Topp mot bunn!

En drøy tittel, og selvsagt ikke alvorlig ment. Likevel, Fulham knuste Norwich, mens United røk mot Everton (les: Fellaini) i sesongens første ligarunde. Nå er det tid for å reise seg!

Publisert Sist oppdatert

Det er nærmest et folkekrav at spillerne tar seg selv i nakken og presterer etter evne på lørdag ettermiddag. Det er ille nok å få en på tyggen i ligaåpningen, selv på bortebane mot en motstander som Everton; men et derpåfølgende poengtap i første høstmøte med eget publikum vil bli å anse som fullstendig uakseptabelt. At kalenderen fortsatt bare viser august, spiller ingen rolle.

Forventingspresset ligger uansett på United, og derfor må laget også finne seg i å spille rollen som storfavoritter mot Fulham.

David mot Goliat

Men, om det så bare er for å helle litt iskaldt vann nedover ryggen på alle som forventer seg grei skuring og tre enkle poeng mot lørdagens gjester: Nå er det slik i enhver kappestrid som utspilles mellom store, mektige og små, noe mer unnselige, at utfallet gjerne tas for gitt allerede før man kommer igang. Naturligvis; det sier seg selv. De sterke slår de svake. Ta Goliat, for eksempel. Han banker David lett. Han har til og med blitt så sikker på seg selv at han ikke lenger klarer å ta den spinkle hyrden helt alvorlig. Tabbe. Det er nemlig under slike omstendigheter det fort skjærer seg. Det burde Goliat vite – han av alle. For vi vet jo hva som skjedde sist han senket guarden. Det Goliat naturligvis ikke visste den gang, var at David i all hemmelighet hadde sittet hjemme på sitt dunkle gutterom og mekket seg en slynge. Nå er det vel unødvendig å minne noen på hva som skjedde, men det for Goliat så ulykksalige utfallet har i alle år siden fungert som ledestjerne og inspirasjon for alle «underdogs». Også for dem som spiller fotball.

Har Jol funnet resepten?

Nå kunne vi selvfølgelig valgt å late som om David-eksempelet aldri har nådd helt frem til hytten i Stevenage Road, London SW6. Men siden historien er myntet på blant annet klubber som Fulham, velger vi heller en realistisk tilnærming. Det er da vi virkelig innser at Fulham-manager Martin Jol – kanskje til og med i skrivende stund – er i ferd med å gjøre sitt ytterste for å forberede spillerne sine på jobbskiftet som venter dem på Old Trafford. Dermed er han nok godt igang med å hamre ut en slagplan som er myntet på å føre til hodepine og ekstra arbeidsbelastning for hans gode venn og kollega Sir Alex. For ikke å snakke om 70-åringens velantrukne hjemmefavoritter. Jol tror nemlig at han omsider sitter på oppskriften til hvordan å få has på Manchester United. Det betinger imidlertid at planen hans blir fulgt til punkt og prikke.

Det kokte under topplokket på den tidligere Tottenham-spilleren både under og etter klubbenes tilsvarende møte for fem måneder siden. Den gang – som nå – mente Jol at United var heldige som fikk med seg alle tre poengene i 1-0-seieren.

– De scoret et mål ut av ingenting, sier han til Fulhams hjemmeside, og tenker tilbake på Wayne Rooneys avgjørende fulltreffer like før pause.

– Vi var det beste laget i 2. omgang, og burde hatt et straffespark. Når vi ikke fikk det, tapte vi 1-0, sier Jol, sannsynligvis så mutt som bare han kan. Men han har nok et poeng når det gjelder straffesituasjonen der Danny Murphy gikk i bakken etter klønete inngripen av Michael Carrick.

– Denne gangen må vi bare forsøke å skape noen sjanser og forhåpenligvis score et mål eller to. Klarer vi det, vil vi alltids ha en mulighet til å få med oss et resultat, sier en optimistisk Jol til slutt.

Skadesituasjonen

Den 56 år gamle Fulham-sjefen har Kerim Frei og den tidligere Arsenal-stopperen Philippe Senderos på skadelisten, men ingen av dem var tilgjengelige mot Norwich heller og bør derfor ikke representere noe problem. Amerikaneren Clint Dempsey, som i den senere tid har flørtet med Liverpool, er utelatt fra troppen, mens Zdenek Grygera tilgjengelig igjen etter kneskade.

Forventet tropp:

Laget som startet mot Norwich: Schwarzer, Riether, Hangeland, Hughes, Riise, Duff, Diarra, Dembele, Kacaniklic, Ruiz, Petric Videre: Stockdale, Kelly, Baird, Sidwell, Kasami, Rodallega, Halliche

FULHAMS sommerhandel:

INN:

 • Hugo Rodallega, Wigan – fri transfer

 • Sascha Riether, Köln – lån hele sesongen

 • Mladen Petric, Hamburg – fri transfer

 • George Williams, MK Dons – ukjent sum

UT:

 • Dickson Etuhu, Blackburn – ukjent sum

 • Bjørn Helge Riise, Lillestrøm – fri transfer

 • Marcel Gecov, Gent – ukjent sum

 • Pavel Pogrebnyak, Reading – fri transfer

 • Danny Murphy, Blackburn – ukjent sum

 • Andy Johnson, QPR – fri transfer

FRISTILT:

 • Orlando Sa

 • Richard Barroilhet

 • Jonathan Cosgrove

 • Courtney Harris

Elleve United-seire!

Det er fasiten etter klubbenes innbyrdes liga- og cupmøter på Old Trafford siden 2001. Kun én eneste gang har Fulham dratt hjem med poeng; det skjedde i 2003/04-sesongen, da et lamslått stadion ble vitner til at gjestene ikke bare utspilte de den gang regjerende ligamesterne, men også vant 3-1.Med andre ord – Fulham har hatt lite å glede seg over under sine besøk til Sir Matt Busby Way. Det er naturligvis en av årsakene til at United er klare favoritter også denne gang. Samtidig er laget nødt til å slå tilbake ettter smellen på Goodison Park. Derfor tror vi også at laget innkasserer de tre poengene som må til. Men som sagt: Fulham kan sin historie, og har lite å tape på å forsøke å gjøre forhåndtipsene til skamme.

Skadesituasjonen

Sir Alex uttalte under fredagens pressekonferanse at det ikke har skjedd noen endring siden mandagens oppgjør på Merseyside. Det betyr i så fall at han igjen må klare seg uten Rio Ferdinand, Chris Smalling, Jonny Evans og Phil Jones.

Samtidig antydet han at det kan bli aktuelt å flytte Patrice Evra inn sammen med Nemanja Vidic i midtforsvaret. Skjer det, tror vi at han pønsker på å kjøre nyervervelsen Alexander Büttner som venstreback. Det vil imidlertid være i strid med det Ferguson selv sa på den samme pressekonferansen. Derfor tar vi en råsjanse på at han lar Evra fortsette på backen, mens enten Michael Keane eller Scott Wootton får sjansen fra start sammen med Vidic, og at Michael Carrick under enhver omstendighet tar plass sentralt på midten.

Forventet tropp:

(Preliminær): De Gea, Lindegaard, Rafael, Vidic, Wootton, Keane, Evra, Büttner, Valencia, Nani, Cleverley, Carrick, Scholes, Giggs, Anderson, Young, Kagawa, Rooney, Chicharito, Van Persie, Welbeck, Berbatov.

SOMMERENS INN/UT:

Så langt finner vi Robin van Persie, Shinji Kagawa, Nick Powell og Alexander Büttner i I INN-boksen, mens Ji-sung Park (QPR), Michael Owen (frigitt) Ezekiel Fryers (Standard Liége) og Paul Pogba (Juventus) er de mest prominente navnene i UT-boksen. I tillegg er Fabio da Silva og Ben Amos blitt sendt på lån til henholdsvis QPR og Hull.

Milepæler

 • Patrice Evra kan få sin Premier League-start nummer 200

 • Dimitar Berbatov kan få sin obligatoriske kamp nummer 150

 • Javier Hernandez kan få sin 50. start i obligatorisk kamp

10 siste hjemmemøter med Fulham i Premier League

Sesong

Res.

Målscorere

2011/12

1-0

Rooney

2010/11

2-0

Berbatov, Valencia

2009/10

3-0

Rooney 2, Berbatov

2008/09

3-0

Scholes, Berbatov, Rooney

2007/08

2-0

Ronaldo 2

2006/07

5-1

Rooney 2, Saha, Ronaldo, Pearce (s.m.)

2005/06

4-2

Ronaldo 2, Bocanegra (s.m.), Saha

2004/05

1-0

Ronaldo

2003/04

1-3

Forlan

2002/03

3-0

Van Nistelrooy 3

V: 9

U: 0

T: 1

Mål: 25-6

Fullstendig ligastatistikk mellom United og Fulham *)

HJEMME

BORTE

TOTALT

Sp.

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

64

27

3

2

72-23

11

11

10

55-47

38

14

12

127-70

*) United nevnt først

DOMMEREN

41 år gamle Kevin Friend fra Leicestershire er inne i sin fjerde sesong som dommer i Premier League. Han var i aksjon 33 ganger totalt i fjorårssesongen, hvorav 20 ganger i Premier League, og delte til sammen ut 120 gule og tre røde kort.HIttil i august har han allerede ledet City og Chelsea under Community Shield på Wembley og forrige helgs Premier League-møte mellom Reading og Stoke. Det ble tilsynelatend to harde dager på jobben. I alle fall delte han ut til sammen 14 gule og 2 røde kort (8+1 og 6+1). Det bør være advarsel god nok for lørdagens Old Trafford-aktører.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2229, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2229.

Powered by Labrador CMS