Info om Fulham

Fulham har kun vunnet én bortekamp denne sesongen. United har tatt 43 av 45 mulige poeng på Old Trafford. Lett match i vente?

Publisert Sist oppdatert

Samme dag som statuen ble presentert for supporterne spilte Fulham også seriekamp mot Wolves på hjemmebane. Kampen ble vunnet hele 3-0 etter scoringer to scoringer av Bobby Zamora, og en av Dickson Etuhu. I morgen venter imidlertid en større og vanskeligere oppgave for Mark Hughes og hans disipler: et Treble-jagende Manchester United på Old Trafford.

Uavgjortspesialist i god form

Fulham har den siste tiden vært i godt slag, og har kun tapt én av de siste syv kampene i Premier League. Klubben har tatt poeng mot både Manchester City og Chelsea i denne perioden, og står med 12 poeng på de nevnte kampene. Siden andre juledag har de kun tapt tre kamper, og har med dette klatret fra en plass under streken til en sterk 9. plass på tabellen.

Hele 14 uavgjortresultater på 31 kamper viser at Fulhams problem denne sesongen har vært å avgjøre kamper. Det er kun seks klubber som har tapt færre kamper enn hva Fulham har gjort (ni), men så er det også kun to klubber som har færre seiere (åtte).

Dette problemet med å vinne kamper har særlig kommet til uttrykk på bortebane, hvor Fulham kun har greid å få med seg én trepoenger denne sesongen. Ironisk nok skjedde dette mot et hjemmesterkt Stoke-lag på Britannia. Man skulle kanskje tro at et lag som kun har én seier på 15 bortekamper har gått fra stortap til stortap på sine turer rundt i England. Dette er imidlertid ikke sannheten. Fulham har ikke tapt med mer enn ett mål i noen av bortekampene denne sesongen, og står kun fire minusmål i målforskjell på bortebane!

5 siste:

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

3. apr.

Blackpool

PL

H

3-0

19. mars

Everton

PL

B

1-2

5. mars

Blackburn

PL

H

3-2

27. feb.

Manchester C

PL

B

1-1

20. feb.

Bolton

FAC

H

0-1

United ‘uovervinnelige’ på hjemmebane

Til tross for at Fulhams evne til å henge med, i hvert fall rent resultatmessig, på bortebane denne sesongen, er det vanskelig å nekte for at det er en gigantisk oppgave som venter de hvitkledte i morgen ettermiddag.

Manchester United har ikke tapt en eneste kamp, alle turneringer inkludert, på ett år og fem dager, og har denne sesongen vunnet 14 av 15 hjemmekamper i Premier League. Målforskjellen lyder 40-9. Det eneste feilskjæret kom mot West Bromwich i en kamp hvor United ledet 2-0 og tilsynelatednde kontroll. Det er med andre ord lite, rent statistisk, som tyder på at Fulham skal få med seg poeng fra Old Trafford.

Skadesituasjonen

United har den siste tiden hatt en hel ellever ute med skader, men nå ser det lysere ut på skadefronten for de røde djevlene. Riktignok mister Wayne Rooney og Jonny Evans de to neste kampene, etter henholdsvis en tirade med upassende ord foran kamera og en stygg takling på Stuart Holden. Men både John O’Shea og Wes Brown er friskmeldte etter deres skadefravær.

Darren Fletcher er tilbake i trening etter viruset som har satt han ute av spill den siste tiden, men morgendagens kamp kommer nok litt for tidlig for skotten. Det ryktes at skadeforfulgte Owen Hargreaves er i kontraktsforhandlinger med United om en ny kontrakt, men midtbanekrigeren må se også denne kampen fra sidelinja. Der får han også selskap av Anders Lindegaard og Rafael, som begge er kneskadet. Brassens skade er ikke så alvorlig som først fryktet, men kommer neppe til å bli risikert mot Fulham.

Gjestene fra London har lite å bekymre seg om skademessig, men håper på å få Damien Duff klar i tide fra akillesskaden. Aaron Hughes er tilbake etter sitt opphold på sidelinja, og dermed er Philippe Senderos den eneste som er utilgjengelig i Fulhams 25-mannstropp.

Du kan lese mer om Uniteds skadesituasjon her.

Kan distansere Arsenal

Man kan grave seg ned i statistikk, sammelikne lagene spiller for spiller, se på tabellposisjon, og så videre, og så videre. Realiteten er imidlertid den at kampen skal spilles før noen av lagene får utdelt poeng, og denne Premier League-sesongen har vist at man på ingen måte skal selge skinnet før bjørnen er skutt.

Et United-lag i gryende form ser på forhånd ut som en storfavoritt til å vinne lørdagens batalje, men man skal ikke mer enn en uke tilbake for å finne forrige kamp United virkelig måtte slite for poengene – den gang mot et lag som ligger hele ni plasser bak Fulham på tabellen igjen

Allikevel, det må være lov å innrømme at alt annet enn tre poeng mot Brede Hangeland og hans lagkamerater i morgen vil være en nedtur. Med seiere vil i så fall United øke luken ned til Arsenal til hele ti poeng før The Gunners skal i aksjon på søndag. Det kan være en luke som blir tøff å tette for Arsene Wenger og hans gutter.

5 siste:

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

6. apr.

Chelsea

CL

B

1-0

2. apr.

West Ham

PL

B

4-2

19. apr.

Bolton

PL

H

1-0

15. apr.

Marseille

CL

H

2-1

12. apr.

Arsenal

FAC

H

2-0

Fullstendig ligastatistikk mot Fulham:

Kamper

Hjemme

Borte

Totalt

Spilt

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

61

25

3

2

69-23

10

11

10

50-47

35

14

12

119-70

Hjemmemøter med Fulham i Premier League:

Sesong

Res.

Målscorere

2009/10

3-0

Rooney 2, Berbatov

2008/09

3-0

Scholes, Berbatov, Rooney

2007/08

2-0

Ronaldo 2

2006/07

5-1

Rooney 2, Saha, Ronaldo, Pearce (s.m.)

2005/06

4-2

Ronaldo 2, Bocanegra (s.m.), Saha

2004/05

1-0

Ronaldo

2003/04

1-3

Forlan

2002/03

3-0

Van Nistelrooy 3 (1 str.)

2001/02

3-2

Van Nistelrooy 2, Beckham

Spilt: 9

V: 8

U: 0

T: 1

Mål: 25-8

All statistikk ved Steinar Madsen

Powered by Labrador CMS