Emosjonell ettermiddag på Old Trafford

PREVIEW: Det kan bli en meget følelsesladet affære når Sir Alex Ferguson er manager på Old Trafford for siste gang.

Publisert Sist oppdatert

United v Swansea

Factbox-line Premier League
Factbox-line Old Trafford
Factbox-line Søndag 12. mai klokken 17:00
Factbox-line Dommer: Jon Moss
Factbox-line TV2 PL 1, ViaFot (SE), 6’eren og TV2 Sp. (DK)

Så er dagen kommet – dagen hvor Sir Alex Ferguson leder Manchester United på Old Trafford for aller siste gang. Etter nesten 27 år i sjefsstolen skal skotten lene seg tilbake og nyte pensjonisttilværelsen. For en gangs skyld er ikke kampen nødvendigvis det viktigste – Swansea-kampen har liten betydning for noen av lagene sportslig sett, United skal løfte ligatrofeet, og Sir Alex tar farvel med hjemmepublikumet.

Mange United-fans satt kaffen i halsen da det ble offentlig kjent at Ferguson gir seg etter denne sesongen. En stor andel av Manchester Uniteds tilhengere har aldri opplevd en annen manager enn legendariske Sir Alex, og avgjørelsen har naturligvis preget nyhetsbildet den siste uken. På Twitter tok det helt av, og Sir Alex’ beslutning ble nevnt hele 1.4 millioner ganger på nettstedet.

 

United

Manchester United har allerede avgjort serien for flere uker siden. Både før og etter kampen kommer alt til å handle om gullfeiring og Sir Alex’ avskjed. United har med andre ord i teorien ingenting å spille for, men på den annen side vil nok ikke Ferguson tillate et tap i sin siste kamp foran Old Trafford-publikumet. Skotten vil nok etter alle solemerker stille med et lag han føler seg komfortabel med at kommer til å slå Swansea, men samtidig er det enkelte spørsmålstegn som kan prege laguttaket – kan dette bli Paul Scholes siste mulighet til å spille foran Old Trafford-publikumet? Og slipper unggutter som Nick Powell og Adnan Januzaj til i det som sportslig sett er en betydningsløs kamp.

Rafael fikk rødt kort mot Chelsea sist, og spiller dermed ikke søndag. Det gjør heller ikke Ashley Young, Danny Welbeck eller Darren Fletcher, som er ute med henholdsvis ankelskade, kneskade og sykdom. Med unntak av disse fire kan Sir Alex velge og vrake i tilgjengelige spillere.

FORMEN – Uniteds 5 siste
Dato Motstander Turn. H/B Res.
04. mai Chelsea PL H 0-1
28. apr. Arsenal PL B 1-1
22. apr. Aston Villa PL H 3-0
17. apr. West Ham PL B 2-2
14. apr. Stoke PL H 2-0
V: 2 U: 2 T: 1 Mål: 8-4

 

Swansea

Gjestene fra Wales ligger trygt plassert på 9. plass med 46 poeng, og har med det svært lite å spille for. I fjor havnet svanene på 11. plass med 47 poeng, og Michael Laudrup ønsker nok å gjøre det bedre enn sin forgjenger, Brendan Rodgers.

I siste kamp venter Fulham, som fortsatt ikke er hundre prosent trygge fra nedrykk. Med andre ord må hvittrøyene jobbe hardt for å toppe fjorårets prestasjon, og den første av to matchballer kommer på Old Trafford onsdag.

For gjestene fra Glamorgan-grevskapet er både Angel Rangel (legg) og Roland Lamah (hamstrings) uaktuelle, mens Michel Vorm (hode), Michu (hamstrings) og Sung-Yeung Ki (bein) alle tvilsomme til kampen. Den spanske midtstopperen, Chico, forventes å bli klar tross problemer med en arm.

FORMEN – Swaneas 5 siste
Dato Motstander Turn. H/B Res.
07. mai Wigan PL B 3-2
04. mai Man City PL H 0-0
28. apr Chelsea PL B 0-2
20. apr Soton PL H 0-0
06. apr. Norwich PL B 2-2
V: 1 U: 3 T: 1 Mål: 5-6

 

Klubbenes eneste PL-møte på Old Trafford
Sesong Res. Målscorere
2011/12 2-0 Scholes, Young

 

Fullstendig ligastatistikk mellom klubbene (United nevnt først)
HJEMME BORTE TOTALT
Sp. V U T Mål V U T Mål V U T Mål
18 7 2 0 20-6 1 3 6 8-15 8 5 6 28-21

 

Dommeren

Jon Moss dømmer United for tredje gang denne sesongen. Tidligere har pipeblåseren dømt oppgjøret mellom United og West Bromwich på Old Trafford i desember, i tillegg til Uniteds 2-0-seier på Britannia i april. Han var også i aksjon mot Liverpool, da han var fjerdedommer for Howard Webb. Moss har dømt Swansea tre ganger denne sesongen, og waliserne har faktisk ikke klart å score med mannen fra Sunderland som kampleder – Swansea tapte 0-2 hjemme mot Arsenal og borte mot Stoke, mens det ble 0-0 mot Liverpool i oktober.

 

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2242, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

 

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2242.

Powered by Labrador CMS