Hull på byllen?

I to av de tre siste ligakampene, mot Aston Villa og Fulham, har United gått mål- og poengløse av banen. En farlig trend for en klubb som sikter mot sitt fjerde strake ligatrofé. Søndag venter Hull City på KC, og da MÅ avslutningene sitte.

Publisert Sist oppdatert

Under normale omstendigheter ville United dratt til Kingston Communication Stadium som storfavoritter, fulle av selvtillit og med tørt krutt i støvlene. Men for tiden er ikke omstendighetene normale. Riktignok ligger Sir Alex' mannskap fortsatt gunstig til på Premier League-tabellen, kun fire poeng bak ledende Chelsea, men den regjerende mester halter. Det er et faktum tigrene fra fiskeribyen Kingston, øverst oppe i Hull-elven, ikke har unngått å merke seg. Og såret storvilt, det er noe en sulten jungelkatt vet å sette pris på.

Nedrykkskandidat nummer 1?

Nå er ikke manager Phil Browns mannskap like fryktinngytende som kallenavnet kan tyde på. Og godt er det. Nå utelukker vi ikke at Hull kan ha tatt noen små steg i forhold til den begredelige sesonginnledningen da alt gikk galt og ingenting fungerte, men for å være helt ærlige tviler vi på at fjorårets Premier League-debutanter har det som skal til for å overleve nok en sesong blant eliten. De gulsvarte innehar i øyeblikket nøyaktig samme tabellposisjon som etter siste ligarunde i mai, det vil si fjerde sist, men så jevnt er det i bunnsjiktet at situasjonen meget vel kan ha forverret seg etter helgens runde. Uansett må det være skremmende for klubbens tilhengere å vite at de tre nåværende bunnlagene, Bolton, West Ham og Portsmouth, alle har lang erfaring fra å lure seg unna nedrykksituasjoner. Det har ikke Hull. De klarte det i vår, såvidt det var, men først og fremst takket være tre andre klubbers udugelighet.

Alt å vinne, intet å tape

LIkevel, og til tross for dystre utsikter, må også nedrykksfavoritter i aller høyeste grad regnes med i enkeltkamper. Nettopp slik tenker nok også Phil Brown mens han forbereder sitt nederlagsdømte mannskap på søndagens storoppgjør. Brown kalkulerer neppe med poeng mot Manchester United, men han vet også at bare tanken på ligamesternes besøk alene vil bidra til å pumpe opp hjemmelagets spillere. Mot en motstander med frynset selvtillit har Hull City uansett alt å vinne og absolutt ingenting å tape. At oppgjøret attpå til skal utspilles foran klubbens egen supporterskare, gir en ønskesituasjon som innbyr ellers tamme tigre til å kvesse klørne og file hjørnetennene. Jo da, det kan meget vel bli nok en tøff dag på jobben for Uniteds feterte stjernegalleri.

Skadesituasjonen

For Hull er det naturligvis et stort minus at midtbanemotoren Jimmy Bullard er kneskadet og definitivt ute av oppgjøret. Det samme gjelder for midtbanekollega Ian Ashbee, mens det derimot er godt håp om å få veteranen Nicky Barmby – også han midtbanemann, klar igjen. Bortsett fra disse spillerne disponerer Phil Brown en skadefri tropp.

FORMEN – 5 siste

Dag

Motstander

Turn.

H/B

Res.

19. des.

Arsenal

PL

B

0-3

12. des.

Blackburn

PL

H

0-0

5. des.

Aston Villa

PL

B

0-3

28. nov.

Manchester C.

PL

B

1-1

25. nov.

Everton

PL

H

3-2

Opp av bølgedalen?

To nederlag på tre kamper, fem mellom august og julaften. Sjelden kost for et United-mannskap som normalt vinner fotballkamper med høyere frekvens enn noen av konkurrentene. Kun en gang tidligere i Premier Leagues 18 år lange historie har rødtrøyene gaflet i seg julekalkun, med fem ligatap på samvittigheten. Forresten, da dreide det seg ikke om bare fem, men om seks! Det skjedde for sikkerhets skyld i 2001/02-sesongen, da laget kjempet for sitt fjerde strake ligatrofé. Likhetstrekk med årets sesong? Det kan man trygt si. For ordens skyld legger vi til at United den gang endte opp som nummer to bak Arsenal. I øyeblikket ligger altså rødtrøyene igjen som nummer to, nå bak Arsenals London-naboer Chelsea. Denne gang har imidlertid de tre siste års ligamester en hel halv sesong på seg til å rydde unna brysomme konkurrenter.

Nå skal vi ikke stikke hodet i sanden og late som om alt er perfekt, for det er det ikke. Men nå er det ikke bare United som avgir poeng i årets Premier League. Det store lyspunktet i denne mørketiden ligger i det faktum at solen har snudd og at det til tross for problemene bare er fire poeng opp til lederlaget. På dette tidspunkt i sesongen er en slik avstand for bortimot ingenting å regne.

Selvfølgelig vil det være en stor fordel om United nå begynner å vinne fotballkamper igjen, og da aller helst med én gang. Hvis Hull blir ryddet av veien på søndag, bør det også være mulig å feie unna Wigan i samme slengen når Paul Scharner & co. kommer på besøk tre dager senere. Lykkes man med disse to oppdragene, bør Manchester United ha all grunn til å tre optimistisk over dørstokken og inn i 2010.

Skadesituasjonen

Likevel, skal sesongen ende med suksess er det nok en betingelse at skadelisten snart reduseres, og det ganske betraktelig. Heldigvis øyner vi da også tegn til at så er i ferd med å skje. Rafael og Fabio da Silva er begge friskmeldt og tilbake i troppen mot Hull, mens Nemanja Vidic, Wes Brown, Gary Neville og Ryan Giggs nærmer seg. Kanskje kan det til og med bli snakk om en retur allerede i helgen, i hvert fall for noen av dem.

Andre, som Edwin van der Sar, Rio Ferdinand, John O'Shea, Owen Hargreaves, må nok belage seg på ytterligere noen uker hos fysioterapeuten, mens Nani trolig vil være klar igjen like over nyttårshelgen.

FORMEN – 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

19. des.

Fulham

PL

B

0-3

15. des.

Wolverhampton

PL

H

3-0

12. des.

Aston Villa

PL

H

0-1

8. des.

Wolfsburg

CL

B

3-1

5. des.

West Ham

PL

B

4-0

INNBYRDES OPPGJØR

Første ligamøte:

28. oktober 1905 på Boothferry Park

Hull 0 – 1 Manchester U (Målscorer: John Picken)

Største seier:

2. divisjon, 3. mars 1906, på Bank Street

United 5 – 1 Hull

Uniteds målscorere: John Picken (2), John Peddie, Charlie Sagar, Alf Schofield

Største nederlag:

2. divisjon, 10. mars 1934, på Boothferry Park

Hull 4 – 1 United

Uniteds målscorer: Tom J. Ball

Premier League:

Forrige sesong var Hulls første som Premier League-klubb. Debutantene gjorde et særdeles godt inntrykk i det første møtet med United på Old Trafford, men tapte til slutt 4-3 etter å ha blitt tvunget i kne av scoringer fra Cristiano Ronaldo (2), Michael Carrick og Nemanja Vidic. Heller ikke hjemme på KC i sesongens siste ligarunde ble det poeng på Phil Browns gutter. Et vettskremt mannskap stirret nedrykksspøkelset i hvitøyet allerede før Darron Gibson sørget for Uniteds og kampens eneste scoring, men kunne likevel slippe jubelen løs etter meldingen om at nedrykksrival Newcastle hadde ruslet poengløse av banen på Villa Park.

Fullstendig ligastatistikk mot Hull:

Kamper

Hjemme

Borte

Totalt

Spilt

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

18

8

1

0

26-8

3

2

4

9-13

11

3

4

35-21

Milepæler

  • Paul Scholes mangler ett mål på å nå 100 Premier League-scoringer

  • Dimitar Berbatov jakter på sin 50. start for United (alle turneringer

Dommeren

Alan Wiley, mannen Sir Alex for snart tre måneder siden beskyldte for å mangle de fysiske forutsetningene som er nødvendig for å dømme fotball på toppnivå, skal igjen i aksjon under United-managerens vaktsomme blikk. 49-åringen fra Staffordshire har i løpet av sine 14 Premier League-opptredener hittil i 2009/10 delt ut 44 gule kort og sendt tre mann av banen. Det gir et snitt på 3.35 kort per kamp.

A: Old Trafford – B: Kingston Communication Stadium. Kjøreavstand: 180 km

<iframe width="542" height="350" frameborder="0" scrolling="no" marginheight="0" marginwidth="0" src="http://maps.google.no/maps?f=d&amp;source=s_d&amp;saddr=Old+Trafford,+Sir+Matt+Busby+Way,+Manchester,+Lancashire,+M16+0RA,+United+Kingdom+(Manchester+United+Football+Club)&amp;daddr=Walton+Street,+Hull&amp;hl=no&amp;geocode=FR_GLwMdqQrd_yHA4rRP7bg7Hw%3BFeocNAMdjkn6_ynZHX-ExL94SDFz9xhrVDEKmQ&amp;mra=pe&amp;mrcr=0&amp;sll=53.589244,-1.332092&amp;sspn=0.811889,1.996765&amp;ie=UTF8&amp;t=p&amp;ll=53.615321,-1.370544&amp;spn=2.280946,5.95459&amp;z=7&amp;output=embed"></iframe><br /><small><a href="http://maps.google.no/maps?f=d&amp;source=embed&amp;saddr=Old+Trafford,+Sir+Matt+Busby+Way,+Manchester,+Lancashire,+M16+0RA,+United+Kingdom+(Manchester+United+Football+Club)&amp;daddr=Walton+Street,+Hull&amp;hl=no&amp;geocode=FR_GLwMdqQrd_yHA4rRP7bg7Hw%3BFeocNAMdjkn6_ynZHX-ExL94SDFz9xhrVDEKmQ&amp;mra=pe&amp;mrcr=0&amp;sll=53.589244,-1.332092&amp;sspn=0.811889,1.996765&amp;ie=UTF8&amp;t=p&amp;ll=53.615321,-1.370544&amp;spn=2.280946,5.95459&amp;z=7" style="color:#0000FF;text-align:left">Vis større kart</a></small>

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha anledning til å få kampen med deg, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2252, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

OBS: For avmelding, send koden UNITED STOPP til 2252.

Powered by Labrador CMS