Preview: Fort Britannia venter

Klarer Javier Hernandez å gjenta bedriften fra i fjor, da han senket Stoke med to scoringer? Lørdag kveld gjester United pottemakerne fra Staffordshire.

Publisert Sist oppdatert

Stoke er et lag som har skapt problemer for mange lag siden de rykket opp til Premier League for tre år siden. Britannia Stadium har vært pottemakernes fort, og i 2011 har kun én klubb klart å reise hjem derfra med tre poeng.

Allikevel har ikke United avgitt poeng mot lørdagens motstandere etter Stokes opprykk i 2008. 18 poeng på seks kamper er fasiten, men statistikken gir ikke et helt riktig bilde – oppgjørene har nemlig stort sett vært svært jevne – spesielt i Stoke-on-Trent.

Sist gang lagene møttes i Staffordshire var det Javier Hernandez som reddet De røde djevlene. Etter å ha scoret et av fjorårssesongens mest spektakulære mål – med baksiden av hodet – sørget han for 2-1-seier fire minutter før full tid og Uniteds første borteseier i 2010/11.

STOKE CITY

Stoke startet årets Premier League-sesong på imponerende vis og stod uten tap etter fire kamper. Da hadde de møtt både Chelsea og Liverpool på eget gress, to kamper de til sammen hentet fire poeng i. Sist helg fikk de seg imidlertid en real leksjon av Sunderland – som ironisk nok stod uten trepoenger før lagene møtte hverandre. Steve Bruces menn vant hele 4-0 og sendte Stoke godt ned på jorda igjen etter den gode sesongstarten.

Tony Pulis har ikke mange problemer på skadefronten, men Kenwyne Jones skadet seg i Ligacupkampen mot Tottenham i midtuka – en kamp de tapte på straffer – og er ute i en snau måned. Det betyr at Peter Crouch sannsynligvis får selskap av enten Cameron Jerome eller Jon Walters på topp. Ex-Red Danny Higginbotham går også glipp av oppgjøret med knetrøbbel.

Her kan du lese om den norske Stoke-fansens spådommer foran møtet med de regjerende seriemesterne.

UNITED

Mens vertene fra Stoke-on-Trent kom seg ned på jorda etter stortapet mot Sunderland, svever De røde djevlene fortsatt på en fantastisk medgangsbølge. Fem ligakamper har gitt 15 poeng og tabelltopp, de tok ett poeng mot Benfica i det som var den vanskeligste kampen i Champions League-gruppespillet og avanserte også i Ligacupen etter å ha banket erkerival Leeds United på bortebane.

Bortekomplekset fra i fjor virker å være borte. I fjor vant United kun fem Premier League-kamper på fremmed gress – like mange som Blackpool, som rykket ned. I år har de kommet fra både West Bromwich og Bolton med full pott.

Da Ashley Cole braste inn i Javier Hernandez søndag ettermiddag og de andre United-spillerne umiddelbart vinket på legeteamet for en båre, var det mange som fryktet en langvarig skade på mexicaneren. Heldigvis så det mye styggere ut enn det var, og angrepsspilleren var tilbake i trening allerede på torsdag.

Dessverre er det ikke like oppløftende nyheter når det gjelder Chris Smalling og Nemanja Vidic. Smalling anses som tvilsom til oppgjøret, mens Vidic enda ikke har begynt å trene med førstelaget etter skaden han pådro seg mot WBA i seriepremieren. Det er imidlertid ventet at Rio Ferdinand returnerer.

Les mer utfyllende om Uniteds skadesituasjon her.

STATISTIKK

  • United er det eneste laget som ikke har avgitt poeng mot Stoke siden pottemakerne rykket opp i 2008.

  • Stokes siste ligaseier mot United kom på Boxing Day i 1984.

  • Stoke har hatt 35 avslutninger på de fem første kampene – færrest av alle i Premier League.

  • Peter Crouch har møtt United i ligaen 13 ganger – og har aldri vunnet.

  • Stoke er den eneste nåværende Premier League-klubben Wayne Rooney har møtt uten å score.

  • Rooney har scoret i de fem første ligakampene – ingen United-spillere har noen gang scoret i de seks første.

DOMMEREN

Peter Walton er pipeblåser på Britannia Stadium. Dommeren fra Northamptonshire hadde ansvaret for fjorårets 1-0-seier hjemme mot Everton, 3-2-triumfen borte mot Blackpool samt poengdelingen mot Fulham på Craven Cottage.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2229, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2229.

TERMINLISTA PÅ MOBIL

Ønsker du full kontroll på når United spiller? Her kan du laste ned terminlista til din telefon.

Powered by Labrador CMS