Tid for ungguttene

PREVIEW Manchester United går inn mot Ligacupkampen mot Newcastle i en forsvarskrise, i det som antakeligvis blir en kamp hvor flere av Uniteds lovende talenter får prøve seg fram.

Publisert Sist oppdatert

Etter to strake Ligacup-troféer har det de to siste sesongene sagt stopp i kvartfinalen for Manchester Uniteds del. I 2010 ble laget regelrett banket av West Ham på Upton Park og fikk hele fire baklengsmål i sveisen. I fjor var det Championship-klubben Crystal Palace som ble for sterke, atpåtil i Uniteds egen storstue.

Ligacupen, som nå går under sponsornavnet Capital One Cup etter det amerikanske bankfirmaet som erstattet Carling før denne sesongen, har etter hvert utviklet seg til å bli en turnering hvor de fleste storklubbene gir ungguttene sjansen. Den blir sett på som en fin utviklingsarena for de som enda ikke er helt klare for jevnlig Premier League-fotball, og også United benytter denne taktikken.

Det vil antakeligvis også skje onsdag kveld. Unggutter som Nick Powell og Angelo Henriquez får etter all sannsynlighet spilletid, og det samme kan gjelde spillere fra egne rekker, som for eksempel Michael Keane og Jesse Lingard.

Skadelisten i forsvaret øker

Etter tapet mot Everton i serieåpningen har De røde djevlene gått fra den ene seieren etter den andre. Fulham, Southampton, Wigan, Galatasaray og Liverpool har i tur og orden blitt slått, selv om United ikke har imponert nevneverdig spillemessig. I Premier League har Sir Alex Fergusons mannskap kun Chelsea foran seg på tabellen.

Chris Smalling og Phil Jones har vært skadet hele sesongen, og tirsdag kom også nyheten om at Nemanja Vidic har vært under kniven og blir ute i to måneder. Darren Fletcher er imidlertid tilbake på fotballbanen, og vil antakeligvis få sin første start på ti måneder for Uniteds førstelag.

Får tilbake to stjerner

Gjestene fra Tyneside har startet sesongen omtrent som forventet. De har møtt tøff motstand i Tottenham og Chelsea, men åtte poeng på fem kamper gjør at skjærene har inntatt en plass midt på tabellen. Demba Ba har funnet tilbake til scoringsformen og står med fire fulltreffere hittil i Premier League.

X-Red Danny Simpson og Tim Krul er begge på Newcastles skadeliste, men Fabricio Coloccini og Cheik Tiote kan begge returnere fra skader i oppgjøret.

Dommeren

Anthony Taylor har fått oppdraget med å være pipeblåser på Old Trafford onsdag. Det er første gang han besøker arenaen, og han har kun dømt United én gang tidligere. Det var i storseieren mot Wolverhampton i vår, hvor United scoret fem ganger. 33-åringen fra Wythenshawe, som ligger i Sør-Manchester, har dømt Premier League-fotball siden 2010.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2242, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2242.

Powered by Labrador CMS