Preview: Løvene kommer til Old Trafford

Manchester United får et sjeldent besøk av baskere når Athletic Club står på motsatt banehalvdel torsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

Løvene fra Bilbao har møtt United i Manchester før, men aldri besøkt Old Trafford. I 1957 ble De røde djevlenes Europacupkamper spilt på Maine Road, siden Drømmenes teater ikke hadde flomlys. Da trengte United å ta igjen to måls underlege etter å ha tapt første kamp i kvartfinalen 5-3, men i returen i egen by viste de seg som det bedre laget, vant 3-0 og gikk videre på baskernes bekostning.

55 år senere møtes de igjen, men måten de har kvalifisert seg til åttendelsfinalen i Europa League skiller klubbene kraftig. Mens Manchester United skuffet enormt i Champions League-gruppespillet og kun har vunnet tre Europacupkamper denne sesongen, valset Athletic gjennom gruppespillet i EL og deres eneste tap kom mot PSG – da baskerne allerede hadde sikret avansement.

MANCHESTER UNITED

Det har vært en tøff sesong i Europa for Manchester United. Verken spillet eller resultatene har vært i nærheten av å være tilfredsstillende, og beviset på det hele er rett og slett at de torsdag kveld spiller Europa League-fotball.

I ligaen går det heldigvis bedre. I de seks siste kampene har United møtt ekstremt tøff motstand, men etter turer til både Emirates, Stamford Bridge, Carrow Road og White Hart Lane står laget med en solid uttelling på 16 poeng i denne perioden. Dermed ligger De røde djevlene fortsatt rett i hælene på byrival City, og med elleve kamper igjen av årets sesong er det kun to poeng som skiller Manchester-klubbene på toppen av tabellen.

På onsdagens pressekonferanse kunne Sir Alex Ferguson avkrefte at Paul Scholes, som stod over treningen den dagen, var skadet. Han fikk enkelt og greit bare hvile. Da kunne han også fortelle at Anderson vil være med i kamptroppen mot baskerne, mens kampen kommer litt for tidlig for Antonio Valencia. Dermed ser det vesentlig lysere ut enn på lang tid med tanke på skadesituasjonen i klubben.

ATHLETIC CLUB

Real Madrid og Barcelona er det ingenting å gjøre med, og Valencia virker også å være det tredje beste laget i landet, men fra fjerdeplassen og bakover er det rekordjevnt i La Liga i øyeblikket – kun 13 poeng skiller fra Levante, som i øyeblikket innehar den siste Champions League-plassen, til Racing Santander under streken.

Poenget bak Levante ligger Athletic på en finfin femteplass, en plassering litt over der de var forventet å ende. Marcelo Bielsa har med sin karismatiske spillestil satt et kraftig preg på laget, og formen er også brukbar: Kun ett tap på de siste seks er status for løvene. De skal i tillegg spille cupfinale mot Barcelona i mai, og er dermed sikret Europa League-spill neste sesong også uavhengig av hva som skjer i ligainnspurten.

Det er imidlertid på eget gress de sanker klart mest poeng. Kun tre seire er hva laget har klart å hente på bortebane denne sesongen, men én av dem kom mot Sevilla på Ramon Sánchez Pizjuan, i tillegg til at de tok et poeng mot Valencia på Mestalla.

Laget har også spillere som er svært ettertraktet blant Europas toppklubber. Fernando Llorente har bøttet inn mål denne sesongen, og den kraftfulle spissen har vært aet til blant andre Real Madrid. Javi Martínez har imponert stort etter at Bielsa flyttet han ned som midtstopper, og i tillegg er Iker Muniain et av de fremste talentene i ligaen.

DOMMEREN

Tyske Florian Meyer dømmer torsdagens kamp. Den rutinerte 43-åringen har aldri tidligere dømt United.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2229, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2229.

TERMINLISTEN PÅ MOBIL

Ønsker du full kontroll på når United spiller? Her kan du laste ned terminlista til din telefon.

Powered by Labrador CMS