Endelig Uniteds tur igjen?

I to sesonger på rad har United blitt sendt hjem fra Craven Cottage som slakt. Klarer laget å snu denne trenden på søndag?

Publisert Sist oppdatert

Da står Fulham igjen som vertskap i Londons sørvestre hjørne; et Fulham-mannskap som hjemme på eget gress har (hatt) et forunderlig godt tak på Premier League-historiens suverene topplag. Der, ved bredden av River Thames, har Mohamed Al-Fayeds menn for eksempel overlistet rødtrøyene og sin tidligere keeperkjempe, Edwin van der Sar, hele fem ganger i løpet av klubbenes to siste Premier League-møter. Og, som om ikke det skulle være brutalt nok, har de samtidig passet på å holde eget bur kjemisk fritt for runde, oppblåste fremmedlegemer.

«Sparky» har bare sittet i managerstolen i tre og en halv uke, og har således hatt begrenset med tid på å forme sitt nye lag etter eget hode. Uansett verker han helt sikkert etter å gi sin gamle læremester, Sir Alex, noe å tygge på – og da tenker vi ikke på Wrigley’s.

Når det gjelder spillerstallen har det også skjedd noen endringer. Midtstopper Chris Smalling er for lengst på plass på Old Trafford, mens angriper og ex-Red Erik Nevland har forlatt klubben til fordel for Viking. I tillegg har noen mindre navn også funnet seg nye arbeidsgivere. I INN-kolonnen har Fulham nøyd seg med å hente inn to mann. Den belgiske spissen Moussa Dembele fra hollandske AZ Alkmaar ble klar så sent som i går, torsdag, mens klubben fra før av har sikret seg sveitseren Philippe Senderos fra Arsenal. For øvrig en merkelig manøver med tanke på at han er tiltenkt å skulle tette huller i forsvaret.

Skadesituasjonen

Fulham må klare seg uten spissene Andy Johnson (kne) og Diomansy Kamara (fot), samt midtstopper Philippe Senderos, som sliter med akillesen. I tillegg er keeper Mark Schwarzer (rygg) og backen Paul Konchesky (ankel) usikre.

FORMEN – 5 siste

Dato

Motstander

H/B

Turn.

Res.

14. aug.

Bolton

B

PL

0-0

7. aug.

Werder Bremen

H

Tr.

5-1

31. juli

Portsmouth

B

Tr.

0-1

27. juli

Malmø FF

B

Tr.

0-0

22. juli

Halmstad

B

Tr.

2-2

Med 3-0-seier og mye godt spill i mandagens åpningskamp mot nykommer Newcastle, fikk United en god start på årets Premier League. Likevel, og med all respekt for «strekkodene», representerer sannsynligvis Fulham på Craven Cottage en ganske mye tøffere test for Sir Alex Ferguson og hans utvalgte.

I motsetning til i tilsvarende oppgjør i forrige sesong (Fulham-seier 2-0), da Darren Fletcher og Michael Carrick måtte tre inn som kriseløsninger i et skaderammet forsvar, disponerer manageren denne gang en tilnærmet friskmeldt tropp. Dermed bør også forutsetningene ligge langt bedre til rette for tre viktige poeng.

Riktignok må laget fortsatt klare seg uten Rio Ferdinand og Anderson, men disse fraværene bør ikke ha noen betydning så lenge Jonny Evans/Nemanja Vidic har funnet tonen i midtforsvaret og Paul Scholes/Darren Fletcher storspiller på sentral midtbane.

Troppen

(Preliminær): Van der Sar, Kuszczak, O’Shea, Rafael, Brown, Neville, Evans, Smalling, Vidic, Evra, Valencia, Nani, Scholes, Fletcher, Carrick, Giggs, Park, Berbatov, Rooney, Chicharito, Macheda, Owen.

FORMEN – 5 siste

Dato

Motstander

H/B/N

Turn.

Res.

16. aug.

Newcastle

H

PL

3-0

8. aug.

Chelsea

N *)

CS

3-1

4. aug.

Airtricity League

B

Tr.

7-1

30. juli

Chivas

B

Tr.

2-3

28. juli

MLS All Stars

B

Tr.

5-2

*)Spilt på Wembley

INNBYRDES OPPGJØR:

Forrige møte:

14. mars 2010, Old Trafford

United 3 – 0 Fulham

MU-mål: Rooney 2, Berbatov

Første møte:

21. okt. 1922, Old Trafford

United 1 – 1 Fulham

MU-mål: Joe Myerscough

Største seier:

26. mars 1960, Craven Cottage

Fulham 0 – 5 United

MU-mål: Dennis Viollet 2, Johnny Giles, Alex Dawson, Bobby Charlton

Største nederlag:

19. des. 2009, Craven Cottage

Fulham 3 – 0 United

Mest målrike:

10. des. 1960, Craven Cottage

Fulham 4 – 4 United

MU-mål: Albert Quixall 2 (1 str.), Alex Dawson, Bobby Charlton

Bortemøter med Fulham i Premier League:

Sesong

Res.

Målscorere

2009/10

0-3

2008/09

0-2

2007/08

3-0

Hargreaves, Park, Davies (selvmål)

2006/07

2-1

Giggs, Ronaldo

2005/06

3-2

Van Nistelrooy 2 (1 str.), Rooney

2004/05

1-1

Smith

2003/04

1-1

Saha

2002/03

1-1

Solskjær

2001/02

3-2

Giggs, Van Nistelrooy

V: 4

U: 3

T: 2

Mål: 14-13

Fullstendig ligastatistikk mot Fulham:

HJEMME

BORTE

TOTALT

Spilt

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

60

25

3

2

69-23

10

10

10

48-45

35

13

12

117-68

Dommeren

50 år gamle Peter Walton fra Northamptonshire, hører normalt ikke til blant de strengeste og mest uforsonlige i Premier Leagues pipeblåsergarde. Likevel bør vi bite oss godt merke i at han i 2009/10-sesongen sendte to United-spillere av banen. Skal vi være helt ærlige, og det bør vi jo, klandrer vi ham ikke for noen av avgjørelsene. Fabio da Silva var bakerste forsvarer da han rev ned Wolves-angriper Keighley i ligacupoppgjøret på Old Trafford, mens Nani var altfor uvøren i sin iver etter å ta ballen fra Carlos Cuellar i bortemøtet med Aston Villa.

TV

Kampen overføres på TV2 HD1, Viasat Fotboll (S), TV2 Sport PL (DK) og 6 (DK)

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha anledning til å få med deg overføringen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2229, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av sms-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2229.

Powered by Labrador CMS