Tilbake til St. Mary’s

PREVIEW: For første gang på over sju år reiser United til Southampton for å spille Premier League-kamp.

Publisert Sist oppdatert

Saints er tilbake i det gode selskap etter sju år i lavere divisjoner. Tapet mot United i siste serierunde i 2004/05-sesongen beseglet Southamptons skjebne, som måtte ta den tunge turen ned en divisjon. Utviklingen i klubben de siste årene har vært kolossal – faktisk er det ikke mer enn tre år siden Southampton var på randen av konkurs, og startet sesongen i League One med ti minuspoeng.

Men klubben reiste seg, og to opprykk på rad har sendt klubben fra en medioker tilværelse på tredje nivå til Premier League. Nigel Adkins har ledet laget siden League One-dagene og skal ha mye av æren for oppturen.

Det er altså sju år siden United sist gjestet St. Mary’s for et Premier League-oppgjør, men De røde djevlene har de siste årene reist ned til den engelske sørkysten to ganger for FA-cupoppgjør. I 2009 ble det en grei 3-0-seier i tredje runde, mens United avanserte med en knepen 2-1-seier i fjerde runde i 2011 – en kamp som for øvrig var Anders Lindegaards første for klubben.

Åpnet med to strake tap

Southamptons har i returen til Premier League fortsatt ikke rukket å slå ut i full blomst – skjønt, de var nære på å ta det som ville blitt en av sesongens aller største skalper i første serierunde. I møtet med de regjerende seriemesterne på Etihad Stadium hadde So’ton Manchester City i knestående og ledet 2-1 et godt stykke ut i andre omgang. Til alle United-supporteres store skuffelse klarte imidlertid «de bråkete naboene» å snu kampen på tampen, men Southampton-spillerne kunne allikevel gi hverandre en klapp på skuldra for god innsats etter kampslutt.

Like bra gikk det ikke i andre runde. Wigan var motstander på St. Mary’s, et lag som har for vane å ta så lite poeng som mulig fram til omkring mars måned. Men Roberto Martinez’ menn klarte å stikke av med en 2-0-seier, hvilket betyr at Southampton fortsatt ikke har tatt et poeng i Premier League siden uavgjortresultatet mot Crystal Palace i mai 2005.

Det ble en travel sommer for Adkins og Southampton på overgangsfronten. Dødkjøtt som ikke ville holdt Premier League-nivå skulle ut, mens forsterkninger skulle inn. Saints har stort sett hentet inn spillere fra Championship-klubber – blant annet Crystal Palace-backen Nathaniel Clyne, som lenge var aet til United – men de har også hentet inn et par stykker som til Southampton å være må kalles storfisker. Steven Davis har ankommet fra konkursrammede Rangers, og på overgangsvinduets siste dag ankom talentet Gaston Ramirez fra Bologna.

Nøkkelspiller Adam Lallana håper supporterne kan gi Saints den støtten de trenger for å hanskes med United søndag ettermiddag.

– Manchester United på hjemmebane er en enorm kamp, en kamp man kikker ekstra på når terminlista kommer ut. Vi kommer til å gi alt, for dette er en kamp vi kan få tre poeng fra og et godt resultat på vår egen bane, sier han til Southamptons offisielle hjemmeside, og forklarer:

– Everton ga United enorme problemer. Fansen støttet laget og atmosfæren var fantastisk. Om vi kan generere den samme type atmosfære på søndag tror jeg vi har enhver mulighet.

Uten Rooney, men med nye nøkkelspillere

United fikk en verst tenkelig start på sesongen med et 0-1-tap mot Everton. Marouane Fellainis hodestøt var det som skilte lagene i målprotokollen, men ingen kunne påstå at De røde djevlene fortjente å få med seg noe fra kampen.

I runden etter fikk Robin van Persie møte United-fansen på Old Trafford for første gang (som United-spiller, vel og merke), og selv om Damien Duff sendte Fulham i ledelsen brukte han ikke lang tid på å presentere seg. Patrice Evras innlegg ble konvertert i mål på glitrende vis av nederlenderen, som banket ballen på ett touch i motsatt vinkel. Også Shinji Kagawa tegnet seg på scoringslista i 3-2-seieren.

Wayne Rooney er ute i omkring fire uker etter flerren i låret han pådro seg mot Fulham. En kneskade setter Ashley Young ute av spill, men ellers er det ingen nye spillere på skadelista. Phil Jones og Rio Ferdinand er allerede satt opp på den – derfor er det ekstra gledelig at Jonny Evans kom seg gjennom U21-kampen mot Tottenham onsdag uten problemer og er dermed er kampklar til søndag. Det betyr også at Michael Carrick kan flyttes tilbake til sin vante posisjon på midtbanen.

Milepæler

  • Kampen blir Sir Alex Fergusons 1000. som United-manager.

  • Ryan Giggs vil bli den første spilleren til å nå 600 Premier League-kamper dersom han blir involvert i oppgjøret.

  • Robin van Persie mangler tre scoringer for å nå 100 Premier League-mål.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2229, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2229.

Powered by Labrador CMS