Vi vil feire nyttår på Britannia!

PREVIEW: Men da må Wayne Rooney & co. besørge raketter og fyrverkeri!

Publisert Sist oppdatert

Den senere tids resultater har gitt oss et visst håp om en heidundrende innledning på det nye året. Syv 3-poengere og ni kamper på rad uten nederlag lar seg høre, og det samme gjør innbyrdesstatistikken mot torsdagens motstander. Riktignok måtte United tåle nederlag da de sist besøkte Britannia for elleve måneder siden, men det er også eneste gang samtlige poeng har glippet på klubbenes til nå 13 Premier League-møter.

Hele 11 av disse oppgjørene har endt med United-seier. 

Stoke

Stoke har nesten bestandig vist seg som en tøff motstander, ikke minst på eget gress, der hvor alle motstanderlag som kjent må kjempe mot sur nordavind samme hvilken vei de løper. United er en av svært få klubber som stort sett har klart å mestre de ofte vanskelige forholdene, men likevel bør vi være litt varsomme denne gangen og ikke stille forventningene for skyhøyt på forhånd.

Faktum er at de rød- og hvitstripede, under Mark Hughes’ ledelse, har blitt langt mer spillende enn tidligere. Dermed har de også oppnådd å bli mye mindre forutsigbare, noe som naturligvis kompliserer motstandernes arbeid med å finne de til enhver tid mest effektive mottrekkene. Dette har så langt medført at Stoke, idet første halvdel av Premier League-sesongen er unnagjort, har gjort sin beste poengfangst noensinne. De «leder» i øyeblikket nedre halvdel på tabellen, fire poeng foran Everton, og har muligheten til å klatre ytterligere dersom de skulle gå hen og gjøre det vi frykter aller mest på torsdag ettermiddag.

Det bør være  nok å minne om at både Newcastle, Swansea, Arsenal og West Bromwich har alle blitt sendt tomhendte hjem fra Britannia, mens Manchester City(!), Sunderland, Tottenham og Everton har lidd samme skjebne, og det til og med på egne gresstuster. Dette burde være bevismateriale nok til å kunne fastslå at Stoke er i stand til å hamle opp med hvem som helst.

Stoke City v Crystal Palace - Premier League

Skadesituasjonen

I likhet med United har også Stoke vært mye skadeplaget denne høsten. Foran dette oppgjøret må de trolig klare seg uten sin kanskje beste spiller denne høsten, Bojan Krkić, som har pådratt seg en hamstringskade. Steve Sidwell er ute med kneskade og Victor Moses med strekk i en lårmuskel. Ex-United-spiller Phil Bardsley (legg) kan muligens rekke kampen, og det samme er tilfelle med Stephen Ireland (kne). 

Menn å se opp for:

Ex-Red Mame Biram Diouf ser ut til å ha gjenfunnet scoringsformen. Den 27 år gamle senegaleseren ble ingen suksess i United-trøyen, men etter låneopphold i Blackburn og deretter to og et halvt år i tyske Hannover 96, virker han å ha funnet seg vel til rette i «pottemakerbyen» i Staffordshire. Så sent som på søndag scoret han begge målene da West Bromwich ble beseiret 2-0 på Britannia. I alt står han nå med 6 mål for Stoke, det samme som Jonathan Walters, mens Peter Crouch har tegnet seg for 5 fulltreffere.

Kanskje verdt å merke seg…???

Manchester United

Louis van Gaals mannskap har altså gått ni kamper uten nederlag, hvorav syv har endt med seier. Formen bør således være bra, selv om to av de tre siste bortekampene – mot Aston Villa og Tottenham, har endt med poengdeling. Tredjeplassen laget innehar i øyeblikket, er under et visst press, ettersom et eventuelt nederlag på Britannia vil kunne medføre at både Southampton og Arsenal får sjansen til å komme á poeng, og til og med gå forbi på bedre målforskjell. Det må de ikke få anledning til – hører dere, Wayne Rooney, Van Persie og Falcao!?

Skadesituasjonen

Det lysner i skogen. Luke Shaw var tilbake, om enn bare på benken fra start mot Tottenham, men nå vil han omsider igjen være aktuell for en plass i startelleveren. Ander Herrera og Adnan Januzaj er klare igjen, men denne kampen kommer trolig for tidlig for begge to.
På tirsdagens pressekonferanse nevnte ikke Louis van Gaal Ángel Di María med et ord, noe vi tolker som at han ikke er klar – eller kanskje han er det allikevel? Heller ikke Antonio Valencias navn kom opp. Han pådro seg en mindre lyskeskade mot Tottenham. Virusrammede Marouane Fellaini er neppe klar, og heller ikke strekkofferet Marcos Rojo eller Daley Blind, som har vært ute i halvannen måned med leddbåndskade. Sistnevnte er tilbake i trening, og vil ventelig være aktuell igjen til hjemmemøtet med Southampton neste helg.

P.S1: For kaptein Wayne Rooney representerer kampen mot Stoke en aldri så liten personlig gulrot. Dersom han skulle klare å sette to baller forbi Stoke-keeperen vil han nemlig bli historiens første Premier League-spiller som noterer seg for 10 scoringer eller mer i 11 sesonger på rad. Det ville vært morsomt om han skulle klare det allerede på årets første dag.

P.S2: Dersom Rafael da Silva blir å finne i startoppstillingen, vil det i så fall være for 150. gang.

PL-møter på Britannia

SesongRes.Målscorere
2013/141-2Van Persie
2012/132-0Carrick, Van Persie
2011/121-1Nani
2010/112-1Chicharito 2
2009/102-0Berbatov, O’Shea
2008/091-0Tevez
Spilt: 6    V: 4    U: 1    T: 1    Målforskjell: 9-4

 

Fullstendig ligastatistikk 1893-

HJEMMEBORTETOTALT
Sp._VUTMål_-VUTMålV_UTMål
832413585-3513121649-64372521134-99

 

Dommeren

oliver_michael

LIVE-oppdatering/scoringsvarsel

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2242, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.
Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2242.

Powered by Labrador CMS