Midtuke mot «Big Sams» West Ham

PREVIEW: Før møtet med West Ham er United tilbake på tabelltoppen, og vil fortsette oppgangen fra seieren mot QPR i helgen.

Publisert Sist oppdatert

United kom nok en gang tilbake etter å ha havnet under mot QPR i helgen, men i utgangspunktet kan West Ham vise seg å bli en tøffere nøtt å knekke. Etter å ha rykket opp i sommer, har «The Hammers» samlet 19 poeng og ligger på en imponerende 8. plass. Laget fra London gikk på et forsmedelig tap for Tottenham i forrige serierunde, men vil prøve å reise kjerringa på Old Trafford. En bane hvor de har bedre historikk enn de aller fleste.

På de ti siste kampene på Uniteds hjemmebane, har West Ham vunnet tre ganger – sist i 2007 da Carlos Tevez scoret vinnermålet og nærmest ene og alene reddet plassen deres i Premier League det året. Siden den gang har United hatt god kontroll på londonerne med fire seiere og 12-1 i målforskjell. Et annet poeng som taler til Uniteds fordel er Wayne Rooneys tendens til å score mot West Ham. På de siste fire kampene hvor han har fått spilletid mot Allardyces gutter, har han scoret ikke mindre enn syv mål.

Også mot Allardyce har United en god statistikk. Siden 2002 står Ferguson med syv strake hjemmeseiere mot «Big Sams» disipler. Likefullt har Allardyce hatt stor suksess som West Ham-manager, og også Sir Alex Ferguson har denne uken kommet med lovord til engelskmannen som han lenge har hatt et godt forhold til.

United

Etter tapene borte mot Norwich og Galatasaray, er United igjen tilbake på vinnersporet etter seieren mot QPR på lørdag. Sir Alex Fergusons gutter er tilbake på tabelltoppen etter at City måtte ta til takke med uavgjort mot Chelsea, og har gjenvunnet initiativet i gullkampen. Mannen som har fått mye av æren for at United klarte å snu kampen mot QPR, Anderson, har også fått løfter om en plass i startoppstillingen. Hvem som må vike vet kun Sir Alex.

Darren Fletcher fikk sin første Premier League-start på over 12 måneder mot QPR, og Chris Smalling og Phil Jones er også begge to tilbake. Selv om Nemanja Vidic og Nani enda er ute og Antonio Valencia og Shinji Kagawa er usikre, ser det stadig lysere ut på skadefronten for de røde. Paul Scholes må også stå over kampen på grunn av karantene.

Det kan også spekuleres i om Smalling kanskje vil bli foretrukket på høyrebacken foran Rafael på grunn av luftstyrken til West Ham og Andy Carroll i denne kampen.

FORMEN – Uniteds 5 siste

Dato

Mostander

Turn.

H/B

Res.

24. nov.

QPR

PL

H

3-1

20. nov.

Galatasaray

CL

B

0-1

17. nov.

Norwich

PL

B

0-1

10. nov.

Aston Villa

PL

B

3-2

7. nov.

Braga

CL

B

3-2

V: 3

U: 0

T: 2

Mål: 9-7

West Ham

Guttene til Sam Allardyce har startet sesongen over all forventning, men har kun samlet ett poeng på de siste to kampene. I tillegg har de et meget sterkt kampprogram foran seg med United, Chelsea og Liverpool i de neste tre matchene. På den postitive siden scoret Carroll sitt første West Ham-mål mot Tottenham i helgen og han er ivrig etter å øke dette antallet på onsdag. Laget er avhengige av en Carroll i form om de skal klare å forsvare plasseringen på øvre halvdel av tabellen.

Yossi Benayoun, Jack Collison, Alou Diarra og Vaz Te vil alle være utilgjengelige når «The Hammers» kommer til Old Trafford. I tillegg er Mark Noble suspendert, men med unntak av disse vil Allardyce kunne velge fra et skadefritt mannskap.

FORMEN – West Hams 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

25. nov.

Tottenham

PL

B

1-3

19. nov.

Stoke

PL

H

1-1

11. nov.

Newcastle

PL

B

1-0

3. nov.

Man.City

PL

H

0-0

27. nov.

Wigan

PL

B

1-2

V: 1

U: 2

T: 2

Mål: 4-6

———————————————————–

Statistikk

  • United har til gode å spille uavgjort i serien i år. Av de 13 kampene har ti endt med seier, mens tre har endt med tap.

  • Jonny Evans trengte 119 kamper for å få sitt første United-mål. Han har nå tre mål på de siste syv kampene.

  • De røde djevlene har nå sluppet inn mål i 10 kamper på rad – det har ikke skjedd siden 2004.

  • Robin van Persie har scoret fire mål på sine siste fire kamper fra start mot West Ham.

  • Sam Allardyce vant to av sine første tre kamper mot Sir Alex Ferguson. Han har nå ikke vunnet på de siste ti.

Klubbenes 10 siste PL-møter på Old Trafford

Sesong

Res.

Målscorere

2010/11

3-0

Rooney (str.), Nani, Berbatov

2009/10

3-0

Rooney 2, Owen

2008/09

2-0

Ronaldo 2

2007/08

4-1

Ronaldo 2, Tevez, Carrick

2006/07

0-1

2005/06

1-0

Van Nistelrooy

2002/03

3-0

Solskjær, Veron, Schemmel (selvmål)

2001/02

0-1

2000/01

3-1

Solskjær, Pearce (selvmål), Yorke

1999/00

7-1

Scholes 3 (1 str.), Irwin (str.), Cole, Beckham, Solskjær

V: 8

U: 0

T: 2

Mål: 26-5

Fullstendig ligastatistikk mellom klubbene (United nevnt først)

HJEMME

BORTE

TOTALT

Sp.

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

112

38

6

12

131-56

14

17

25

80-91

52

23

37

211-147

Dommeren

Mike Jones har fått æren av å styre onsdagens oppgjør mellom United og West Ham, og det er den første kampen han dømmer som involverer noen av lagene så langt i år. Jones har dømt Premier League siden 2008 og sist gang han var fløyteblåser i en United-kamp var oppgjøret mot Everton i vår som endte 4-4. Forrige sesong dømte Jones 33 Premier League-matcher, og delte i gjennomsnitt ut 3,4 gule og 0,3 røde kort per kamp.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2242, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2242.

Powered by Labrador CMS