Preview Liverpool – United

OPPDATERT 25/10 Etter å ha tapt begge 08/09-møtene mot Liverpool, lever United-supporterne i håpet om at det er vår tur denne gang. Lagene har hver sin nøkkelspiller på listen av "usikre".

Publisert Sist oppdatert

Sir Alex Ferguson beskriver det som en motbakke å få Wayne Rooney skadefri i tide til søndagens gigantoppgjør. Parallelt med det jobber Liverpools fysioteam på spreng for å få kaptein Steven Gerrard spilleklar.

Liverpool har en dolk mot strupen etter fire tap på rad. Klubben som i 08/09 tapte to ligakamper hele sesongen har allerede tapt fire, og 8. plassen på tabellen er ikke noe røde scousere gleder seg spesielt over. Kritikerne har begynt å rasle med sine sabler, og diverse nettsteder har kjørt avstemning om Rafael Benitez bør sparkes eller ei. Samtidig vet manageren at mye, om ikke alt, er glemt dersom han leder sitt lag til seier mot erkerivalen.

Scouserne røk 1-2 hjemme for Lyon i midtuken i en kamp der Fernando Torres satt skadet på tribunen, og Gerrard gikk ut med lyskestrekk etter 25 minutter. De som mener at Liverpool er altfor avhengige av de to stjernene fikk vann på mølla etter tapet. Sist helg tapte Liverpool 0-1 for ex-Red Steve Bruce & Co i Sunderland i den meget omtalte "badeball-kampen". Heller ikke der spilte for øvrig Torres eller Gerrard. Det gjorde de derimot i 0-2-tapet for Chelsea og nederlaget med samme sifre for Fiorentina, begge borte.

Liverpool har altså fire tap på rad, men i ligaen er det "bare" to. Før de to hadde Mersey-klubben fire sterke ligaseirer på rad; Hull (h) 6-1, West Ham (b) 3-2, Burnley (h) 4-0 og Bolton (b) 3-2. Hjemme på Anfield har de tre seirer, null uavgjorte og ett tap. Nederlaget kom for Aston Villa (1-3) 24. august i andre hjemmekamp.

Sett med United-øyne er det ikke sikkert at Liverpools svake form nylig er noen fordel. De taper "aldri" tre ligakamper på rad. I hvert fal skal vi langt tilbake, nærmere bestemt september/oktober 2003, da de tapte for Charlton (b), Arsenal (h) og Portsmouth (b). Dette var under Gerard Houlliers regime.

Det er forventet at måljeger Torres returnerer, og det samme gjør Glen Johnson. Gerrard, 19-åringen Martin Kelly og Alberto Riera er usikre. Sotirios Kyrqiakos, Andrea Dossena og Aquilani er alle langtidsskadet.

Troppen

(Foreløpig): Reina, Johnson, Carragher, Agger, Skrtel, Aurelio, Insua, Mascherano, Babel, Lucas, Kuyt, Benayoun, Gerrard, Torres, Voronin, Ngog, Spearing, Plessis, Dossena, Cavalieri.

FORMEN – 5 siste:

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

20. okt.

Lyon

CL

H

1-2

17. okt.

Sunderland

PL

B

0-1

4. okt.

Chelsea

PL

B

0-2

29. sep.

Fiorentina

CL

B

0-2

26. sep.

Hull

PL

H

6-1

Er formen til Liverpool svak, så er Uniteds form ditto bra. På elleve kamper i alle turneringer har United ti seirer, én uavgjort og null tap. Men, og her er det faktisk et viktig men, Rio Ferdinand hever en advarende pekefinger og sier at nylig form ikke har noen ting å si i slike kamper. Slike kamper lever sitt eget liv, og det er dagsformen som er avgjørende.

Uansett har vi hatt mye å glede oss over etter 0-1-tapet for Burnley i tredje ligarunde. I Champions League vant United så sent som onsdag kveld 1-0 over CSKA Moskva borte, og United har også slått Besiktas borte og Wolfsburg hjemme. I Ligacupen ble vi et nummer for store for Wolverhampton, mens United i ligaen (siden Burnley-tapet) har tatt skalpen til Wigan, Arsenal, Tottenham, Manchester City, Stoke og Bolton. Eneste blekkflekken var 2-2 hjemme mot Sunderland.

Det er alltid en glede å se Manchester United trone øverste på Premier League-tabellen, og nå er vi der ett poeng foran toer Chelsea. Vi har 3-0-1 borte etter å ha slått Wigan, Tottenham og Stoke "på veien", mens vi altså røk for Burnley.

Skadesituasjonen

Dessverre, dessverre: Uniteds beste spiller denne sesongen, Wayne Rooney, anses som høyst usikker. Fergie sa på dagens pressekonferanse at det blir en oppoverbakke å få Rooney klar i tide. Mannen som fyller 24 år lørdag siter med en vond leggmuskel. Darren Fletcher er også tvilsom, men gledelig nok har både Ryan Giggs og Patrice Evra fått grønt lys for spill. Ji-sung Park, Fabio Da Silva og Owen Hargreaves er alle skadet.

Troppen

(Foreløpig): Van der Sar, Foster, Kuszczak, Neville, O'Shea, Brown, Ferdinand, Vidic, Evans, Evra, Valencia, Carrick, Scholes, Anderson, Giggs, Berbatov, Owen, Welbeck, Macheda, Nani, Fabio, Rafael, Fletcher, Rooney.

Innbyrdes oppgjør

United håper at revansjens time har kommet på søndag, etter at vi i 2008/09 tapte begge ligamøter mot Liverpool. Vi røk 1-2 på Anfield og 1-4 på Old Trafford. Det som gjorde det ekstra spesielt er at vi ledet i begge kamper, og fikk Nemanja Vidic utvist i begge kamper.

Er det virkelig mulig å tape tre ganger på rad for Liverpool? Dessverre, ja. Vi skal ikke lenger tilbake til perioden desember 2000 til januar 2002 da United tapte fem ganger på rad for erkerivalen, to ganger hjemme, to ganger borte, pluss Charity Shield.

Men nok svartmaling! Før fjorårets tap for scouserne hadde United fem strake ligaseirer mot dem, og hele åtte på rad uten tap.

FORMEN – 5 siste:

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

21. okt.

CSKA Moskva

CL

B

1-0

17. okt.

Bolton

PL

H

2-1

3. okt.

Sunderland

PL

H

2-2

30. sep.

Wolfsburg

CL

H

2-1

26. sep.

Stoke

PL

B

2-0

10 siste ligamøter med Liverpool på Anfield:

Sesong

Res.

Målscorere

2008/09

1-2

Tevez

2007/08

1-0

Tevez

2006/07

1-0

O'Shea

2005/06

0-0

2004/05

1-0

Rooney

2003/04

2-1

Giggs 2

2002/03

2-1

Forlan 2

2001/02

1-3

Beckham

2000/01

0-2

1999/2000

3-2

Carragher (2 selvmål), Cole

Fullstendig ligastatistikk mot Liverpool:

Kamper

Hjemme

Borte

Totalt

Spilt

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

152

36

25

15

125-69

22

18

36

86-129

58

43

51

211-198

Dommeren

Andre Marriner er dommer, og hva kan vi så lese ut av den herremannen? Vel, han dømte Uniteds bortekamp mot Tottenham tidligere i høst, og var mannen som høyst omstridt og meget strengt viste ut Paul Scholes.

Samtidig: Marriner har dømt United en gang denne sesongen og tre ganger i 08/09, og United har vunnet samtlige.

AVSPARK/TV

For alle oss som synes timene forut for slike kamper er en lidelse, blir det en ekstra times pine nå. Av alle søndager i hele året, så er det altså nå vi skrur klokka én time tilbake. Kampen vises direkte på Canal+ Sport1 med avspark klokken 15.00, skandinavisk tid.

SCORINGSVARSEL

Om du ikke har mulighet til å få sett kampen, kan du benytte deg av vårt scoringsvarsel.

Send i så fall meldingen UNITED til nummer 2252, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Powered by Labrador CMS