Preview Sunderland-United

I mai ruslet United-spillerne ut på Stadium of Light vel vitende om at kampen om ligagullet i realiteten var tapt. Denne gangen er det mye mer å spille for.

Publisert Sist oppdatert

For fem måneder siden hadde nyheten om Chelseas seier på Anfield nådd United-garderoben rett før avspark på Stadium of Light. Londonerne hadde så godt som sikret ligagullet, og Sir Alex Ferguson kunne ikke annet enn å be om en profesjonell opptreden fra sine gutter.

Det fikk han også, for Nanis scoring var nok til å senke «The Black Cats» på eget gress.

Sunderland

Steve Bruce sitt mannskap kan nærmest betraktes som en uavgjortspesialt så langt denne sesongen. Fasiten etter seks kamper er en seier, fire uavgjorte og ett tap. Nederlaget kom noe uventet mot nyopprykkede West Bromwich Albion.

Forrige sesongs toppscorer, angriperen Darren Bent, har fortsatt i samme spor som i 2009/2010. I høst har han funnet veien til nettmaskene fem ganger på seks kamper. Den tidligere Spurs-spilleren blir utvilsomt United-forsvarets største trussel, og vi har også i tankene at rødtrøyene ikke har framstått spesielt imponerende i det defensive arbeidet.

Skadesituasjonen

De tidligere United-spillerne Kieran Richardson og Fraizer Campbell er begge ute med skade. Anton Ferdinand, lillebror av Rio, er ansett som tvilsom.

Formen – siste 5

Dato

Motstander

H/B

Turn.

Res.

25. sept

Liverpool

B

PL

2-2

21. sept

West Ham

H

PL

1-2

18. sept

Arsenal

H

PL

1-1

11. sept

Wigan

B

LC

1-1

29. aug

City

H

PL

1-0

United

Manchester United fulgte planen og gjennomførte en god bortekamp på Mestalla i midtuka. For første gang denne sesongen virket også forsvaret mer solid enn på lenge.

Vi nevner det til det kjedsommelige hver uke, men United kan ikke tillate seg flere feilskjær for øyeblikket, og da bør Sunderland, som er en vrien nøtt, slås på Stadium of Light.

Da må laget starte med å tette igjen bakover. Nemanja Vidic og hans forsvarskollegaer har sluppet inn ni mål i Premier League.

Skadesituasjonen

Wayne Rooney, Paul Scholes, Antonio Valencia, Ryan Giggs og Owen Hargreaves er alle ute mot Sunderland.

Formen – siste 5

Dato

Motstander

H/B

Turn.

Res.

29. sept

Valencia

B

CL

0-1

26. sept

Bolton

B

PL

2-2

22. sept

Scunthorpe

B

LC

2-5

19. sept

Liverpool

H

PL

3-2

14. sept

Rangers

H

CL

0-0

Dommeren

Chris Foy dømmer sin femte kamp for sesongen lørdag ettermiddag. Så langt har han delt ut 15 gule kort, men han har foreløpig beholdt det røde nede i baklomma.

Dommeren ledet serieåpningen mot Newcastle på Old Trafford.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha anledning til å få sett kampen, kan redningen bli vår ypperlige live-tekstoppdatering på united.no – eller SMS-varsling:

Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2229, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kun kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2229.

Powered by Labrador CMS