Preview: Fortsetter den gode statistikken?

United har hatt et godt tak på Stoke tidligere og håper den trenden fortsetter når The Potters gjester Old Trafford tirsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

Selv om Stoke har gitt flere av topplagene problemer de siste årene, inkludert mot United ved enkelte anledninger, er det få motstandere United har bedre statistikk mot på hjemmebane enn mot nettopp Tony Pulis’ menn. Stoke har aldri vunnet mot United i Premier League-sammenheng, og har kun scoret ett mål på Old Trafford.

I tilsvarende oppgjør i høst så det lyst ut for United da Nani skaffet de regjerende ligamesterne 1-0-ledelse med en pen scoring. Like etter pause utliknet dog Peter Crouch, og det endte også med poengdeling. Det var for øvrig Uniteds første poengtap denne sesongen (kampen ble spilt 24. september).

United

Etter imponerende seiere mot rivalene Manchester City og Arsenal, gikk United på en smell i fjerde runde av FA-cupen mot Liverpool på lørdag. 2-1-tapet mot laget fra Merseyside gjorde vondt, og det vil bli spennende å se hvordan et skadeskutt lag vil svare mot Stoke på Old Trafford.

Fordi selv hvis Rio Ferdinand rekker kampen slik Daily Mail hevder, vil Sir Alex Ferguson likevel måtte stille med et amputert mannskap. Sjefen sjøl fortalte i helga at Tom Cleverley fortsatt er et godt stykke unna å være klar, og oppgjøret kommer også for tidlig for både Ashley Young og Anderson. Nemanja Vidic og Michael Owen er fortsatt langtidsskadde, mens det er usikkert hvordan situasjonen er for Wayne Rooney, Nani og Phil Jones, som alle sto over mot Liverpool. Det er likevel trygt å kunne anta at Ferguson ikke vil ta noen sjanser om de ikke er 100% klare, siden det kommer en viktig kamp mot Chelsea på søndag.

På tross av at han får et hjernebry med å sette opp laget – Sir Alex Ferguson har nylig fortalt ManUtd.com at han gleder seg til å møte Stoke.

– Du vet hvordan lagene til Tony Pulis er, de ofrer seg og gir alltid hundre prosent for laget. De kjemper hele veien, alle sammen, og man må bare lære seg å takle det. Det liker jeg, sier United-sjefen.

Stoke

Statistikken de har mot United vil nok ikke gi Stoke høy selvtillit, men formen de har hatt den siste måneden gjør det. Kun ett tap har det blitt i alle turneringer siden jul. Til sammenlikning har United tapt tre kamper i samme periode. Stoke har blant annet et uavgjortresultat på Anfield i januar, og også en 2-1-seier mot Tottenham tidligere i desember.

Stoke er kjent for å ha en tøff, fysisk spillestill, men skader har de klart å slippe unna. Det er usikkert om nøkkelspiller Matthew Etherington rekker kampen, men utenom den engelske vingen har Tony Pulis en skadefri tropp å velge og vrake fra.

Det kan være viktig for bortelaget å få Etherington klar til kamp for å fore Peter Crouch med innlegg. Den tidligere Tottenham-spissen er mannen å se opp for. Han scoret i 1-1-kampen mot United i høst og er klubbens toppscorer med seks ligamål, ett mer enn Jonathan Walters.

Her kan du lese hva Stoke-manager Tony Pulis har sagt i forkant av kampen.

Dommeren

Mike Jones dømmer United for fjerde gang denne sesongen. Han har tidligere dømt 1-1-kampen mot Newcastle hjemme, samt 2-1-seieren i ligaåpningen mot West Bromwich og 3-0-seieren mot Leeds i Ligacupen. I kampen mot Newcastle gjorde han feilen med å høre på sin assistentdommer og dømte feilaktig straffe til Newcastle, etter en helt ren takling av Rio Ferdinand.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2229, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2229.

TERMINLISTA PÅ MOBIL

Ønsker du full kontroll på når United spiller? Her kan du laste ned terminlista til din telefon.

Powered by Labrador CMS