Før kampen: Mot gamle lagkamerater

Wes Brown møter Manchester United for første gang siden de forlot klubben i sommer når Sunderland kommer til Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

Brown of John O’Shea er forsvarsspillere og har begge passert tredve, men de har også en annen ting til felles: De hadde aldri spilt for noen annen klubb enn United før i sommer. Da valgte Sir Alex Ferguson å satse på noe mer nytt og ungt, og duoen ble dermed solgt til Sunderland. Til sammen 28 års profferfaring i United forsvant da spillerne skiftet beite 7. juli.

Men disse to er langt fra de eneste i Sunderland med bakgrunn på Old Trafford. Phil Bardsley, Kieran Richardson og Fraizer Campbell startet alle karrieren sine i United, men ingen av disse var dessverre i nærheten av å ha suksessrike karrierer som de som Brown og O’Shea. I tillegg finner man også en X-Red i managerstolen på Stadium of Light: Steve Bruce har vært sjef for klubben fra nordøst siden 2009.

Dessverre blir ikke O’Shea å se på Old Trafford i morgen, i alle fall ikke på banen. Uniteds tidligere potet er skadet og må nøye seg med å se kampen fra tribunen.

UNITED

Etter 1-6-tapet mot Manchester City for to uker siden har United reist seg og vunnet tre strake kamper. 3-0-seieren mot Aldershot og 2-0 hjemme mot Otelul Galati var av det relativt enkle slaget, selv om det tok tid før kampen mot rumenerne ble avgjort. Borte mot Everton var en tett og jevnspilt affære, men en scoring fra Javier Hernandez ganske tidlig i oppgjøret sørget for tre nye poeng i ligaen.

United ligger i øyeblikket på en andreplass, men tapet mot City gjorde at luken opp til byrivalen øket til fem poeng. Men alle United-fans vet at et ligagull – heldigvis – ikke deles ut før alle 38 kampene er spilt. Poenget bak United følger Newcastle, som har hatt en imponerende sesongstart, mens laget som anses som den tredje største gullfavoritten, Chelsea, har fire poeng opp til De røde djevlene.

Tom Cleverley gjorde comeback mot Everton etter halvannen måned på sidelinja, men midtbanespilleren holdt ikke mer enn i 57 minutter før han måtte ut med nok en skade. Den skal ikke være av det alvorlige slaget, men den hindrer likevel unggutten i å delta mot De svarte kattene. Ute er også Michael Owen, Ashley Young og Chris Smalling, mens Anderson er usikker etter en smell han pådro seg mot Otelul Galati i midtuka.

SUNDERLAND

Etter å ha gradvis klatret på tabellen de siste sesongene og mange signeringer i sommer, har Sunderland nå hatt en litt skuffende sesongstart. De innehar i øyeblikket 14. plassen på tabellen, men fire av de ti poengene laget har sanket har kommet i de to siste kampene mot Bolton (seier) og Aston Villa (uavgjort). De svarte kattene har faktisk tatt like mange poeng på fremmed gress som hjemme på Stadium of Light denne sesongen.

O’Shea er som tidligere nevnt skadet for gjestene. Det samme gjelder førstekeeper Simon Mignolet. Ellers ser det ganske lyst ut på skadefronten for manager Bruce. Han er imidlertid nødt til å teste David Vaughan før han tar en avgjørelse på om midtbanespillere blir klar i tide.

DOMMEREN

Bolton-fødte Lee Mason dømmer morgendagens oppgjør. 39-åringen har vært Premier League-dommer siden 2000, og dømte United i to bortekamper i fjor: Den fantastiske snuoperasjonen mot West Ham som endte i 4-2-seier, hvor han ga Hammers to og United én straffe, samt i poengdelingen mot Birmingham. Han var også pipeblåser på Old Trafford da United slo Wolves 3-2 i Ligacupen etter Javier Hernandez’ sene scoring.

Mason har hittil dømt sju Premier League-kamper denne sesongen, og har fortsatt til gode å gi noen marsjordre. 24 gule kort har han imidlertid måtte dele ut.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2229, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2229

TERMINLISTA PÅ MOBIL

Ønsker du full kontroll på når United spiller? Her kan du laste ned terminlista til din telefon.

Powered by Labrador CMS