Gjester kanarifuglene

PREVIEW Manchester United møter et formsterkt Norwich, som ikke har tapt på fem kamper.

Publisert Sist oppdatert

Og United fikk bevist i fjor at Carrow Road ikke er noen enkel arena å komme til. Paul Scholes sendte United i føringen tidlig i kampen, men storscorer Grant Holt utliknet kun sju minutter før slutt. På overtid kom imidlertid en annen veteran til unnsetning da Ryan Giggs – som spilte sin 900. kamp for Manchester United – jubilerte ved å sette inn Ashley Youngs ferdigscorede innlegg.

Totalt fem Premier League-kamper har blitt spilt mellom lagene på Carrow Road, og United har gått seirende ut i fire av dem. Feilskjæret kom i 2005, da Dean Ashton og Leon McKenzie fikset 2-0-seier til vertene.

Tettey kan returnere

Kikker man på tabellen og finner Norwich på en 15. plass blir man ikke særlig skremt. Ser man litt bak resultatene er det imidlertid ingen grunn til å ta for lett på oppgaven som venter på Carrow Road lørdag kveld. Kanarifuglene har nemlig kun tapt én av åtte kamper på eget gress denne sesongen – den kom i slutten av september da Liverpool, blant annet ved hjelp av et Luis Suarez-hat-trick, vant 5-2. Norwich har heller ikke tapt på de fem siste kampene i alle turneringer og har slått både Arsenal og Tottenham på hjemmebane den siste måneden.

Alexander Tettey måtte melde forfall til den norske landslagstroppen i midtuka, Den tidligere Rosenborg-spilleren er i ferd med å spille seg til en fast plass på Norwichs midtbane, og vil etter alt å dømme bli friskmeldt til oppgjøret. Dermed er det kun Russell Martin av de aktuelle spillerne som er utilgjengelige til oppgjøret mot United.

FORMEN – Norwichs 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

10. nov.

Reading

PL

B

0-0

3. nov.

Stoke

PL

H

1-0

31. okt.

Tottenham

LC

H

2-1

27. okt.

Aston Villa

PL

B

1-1

20. okt.

Arsenal

PL

H

1-0

V: 3

U: 2

T: 0

Mål: 5-2

Rooney og Evans tvilsomme

Fem strake Premier League-seire har sendt United opp til førsteplass i ligaen, Manchester City og Chelsea følger imidlertid hakk i hæl, og tettrioen har klart å skaffe seg en luke til lagene bak. Vinneroppskriften har helt tydelig vært å score et mål mer enn motstanderen: Hele halvparten av lagene i divisjonen har færre baklengsmål enn United, men 29 scorede mål på elleve kamper er ingen i nærheten av å matche.

Både Wayne Rooney, Jonny Evans og Robin van Persie stod over midtukas landskamper med småskader. Sir Alex Ferguson fortalte på pressekonferansen fredag at sistnevnte «bør bli klar», mens det er mer usikkert når det gjelder Rooney og Evans. Samtidig bekreftet Fergie at Phil Jones først blir med til Galatasaray neste uke. Dessuten er både Shinji Kagawa og Nemanja Vidic fortsatt ute med skader.

Statistikk

  • Norwich har kun vunnet ett av de siste 14 møtene mellom lagene – 2-0 på Carrow Road i 2005.

  • Kun Sunderland har scoret færre mål enn Norwich denne sesongen.

  • Vinner United blir det borteseier nummer seks på rad – det har de ikke klart siden 2001/02-sesongen.

  • Michael Carrick kan få sin 400. ligakamp.

FORMEN – Uniteds 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

10. nov.

Aston Villa

PL

B

3-2

7. nov.

Braga

CL

B

3-1

3. nov.

Arsenal

PL

H

2-1

31. okt.

Chelsea

LC

B

4-5

28. okt.

Chelsea

PL

B

3-2

V: 4

U: 0

T: 1

Mål: 15-11

—————————————————————————————-

Klubbenes tidligere PL-møter på Carrow Road *)

Sesong

Res.

Målscorere

2011/12

2-1

Scholes, Giggs

2004/05

0-2

1994/95

2-0

Ince, Kanchelskis

1993/94

2-0

Giggs, Robson

1992/93

3-1

Giggs, Kanchelskis, Cantona

V: 4

U: 0

T: 1

9-4

Fullstending ligastatistikk mellom klubbene *)

HJEMME

BORTE

TOTALT

Sp.

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

52

17

6

3

42-13

13

6

7

46-32

30

12

10

88-45

*)United nevnt først

Dommeren

For tredje gang på snaue to måneder skal Anthony Taylor være kampleder i en United-kamp. Dommeren fra Manchester-forstaden Wythenshawe har dømt Premier League siden 2010, og de to foregående kampene har endte med seire mot Stoke (4-2) og Newcastle (2-1). På elleve kamper denne sesongen har Taylor delt ut 18 gule og tre røde kort.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2242, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2242.

Powered by Labrador CMS