– Seks mill. euro er for mye

Andersons verdifall ble bare større i Fiorentina.

Publisert Sist oppdatert

Av: Sport Witness

Stakkars Anderson. Han gledet seg så stort til utlånet til Fiorentina fra Manchester United. Det virket som om gløden kom tilbake i ham, og at han, 26 år gammel, husket at det var nå han burde være en av verdens beste fotballspillere. Fotball-VM ventet i sommer, og selv om han var langt, langt unna en plass der så kunne en halv sesong i Italia fort ha endret ting.

I England har folk ledd av ham og laget vitser om at han har spist opp all pizzaen og alle biffer i Firenze, men i Italia var de mer opprømte over lånet. Han var tross alt en Manchester United-spiller, og United var regjerende Premier League-mestere.

Det fungerte imidlertid ikke.

Du kan lese flere overgangssaker om engelsk fotball hos Sport Witness.

Manchester United - Portraits

Fiorentina kunne kjøpt Anderson for bare seks millioner euro, ifølge Gazzetta dello Sport, men de er ikke interessert. Ifølge avisa er det bare en betydelig prisreduksjon som nå kan gjøre en overgang aktuell. At United uansett er villig til å selge for en så lav pris sier sitt om hvor galt alt har gått.

United må selv ta en del av skylda. Anderson storspilte som en offensiv midtbanespiller i Porto, og var da en av verdens mest spennede talenter. Det endret seg imidlertid da han ankom Old Trafford, og ble omskolert til en noe mer defensiv midtbanespiller. Angrepsvingene hans ble i alle fall klippet av. United kjøpte altså en type spiller, men forandret ham til noe annet. Da var liten sjanse for at det kom til å ende bra.

PS: Anderson ble hentet til United fra Porto for om lag 30 millioner euro, sommeren 2007.

Powered by Labrador CMS