Må klyve fram

PREVIEW: Kan Van Gaal få sin første seier mot QPR, og slippes tigeren løs?

Publisert Sist oppdatert

Landslagspausen er over, og nå skal vi kanskje endelig få se hva denne Radamel Falcao kan stelle i stand av trøbbel.

Om han starter, hvordan skal han i så fall passe inn i et lag med et mylder av offensive muligheter? Da virker det mest trolig at Rooney får tillit, når Van Persie allerede er såpass lik Falcao i spillestilen, og vil kunne ha mindre innflytelse en vår kaptein.

Og hva med Ángel Di María og Juan Mata, hvor skal de ta plass? Én ting er sikkert: det vil utvilsomt bli spennende å følge med i firetiden i morgen, når journalistene teppebomber sosiale medier med lagoppstillingene.

Manchester United

Mens Louis van Gaal knoter med luksusproblemene på topp, må han samtidig finne ut av hvordan han stiller opp sitt til tider sviktende forsvar. Luke ShawMarcos Rojo og Daley Blind kan alle få sin debut i morgen, utover allerede nevnte Falcao. Samtidig er både Rafael og Ander Herrera tilbake etter å ha kommet seg helskinnet gjennom en treningskamp bak lukkede dører tidligere denne uken.

REDNINGEN: Kan dette være guttene som skal berge skinnet til Van Gaal?

Nederlag mot Swansea, krydret med uavgjort mot Sunderland og Burnley og kronet med tap mot Milton Keynes Dons gjør at Van Gaal kan virke som intet annet enn en sømløs overgang fra sin forgjenger, ingen ringere enn David Moyes. Med nederlenderen ved roret er det rett og slett umulig å vite om United kommer til å gjøre det verre enn i fjor, eller faktisk vinne hele sulamitten.

“Jeg mener at en klubb som United må ha visse mål. Jeg har også mål, og jeg tror ikke at topp tre er noe urimelig mål.”

Louis van Gaal

Men den talentinjeksjonen klubben har fått over de siste ukene kan ikke være annet enn positiv. Og det tas nok gledelig imot av en manager som står med bare to poeng på tre kamper. Men med slike investeringer følger et visst krav om resultater – Champions League-kvalifisering som et absolutt minimum.

Arbeidsforholdene blir ikke noe bedre av at man sliter med hele ni skader, deriblant Jones, Smalling, Fellaini og Carrick. Heldigvis er det nok av dekning, og såpass mye iboende kvalitet i dette laget at alt annet enn seier mot de hvite og blå vil være særdeles skuffende.

Queens Park Rangers

QPR har slitt i sesongåpningen, med tap mot både Hull og Tottenham. De viste seg imidlertid fra sin sterke side da de slo Sunderland for to uker siden, der de fikk sitt eneste mål denne sesongen, takket være Charlie Austin. Når målene uteblir hjelper det også svært lite at Loïc Rémy pakket snippesken og dro til Chelsea på overgangsmarkedets siste dag.

0: Antall poeng denne mannen har tatt på morgendagens arena.

Alejandro Faurlín er skadet, og Joey Barton er stadig tvilsom, men Harry Redknapp har uttalt at han forventer at alle relevante spillere er tilgjengelige til søndag. Nyvinningene Sandro og Niko Kranjčar (var på lån også forrige sesong) ligger an til å starte, etter at de ankom Loftus Road like før overgangsvinduet stengte på sedvanlig Redknapp-vis.

Rio Ferdinand returnerer til Old Trafford, og er nødt til å steppe opp når Uniteds mangefasetterte angrep venter. Det eneste som kan tale til fordel for 35-åringen er at han møter et lag som er betydelig svakere enn det han ledet i så mange år, i hvert fall før forsterkningene slår til for fullt. På Twitter kom Gary Neville med denne påminnelsen til QPR-stopperen.

Redknapp har som kjent aldri tatt poeng på Old Trafford, og det er virkelig ingen grunn til at han burde få lov til det i morgen heller. Det virker sannsynlig at Van Gaal får sin første seier som United-manager. Når det er sagt er det ikke første gang man tenker slike tanker.

Dommeren

RUTINERT: Phil Dowd har vært ute en vinternatt før.

Phil Dowd har fått ansvaret for pipeblåsingen på Old Trafford søndag. 51-åringen fra Stoke-on-Trent er inne i sin 14. sesong som Premier League-dommer, og er med det en av øyrikets mest rutinerte.

Dowd har dømt to oppgjør tidligere denne sesongen, Championship-oppgjøret mellom Middlesbrough og Sheffield Wednesday der han delte ut 6 gule kort, samt forrige rundes kamp mellom Tottenham og Liverpool. Her hentet han fire gule rektangler opp av lomma, og artig nok gikk alle til Liverpool.

Med seg på sidelinjene har han Peter Kirkup, Scott Ledger og fjerdedommer Andre Marriner.

Fakta

Statistisk ser ting veldig lyst ut. De tre siste møtene har endt med United-seier. Sist på Loftus Road i februar 2013, der det ble 0-2. De to foregående kampene ble vunnet 3-1 og 2-0 på Old Trafford, i henholdsvis november og april 2012.

Snittoddsen på hjemmeseier ligger lørdag kveld på 1.27, altså er det omtrent 79 % sannsynlighet for at United stikker av med tre poeng ifølge markedet.

  • Bare én gang på de siste 13 møtene har United ikke slått QPR.
  • QPR har, sammen med Burnley, scoret færrest mål i Premier League denne sesongen.
  • United har hatt syv ulike målscorere de siste tre gangene lagene har møttes. Ingen har scoret mer enn ett mål.

LIVE-oppdatering/scoringsvarsel

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2242, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport. Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding
Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2242.

Powered by Labrador CMS