Preview: Overraskelseslaget kommer

Hvem hadde trodd at lørdagens møte mellom Manchester United og Newcastle skulle være et oppgjør mellom to topp fire-lag?

Publisert Sist oppdatert

Men slik er altså situasjonen etter Newcastles fantastiske sesongstart. Det har sendt skjærene opp på fjerdeplass på tabellen – og de har en tre poengs luke til både Chelsea, Arsenal og Liverpool. Alan Pardew har bygget et slagkraftig mannskap oppi nordøst, og det selv etter å ha solgt tre nøkkelspillere i de to siste overgangsvinduene.

Nå er imidlertid laget inne i en periode hvor kampprogrammet er knalltøft. De spiller kanskje ikke Europacupfotball annenhver uke, men City, United og Chelsea i tre strake seriekamper – to av dem på fremmed gress – gjør at de ikke kan forvente veldig mange poeng i disse kampene.

Lørdag klokken 16.00 møtes United og Newcastle til dyst på Old Trafford. Begge lagene står hittil med ett tap hver denne sesongen – for begge var det Manchester City som ble for sterke. Da blir oppgaven for De røde djevlene å opprettholde den gode statistikken mot Newcastle. Sist gang skjærene seiret på Old Trafford var Frank O’Farrell manager i United. Det er med andre ord gått 39 år siden Newcastle har kunnet juble for tre poeng på Drømmenes teater.

UNITED

Siden tapet mot City har United vunnet tre strake ligakamper – samtlige med 1-0. Javier Hernandez ble matchvinner både mot Everton og Swansea, mens De røde djevlene trengte hjelp av X-Red Wes Brown for å ta tre poeng mot Swansea. Selv om dette er Uniteds tredje beste sesongstart i Premier League noensinne, ligger Sir Alex Fergusons mannskap fem poeng bak byrivalen, og da hjelper det lite at det historisk sett har vært en nærmest perfekt første tredjedel av sesongen.

I Champions League har også United kniven på strupen før siste kamp borte mot Basel. Angrepsspillet de viste mot Benfica var oppløftende, men to unødvendige baklengsmål gjorde at de måtte nøye seg med ett poeng. Det betyr at de kan så godt som glemme å vinne gruppa, og klubben er nødt til å ta ett poeng i Sveits for å avansere til åttendelsfinalene.

På skadefronten var det både gode og dårlige nyheter på fredagens pressekonferanse med Sir Alex. For å starte med de gode er Wayne Rooney bekreftet friskmeldt, og det betyr etter all sannsynlighet at han blir å finne i startelleveren i morgen. Verre er det med Anderson, som har pådratt seg en kneskade som vil holde han på sidelinjen til februar.

I tillegg er Tom Cleverley fortsatt ute. Daily Mirror hevdet i går at midtbanespilleren ville komme tilbake tidligere enn antatt, men etter hva Fergie fortalte fredag er det lite som tyder på at det stemmer. På topp er både Danny Welbeck og Michael Owen utilgjengelig.

LES OGSÅ: – Rooney er ok

SISTE FEM KAMPER:

29.10

Everton

Manchester United

0-1

Hernandez

02.11

Manchester United

Otelul Galati

2-0

Valencia, selvmål

05.11

Manchester United

Sunderland

1-0

Selvmål

19.11

Swansea City

Manchester United

0-1

Hernandez

26.11

Manchester United

Benfica

2-2

Berbatov, Fletcher

NEWCASTLE UNITED

Sju seire, fire uavgjort og ett tap. Det er Magpies’ statistikk hittil denne sesongen, og tapet kom så sent som mot Manchester City forrige helg. Newcastle yppet seg, men City beviste at det blir svært vanskelig å stoppe dem denne sesongen. Før den kampen stod laget med tre strake seire – Wigan og Everton på eget gress samt en knallsterk 3-1-seier borte mot Stoke.

Newcastles styrke denne sesongen har uten tvil vært i de bakre rekker. Ingen lag har sluppet inn færre mål enn skjærenes elleve. Framover har det ikke kommet spesielt mange mål – 18 fulltreffere på tolv kamper gir et gjennomsnitt på 1,5 mål per kamp. Til sammenlikning står Bolton, som ligger under streken, med flere nettkjenninger.

Også gjestene må klare seg uten nøkkelspillere på Old Trafford lørdag. Cheick Tiote og Yohan Cabaye har blitt en fryktinngytende midtbaneduo, men Magpies-sjef Alan Pardew fortalte på dagens pressekonferanse at han må klare seg uten førstnevnte mot de regjerende seriemesterne. Dessuten har ikke Danny Guthrie trent med laget den siste uka, og Pardew er usikker på om den tidligere Liverpoool-spilleren er klar for et comeback riktig enda.

En spiller som får et gjensyn med Old Trafford denne helga er Gabriel Obertan. Vingen ble veiet og funnet for lett i Manchester, men har vært fast inventar på laget fra Tyneside. Nå er han også friskmeldt etter et kort skadeopphold, og ønsker å vise Sir Alex at han tok feil da han lot franskmannen dra.

LES OGSÅ: – Umulig å ha forestilt seg

SISTE FEM KAMPER:

22.10

Newcastle

Wigan

1-0

Cabaye

26.10

Blackburn

Newcastle

4-3

Guthrie, Cabaye, Løvenkrands

31.10

Stoke

Newcastle

1-3

Demba Ba 3

05.11

Newcastle

Everton

2-1

Selvmål, R Taylor

19.11

Manchester City

Newcastle

3-1

Gosling

SE OPP FOR…

Demba Ba. Senegaleseren kom til England for ti måneder siden og gjorde sakene sine bra i West Ham, men en klausul i kontrakten gjorde at han kunne forlate klubben vederlagsfritt da Hammers rykket ned. Newcastle valgte å hente 26-åringen, og i nordøst har han løftet spillet sitt enda et hakk.

Åtte mål på elleve seriekamper er Bas statistikk denne sesongen, og foran han på toppscorerlista troner kun spillere fra Manchester United, City og Arsenal. Han scorer imidlertid i rykk og napp: Seks av de åtte fulltrefferne har kommet på to kamper.

STATISTIKK

  • Newcastle har ikke vunnet på Old Trafford siden 1972.

  • Newcastle har ikke vunnet mot Manchester United på 17 ligakamper.

  • United har kun to ganger tidligere åpnet Premier League med mer enn 31 poeng på tolv kamper.

  • Uniteds ti scoringer på dødballer er mest i ligaen.

  • David de Gea har, sammen med Michel Vorm, gjort flest redninger i Premier League denne sesongen med 50.

  • Newcastle har ikke tapt to ligakamper på rad siden mars.

  • Newcastles neste baklengsmål vil bli deres 500. i Premier League.

  • På samme stadie i fjor hadde Newcastle tapt fem kamper.

DOMMEREN

I utgangspunktet var Phil Dowd satt opp som dommer i oppgjøret, men han har nå blitt erstattet av Mike Jones. 43-åringen fra Cheshire har vært Premier League-dommer siden 2008 og har dømt ni kamper denne sesongen. På disse har han delt ut 42 gule og tre røde kort.Jones var pipeblåser i Uniteds serieåpning mot West Bromwich, et oppgjør han ledet uten store kontroverser. I fjor dømte han United tre ganger – samtlige på Old Trafford. En av disse var 2-2-kampen mot WBA, den eneste gangen United avga poeng på eget gress i ligaen i 2010/11.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2229, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2229.

TERMINLISTA PÅ MOBIL

Ønsker du full kontroll på når United spiller? Her kan du laste ned terminlista til din telefon.

Powered by Labrador CMS