Preview: Være eller ikke være

Alt ligger i Uniteds hender, men et tap borte mot Basel vil sende De røde djevlene hodestups ut av årets Champions League.

Publisert Sist oppdatert

United-fansen smilte fra øre til øre da gruppene til årets Champions League ble trukket. Motstanderne virket på papiret enkle, med unntak av Benfica, og det man lurte på var hvor tidlig man klarte å sikre avansement til åttendelsfinalene.

Men veien fram mot sluttspillet har ikke vært som forventet – faktisk er United nødt til å ta poeng i Sveits onsdag kveld for å avansere. De røde djevlene har fortsatt ikke tapt i årets Champions League, men tre uavgjorte har gjort at Sir Alex Fergusons mannskap har kniven på strupen før skjebnekampen.

Uavgjort borte mot Benfica i åpningskampen var ikke så aller verst, men hjemmekampen mot Basel i runden etter var langt under hva man kan forvente av årets United-lag. Etter å ha ledet komfortabelt 2-0 til pause falt forsvaret totalt sammen i andre omgang. Basel snudde kampen og ledet 3-2, og hadde det ikke vært for Ashley Youngs utlikning på overtid hadde situasjonen vært enda verre for engelskmennene før onsdagens oppgjør.

Kampene mot Otelul Galati ble begge vunnet uten å imponere, men i hjemmekampen mot Benfica gikk United på en ny nedtur. Det offensive spillet var oppløftende, men to unødvendige baklengsmål gjorde at United måtte nøye seg med poengdeling, og med det kvalifiserte samtidig portugiserne seg for utslagsrundene.

BASEL

De to siste års sveitsiske seriemestere cruiser mot et tredje strake mesterskap i hjemlig liga. Etter en litt tøff start på sesongen har Basel fått skikk på maskineriet, og står i øyeblikket med sju strake seire i Super League. Laget ledes i øyeblikket av tidligere assistent Heiko Vogel. Tyskeren overtok da landsmannen Thorsten Fink forlot sveitserne til fordel for Hamburg tidligere denne sesongen.

Basel må klare seg uten nøkkelspiller Benjamin Huggel i morgendagens kamp, men sett bort fra det har ikke sveitserne store skadeproblemer. Vogel benyttet sjansen på tirsdagens pressekonferanse av å skryte av manageren som står på motsatt side av han onsdag.

– Han er en av de største managerne gjennom tidene, men denne kampen handler ikke om meg mot Ferguson. Det handler om United mot Basel og alt må stemme for oss for at vi skal kunne oppnå det vi ønsker, sier Vogel.

UNITED

De røde djevlene røk ut mot Crystal Palace i Ligacupen for en uke siden, men sett bort fra det har United kun seire etter det fatale tapet mot erkerival Manchester City for en drøy måned siden. Defensivt er laget mye bedre organisert enn i sesonginnledningen, noe som vil bli spesielt viktig på bortebane i Champions League, i en kamp United kun trenger ett poeng.

United sliter med en god del skader før skjebnemøtet. Javier Hernandez skadet seg i helga og blir ute i en måneds tid. Mot Palace knyttet både Fabio, Rafael og Dimitar Berbatov seg til den lange skadelista, som fra før inneholder både Tom Cleverley, Anderson og Michael Owen. Som om ikke det er nok, er også Michael Carrick suspendert og ikke med til Sveits.

TABELLEN

Lag:

Kamper:

Seire:

Uavgjort:

Tap:

Målforskjell

Poeng

Benfica

5

2

3

0

7-4

9

United

5

2

3

0

10-6

9

Basel

5

2

2

1

9-9

8

Galati

5

0

0

5

3-10

0

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2229, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2229.

TERMINLISTA PÅ MOBIL

Ønsker du full kontroll på når United spiller? Her kan du laste ned terminlista til din telefon.

Powered by Labrador CMS