De kongelige har returnert

OPPDATERT PREVIEW: Men denne mannen er den eneste i dagens Reading-tropp som startet det seneste møtet mellom lagene.

Publisert Sist oppdatert

Jula er i ferd med å synges inn, og samtidig sparker United tradisjonelt i gang en god periode. United har vunnet 77% av ligakampene i desember de siste ti årene, og mot Reading venter en relativt ukjent motstander.

Reading FC er en av de eldste klubbene i England. Klubben ble stiftet så langt tilbake som i 1871, men spilte ikke fotball i toppdivisjonen før 2006/07-sesongen. United og Reading har med andre ord stort sett oppholdt seg i ulike ender av ligasystemet, og dette er faktisk tredje sesong lagene spiller på samme nivå.

Premier League-drømmen varte nemlig to år sist, og kun én spiller er igjen i troppen av dem som startet det seneste møtet mellom lagene i januar 2008. Skjønt, Nicky Shorey forlot de kongelige da de rykket ned etter samme sesong, og kom først tilbake etter at opprykket var sikret i vår.

I løpet av snaue fem år er med andre ord hele stallen skiftet ut. United, på den annen side, har fem spillere igjen fra vinterdagen i 2008.

Vanskelige å slå

Som ventet har det blitt en tøff Premier League-retur for klubben fra utkanten av London. Kun én seier har det blitt på de første 13 kampene, men laget er allikevel ikke enkelt å slå. Seks uavgjortresultater gjør at de har heng på lagene over nedrykksstreken – avstanden til Aston Villa på 17. plass økte imidlertid til fire poeng etter tapet mot nettopp Birmingham-klubben i midtuka. Det er også verdt å legge til at Reading ikke har tapt på hjemmebane i ligaen siden september.

Jimmy Kebe har vært ute med en lyskeskade i tre uker, og kampen kommer antakeligvis litt for tidlig for midtbanespilleren. Alex McCarthy og Jem Karacan er også sidelinjet med skader, men tidligere Liverpool-spiller Danny Guthrie bør være klar til dyst.

FORMEN – Readings 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

27. nov.

Aston Villa

PL

B

0-1

24. nov.

Wigan

PL

B

2-3

17. nov.

Everton

PL

H

2-1

10. nov.

Norwich

PL

H

0-0

4. nov.

QPR

PL

B

1-1

V: 1

U: 2

T: 2

Mål: 5-6

United

United har vunnet to strake kamper i ligaen etter nederlaget mot Norwich, men ligalederne var lang ifra imponerende mot verken Queens Park Rangers (3-1) eller West Ham (1-0). Tre poeng er imidlertid det som betyr noe til syvende og sist, og United ligger dermed poenget foran byrival Manchester City på andreplass. Chelsea på tredje, som ikke har vunnet på seks kamper, er plutselig hele sju poeng bak.

Nemanja Vidic er tilbake i trening, men kampen mot Reading kommer i tidligste laget. Serberen kan imidlertid få sjansen i den betydningsløse Champions League-kampen mot Cluj onsdag. Vingene Nani og Antonio Valencia er begge på skadelista, mens Ryan Giggs (muskelstrekk) og Paul Scholes (suspensjon) er klare til dyst. Også Nick Powell har ristet av seg et virus i tide.

FORMEN – Uniteds 5 siste

Dato

Mostander

Turn.

H/B

Res.

28. nov.

West Ham

PL

H

1-0

24. nov.

QPR

PL

H

3-1

20. nov.

Galatasaray

CL

B

0-1

17. nov.

Norwich

PL

B

0-1

10. nov.

Aston Villa

PL

B

3-2

V: 3

U: 0

T: 2

Mål: 7-5

—————————————————–

Statistikk

  • Reading har slått United én gang i historien – 2-1 i FA-cupen i januar 1927.

  • På fire ligamøter mellom lagene har United to seire og to uavgjort.

  • Reading har sluppet inn flest mål i andre omgang av samtlige Premier League-lag.

  • Reading kan tangere klubbrekord med fem hjemmekamper på rad uten tap i Premier League med poeng mot United.

  • Reading har tapt 14 poeng etter å ha ledet denne sesongen. United har vunnet 18 etter å ha ligget under.

  • United er ubeseiret de siste 18 oppgjørene mot nyopprykkede lag i Premier League.

Klubbenes PL-møter på Madejski *)

Sesong

Res.

Målscorere

2007/08

1-1

Ronaldo

2006/07

2-0

Ronaldo, Rooney

V: 1

U: 1

T: 0

Mål: 3-1

Fullstendig ligastatikk mellom klubbene *)

HJEMME

BORTE

TOTALT

Sp.

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

4

1

1

0

3-2

1

1

0

3-1

2

2

0

6-3

*) United nevnt først

Dommeren

51 år gamle Mark Halsey leder kampen lørdag. Hertfordshire-mannen er en skikkelig Premier League-veteran og har dømt i ligaen siden 1999. Han har derfor hatt ansvaret for flere hundre oppgjør, tross en pause på et snaut år grunnet en kreftbehandling i 2009. Halsey var pipeblåser under Community Shield i 2007, samt Ligacupen i 2008. Dette blir andre gang denne sesongen han dømmer United – den første var i 2-1-seieren mot Liverpool, hvor han havnet i sentrum etter et par kontroversielle situasjoner.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2242, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2242.

Powered by Labrador CMS