligere enn nummer to i sin gruppe, men klubben sikter seg uansett inn på gruppeseier. I så fall vil man nemlig unngå topplagene i neste runde, og samtidig få spille den avgjørende returkampen hjemme på eget gress. Med andre ord – selv om avansementet fra gruppespillet allerede er klart, har United fortsatt nok å spille for.

Håper på tredjeplassen

Da er situasjonen ganske annerledes for kveldens langveisfarende gjester fra Istanbul. Beşiktaş Jimnastik Kulübü har kun klart å raske med seg ett poeng på høstens fire kamper, og er håpløst akterutseilt i kampen om videreavansement. Til tross for det har tyrkerne – i likhet med United – nok å spille for på Old Trafford i kveld. Det er nemlig fortsatt mulig for dem å overliste CSKA Moskva og derved kapre tredjeplassen i i gruppen. Klarer man det, blir det europacupspill ved Bosporus også ut på nyåret. Riktignok ikke mot noen av Europas eliteklubber i Champions League, men mot middelhavsfarerne i den nylig opprettede Europa League. Men sånn er livet – and that's a fact!

I siget

Etter en treg start på sesongen med bare én seier på seks forsøk, har Besiktas benyttet de par siste månedene til å ta kraftige byks oppover på den tyrkiske Süper Lig-tabellen. Helgens solide 3-0-seier over ligaleder og byrival Fenerbahce markerte et foreløpig høydepunkt i en seks kampers seiersrekke. Besiktas har nå inntatt tredjeplassen, bare fire poeng bak helgens offer og to bak Galatasaray.

Da har det som nevnt ikke gått like bra i Champions League. Laget kjempet riktignok godt i møtet med United hjemme på Inönü i midten av september, men har altså bare tatt ett poeng av 12 mulige hittil. Foran kveldens møte på Old Trafford kan det likevel være vel verdt å minne om at det ene poenget ble kapret i lagets forrige bortekamp i turneringen, mot Wolfsburg for vel en måned siden.

FORMEN – 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

21. nov.

Fenerbahçe

SL

H

3-0

7. nov.

Trabzonspor

SL

B

2-0

3. nov.

Wolfsburg

CL

H

0-3

31. okt.

Ankaragücü

SL

H

1-0

24. okt.

Eskişehirspor

SL

B

1-0

Skadesituasjonen

I likhet med United, har også Besiktas sine skadeproblemer. Reservekeeper Hakan Arıkan, midtbanemann Rıdvan Şimşek og spissen Filip Hološko, er alle uaktuelle, og det samme er Hološkos angrepskollega Mert Nobre, som har fått fri av private årsaker. I tillegg til disse er forsvareren İsmail Köybaşı og spissen Nihat Kahveci usikre.

Kampen om gruppeseieren

Som sagt, United er allerede videre, men har likefullt som erklært mål å stå løpet ut for å sikre topplasseringen i Gruppe B. Og, ettersom neste – og siste – motstander i gruppespillet heter Wolfsburg, og kampen skal spilles i Tyskland, vil tre poeng mot Besiktas i kveld sikre gruppeseieren – dersom CSKA samtidig tar poeng fra "ulvene". Selv uavgjort mot Besiktas vil kunne være nok, men det betinger russisk seier i kveld.

Skulle både United og Wolfsburg vinne sine respektive kamper, vil avstanden mellom dem fortsatt være tre poeng i favør av United før kampen i Tyskland den 8. desember. Da vil kampen om gruppeseieren bli avgjort på innbyrdes oppgjør. Ettersom United vant 2-1 på Old Trafford, vil 2-0-seier til vertene da føre Wolfsburg til topps.

Skadesituasjonen

Som nevnt igår, sliter United med store skadeproblemer i de bakre rekker. Vareopptellingen etter gårsdagens trening ga imidlertid positivt svar på spørsmålet om laget i det hele tatt ville bli i stand til å stable fire forsvarsspillere på beina.

Rafael da Silva, Wes Brown, Nemanja Vidic og Patrice Evra er alle klare, men bak dem igjen, er det syltynt.

Situasjonen er nemlig den at Rio Ferdinand, Jonny Evans, Fabio da Silva og John O'Shea og Gary Neville, alle er skadet. Dermed kan det fort bli nødvendig å ty til rene nødløsninger dersom det skulle gå galt for en av de friske.

Nå kan det hende at Gary Neville erklæres kampklar i løpet av timene frem mot kampstart, men det vil være en ren bonus.

I faresonen

Nemanja Vidic må passe seg. Han har to gule kort fra tidligere i gruppespillet og må ut i karantene dersom han pådrar seg ett til.

Obertan fra start

Til tross for skadesituasjonen i klubben, har Sir Alex Ferguson bebudet enkelte små overraskelser. Ji-sung Park, tilbake fra skade, vil trolig bli å finne i startelleveren, og det samme gjelder antakeligvis Gabriel Obertan (bildet). Franskmannen har gjort sine saker veldig bra når han har kommet inn fra benken, og mange ønsker å få se ham i en mer fremtredende rolle.

Darron Gibson vil også få sjansen i løpet av kampen, og manageren utelukker heller ikke at han kan komme til å starte med Danny Welbeck og Federico Macheda!

– Men jeg har ikke helt bestemt meg ennå, sier han, ifølge ManUtd.com.

– Gibson kommer helt sikkert til å spille, og det samme vil Rafael. Vi har også planer om å starte med Gabriel Obertan, bare for å se hvordan han takler utfordringen.

– Vi ønsker også å ta en titt på Ji-sung Park. Han har trent godt, og han spilte for Sør-Korea i forrige uke. Dermed er han klar for kamp, sier Ferguson.

Troppen

Foster, Kuszczak, Rafael, Brown, Vidic, Evra, Anderson, Fletcher, Valencia, Giggs, Scholes, Carrick, Park, Gibson, Obertan, Nani, Rooney, Owen, Berbatov, Welbeck, Macheda

FORMEN – 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

21. nov.

Everton

PL

H

3-0

8. nov.

Chelsea

PL

B

0-1

3. nov.

CSKA Moskva

CL

H

3-3

31. okt.

Blackburn

PL

H

2-0

27. okt.

Barnsley

LC

B

2-0

Tabellsituasjonen før kveldens kamper:

Klubber

Sp.

V

U

T

Mål

Poeng

Manchester U

4

3

1

0

7-4

10

Wolfsburg

4

2

1

1

7-3

7

CSKA Moskva

4

1

1

2

6-8

4

Besiktas

4

0

1

3

1-6

1

Tidligere oppgjør med Istanbul-klubber:

Sesong

Motstander

H

Målscorere

B

Målscorere

2009/10

Besiktas

???

1-0

Scholes

2004/05

Fenerbahce

6-3

Rooney 3, Giggs, V.Nistelrooy, Bellion

0-3

1996/97

Fenerbahce

0-1

2-0

Beckham, Cantona

1994/95

Galatasaray

4-0

Keane, Beckham, Davies,Bufent (s.m.)

0-0

1993/94

Galatasaray

3-3

Robson, Hakan (s.m.), Cantona

0-0

Dommeren

Det blir fransk dommertrio på Old Trafford, med 40 år gamle Stéphane Lannoy som midtpunkt og mannen som har fått ansvaret med å holde liv i fløyten. Lannoy er inne i sin tredje sesong som Champions League-dommer, og skal etter sigende være aller mest kjent for en imponerende fysikk og for sin evne til å kommunisere med spillerne.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha anledning til å få sett møtet mellom England og Tyrkias regjerende ligamestere, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2252, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Powered by Labrador CMS