Ny betydningsløs CL-kamp

PREVIEW: United har ingenting å spille for i siste Champions League-kamp i gruppespillet – men det har i høyeste grad CFR Cluj.

Publisert Sist oppdatert

Fire seire på de fire første kampene sendte United – i motsetning til i fjor – oppskriftsmessig til åttendelsfinalen i Europas gjeveste klubbturnering. De røde djevlene imponerte ikke nevneveridg og lå under i tre av kampene, men gjorde allikevel jobben som til syvende og sist er det som teller.

United var soleklare favoritter i det som på papiret var en enkel gruppe. Hvem som skulle slå følge med Sir Alex Fergusons mannskap til utslagsrundene så imidlertid helt åpent ut. Braga er slått ut, men Cluj har en gyllen mulighet til å ta seg videre.

Da er de imidlertid avhengig av et bedre resultat borte mot Manchester United enn det Galatasaray får når de gjester Braga. Med et United som ikke har noe annet enn æren å spille for er det slettes ikke utenkelig at rumenerne klarer å bite godt fra seg på Old Trafford.

Men sannheten er den at United har vunnet samtlige fem oppgjør mot rumensk motstand tidligere.

Kopierer ikke fjorårssesongen

Cluj toppet serien foran Vaslui i fjor, men etter halvspilt Liga I er det ingenting som tyder på at de gjentar suksessen. De ligger i øyeblikket på en sjetteplass og er allerede 15 poeng bak serieleder Steaua Bucuresti. I helga klarte de kun uavgjort mot Gaz Metan Medias, et lag på nedre halvdel av ligaen. Det er verdt å merke seg at laget har tatt flere poeng borte enn hjemme denne sesongen, noe som også er tilfelle i Europa. Bortemøtene mot Galatasaray og Braga har resultert i fire av de sju poengene laget har tatt i gruppespillet.

Paulo Sérgio, som ble ansatt av klubben for en måned siden, kan glede seg over at han ikke har noen ferske skadeproblemer i stallen. Både Ciprian Deac, Adam Vass, Bakary Sare og Ronny ble imidlertid utelatt fra CL-troppen grunnet langtidsskader.

Hviler spillere

United brukte andre omgang mot Reading i helga til å roe seg ned etter drøssevis av mål i begge ender i den første halvdelen. Sju mål i løpet av 34 minutter var fasiten i en kamp De røde djevlene lå under to ganger, men 4-3-seieren gjorde at det endte godt til slutt. Det var slutten på en perfekt helg resultatmessig for Robin van Persie og kompani, ettersom både Chelsea og Manchester City avga poeng. United har dermed en ledelse på tre poeng i ligaen før byderbyet mot City kommende søndag.

Ettersom laget allerede er kvalifisert til neste runde vil Sir Alex Ferguson hvile en del spillere, men samtidig ønsker han å respektere de andre lagene i gruppa og sende utpå et lag som er godt nok til å vinne kampen. På dagens pressekonferanse uttalte han også at Nemanja Vidic antakeligvis ikke kommer til å bli involvert verken mot Cluj eller City. Han bekreftet også at Wayne Rooney kommer til å starte mot Cluj.

DOMMEREN

Det er den 37 år gamle Italieneren Daniele Orssato som har fått ansvaret med å holde de to lagene i skinnet i onsdagens kamp. Orsato kommer til Old Trafford som temmelig fersk på dette nivået. Riktignok har han to år bak seg som FIFA-dommer, men dette er hans første sesong som pipeblåser i Champions League.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2242, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2242.

Powered by Labrador CMS