Tørster etter revansje

PREVIEW – Rette opp i fjorårssesongens misére. Slik lyder ligaleder Uniteds kaende klare nyttårsforsett når laget tirsdag ettermiddag løper ut på DW Stadium i Wigan.

Publisert Sist oppdatert
På Old Trafford huskes det forrige, tilsvarende møtet mellom klubbene i april 2012 med ergrelse og kanskje også en aldri så liten dråpe hevntørst.
Det var kvelden da Sir Alex’ ligaledende rødtrøyer skulle utnytte til å befeste grepet om Premier League-troféet.

Men jaggu sa vi smør.

Wigan, som inntil den kvelden på så fortreffelig vis hadde spilt rollen som Uniteds favorittmotstander og trepoengsgarantist, spilte isteden AON-skjorten av de seierssikre og vant – fullt fortjent – 1-0.
For Uniteds vedkommende skulle konsekvensen av det sjokkartede nederlaget vise seg mer alvorlig enn noen kunne fatte. At tabellnabo Manchester City samme kveld benyttet anledningen til å redusere luken opp til ligalederne fra 8 til 5 poeng, det var nå én ting, for United hadde fremdeles et klart overtak på toppen av tabellen.
Det virkelig bekymringsfulle var den smule tvil som senere viste seg å ha sneket seg inn mellom ørene på de troféjagende. En snikende og umerkelig tvil som i de kommende ukene skulle gi seg utslag i nølende spill og poengtap som til syvende og sist ble helt avgjørende i kampen om mesterskapet.

Med andre ord – United har en jobb å gjøre med å vise Wigan hvor (pokal)skapet skal stå!

WIGAN:

Kanskje kommer dette oppgjøret på et gunstig tidspunkt for ligalederne. Hjemmelaget Wigan har lenge vært inne i en svak periode, selv om helgens 3-0-seier over Aston Villa på bortebane isolert sett kan sies å ha vært solid nok. Det er bare det at Villa denne julen virkelig har påtatt seg rollen som Premier Leagues elskede nissefar. Alle knuser Birmingham-klubben for tiden, og derfor er det umulig å si hvor sterk Wigans trepoenger egentlig var.Seieren førte de blå og hvitstripede ut av nedrykkssonen, men bare med marginal avstand til den fryktede streken. Det skiller nemlig kun ett poeng ned til Southampton på tredje sisteplass. Således har manager Roberto Martinez en tung jobb foran seg med å løfte mannskapet sitt ut av hengemyren. Det er imidlertid en oppgave han etter hvert har blitt vant til å takle.Han første utfordring i så måte blir å overbevise sine hardt prøvede elever om at det er mulig å bygge videre på lørdagens seier over Aston Villa – og det selv om det er selveste ligalederen som står på motsatt banehalvdel. Martinez vil minne dem på at de klarte det forrige gang, så hvorfor ikke nå? At det samme mannskapet hans røk 0-4 i det omvendte oppgjøret på Old Trafford for tre og en halv måned siden, tviler vi derimot på at han vil nevne med et ord. Men vi klandrer ham ikke.

Skadesituasjonen

I likhet med kollega Sir Alex, har Roberto Martinez sine skadeproblemer å stri med. Men spanjolen har langt færre ressurser å øse av, og må blant annet klare seg uten spillere som Albert Crusat (kne), Antonio Lopez (hamstring), Ryo Miyaichi (ankel/fot) og Ben Watson (benbrudd). Ingen av disse var heller med mot Aston Villa. I det hele tatt er det mye som tyder på at Martinez vil kunne dra nytte av de samme spillerne som gikk seirende ut av lørdagens kamp.

FORMEN – Wigans 5 siste

Dato

Mostander

Turn.

H/B

Res.

29. des.

Aston Villa

PL

B

3-0

26. des.

Everton

PL

B

1-2

22. des.

Arsenal

PL

H

0-1

15. des.

Norwich

PL

B

1-2

8. des.

QPR

PL

H

2-2

V: 1

U: 1

T: 3

Mål: 7-7

UNITED:

Desember måned ble en særdeles god måned for Sir Alex og hans tabelltoppende disipler. 16 poeng av 18 mulige, tre av dem på bortebane mot Manchester City, taler sitt tydelige språk om den saken. Samtidig fant laget motstandernes nettmasker hele sytten ganger! Under slike omstendigheter er det til å leve med at ikke alt fungerte like godt bakover. Likevel, ti innslupne er selvfølgelig altfor mye.

Men forhåpentligvis er det ikke bare på himmelen det går mot lysere tider. Det bør være gode sjanser for at de bakre rekker etter hvert vil nyte fruktene av en stadig kortere skadeliste (bank i bordet). Nemanja Vidic er omsider tilbake, om enn ikke for fullt riktig ennå, og likeså gjelder Phil Jones og Chris Smalling. Litt mer kamptrening etter langtidsfravær vil utvilsomt gjøre underverker for dem alle tre – og ikke minst for forsvarsrekken som sådan.

Skadesituasjonen

Selv om skadelisten ikke lenger er like omfattende som for bare få uker tilbake, er det fortsatt rom for bedring. Og kanskje får vi se det allerede mot Wigan. Hamstringskadde Rafael da Silva har ikke vært å se siden kampen på Etihad den 9. desember, men han kan meget vel være aktuell for en gjeninntreden når 2013 debuterer. Phil Jones, som endelig var tilbake fra skade, fikk seg en smell mot Swansea på lille julaften, og har siden stått over, men også han kan fort få en rolle på DW. Helt utelukket er det derimot med et gjensyn med Wayne Rooney (leddbånd), og de to hamstring-ofrene Nani og Anderson. Mens Rooney sannsynligvis rekker hjemmemøtet med Liverpool den 13. januar, og Nani muligens bortemøtet med Tottenham uken etter, vil kalenderen trolig vise et stykke ut i februar før vi kan regne med å se Anderson tilbake på banen.

FORMEN – Uniteds 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

29. des.

West Bromwich

PL

H

2-0

26. des.

Newcastle

PL

H

4-3

23. des.

Swansea

PL

B

1-1

15. des.

Sunderland

PL

H

3-1

9. des.

Manchester C.

PL

B

3-2

V: 4

U: 1

T: 0

Mål: 13-7

Milepæler:

  • Darren Fletcher kan få sin 250. start

  • United trenger to scoringer for å nå 700 bortemål i Premier League

Statistikk:

  • Wigan har unngått baklengsmål i bare tre av sesongens 20 PL-kamper

  • De har tatt like mange poeng borte som hjemme på DW (9)

  • De har kun én seier på sine siste seks hjemmekamper (alle turneringer)

  • I høst har Wigan sluppet inn kampens første mål 13 ganger! Bare én gang har de klart å snu til seier.

  • United har vunnet 13 av 14 kamper mot Wigan. Eneste tap kom på DW i april 2012

  • United scoret 90 PL-mål i 2012, klubbens høyeste notering siden 2000. Da stoppet det først på 95 (PL-rekord)

  • Siden januar 2012 har Robin van Persie scoret 62 PL-mål på 75 opptredener.

Fullstendig ligastatistikk mellom klubbene *)

HJEMME

BORTE

TOTALT

Sp.

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

14

7

0

0

24-1

6

0

1

18-4

13

0

1

42-5

*) United nevnt først

Klubbenes Premier League-møter på DW

Sesong

Res.

Målscorere

2011/12

0-1

2010/11

4-0

Chicharito 2, Rooney, Fabio

2009/10

5-0

Rooney 2, Berbatov, Owen, Nani

2008/09

2-1

Tevez, Carrick

2007/08

2-0

Ronaldo (str.), Giggs

2006/07

3-1

Vidic, Saha Solskjær

2005/06

2-1

Ronaldo, Chimbonda (selvmål)

V: 6

U: 0

T: 1

Mål: 18-4

DOMMEREN

For Andre Marriner kan utnevnelsen til kampleder anses som en ren gavepakke. Han har nemlig gebursdag og kan altså feire 42-årsdagen sin som overhode på DW.Oppgjøret mellom Wigan og United blir hans tolvte PL-oppgave denne sesongen, og andre gang han dømmer gjestene fra Old Trafford. Forhåpentligvis går det bedre enn sist for rødtrøyene, som da måtte se Everton stikke av med alle poengene i ligaåpningen på Goodison Park.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2242, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2242.

Powered by Labrador CMS