kollasj australia

«Det var ansatte i United som ville slutte. Etter to uker med Ten Hag endret de mening»

Publisert Sist oppdatert

Tre kamper, tre seire og 11-2 i målforskjell. Starten til Erik ten Hag kunne egentlig ikke ha gått så mye bedre om man skal måle ut fra resultatene i treningskampene.

Likevel er det ikke resultatene mot Liverpool, Melbourne Victory og Crystal Palace som har imponert spillerne og ansatte i United mest.

Nederlenderen har nemlig satt seg i respekt fra dag én, og hans tydelige lederstil og filosofi har på kort tid vunnet over flere av dem som jobber i Manchester United.

Manchester Utd Open Training Session
POPULÆRE BLANT FANSEN: David de Gea skriver autografer i regnværet i Perth. Etter Dean Hendersons låneavtale med Nottingham Forest, er spanjolens posisjon som Uniteds soleklare førstevalg mellom stengene selvskreven.

Lørdag møter United Aston Villa i sesongoppkjøringens fjerde treningskamp, og en uke etter venter folkefest og Atletico Madrid i Oslo. 

Det er utvilsomt en betydelig jobb som venter Erik ten Hag denne sesongen, og fremdeles er fremtiden til Frenkie de Jong og Cristiano Ronaldo uviss. Selv om det fortsatt er en del spørsmål som ikke har blitt besvart, har turen til Bangkok og Australia gjort oss en del klokere på hva vi har i vente når alvoret begynner mot Brighton første helgen i august.

1. Erik ten Hag har imponert omgivelsene

Erik ten Hag kom til United med et solid rykte, ikke minst som en tydelig og bestemt manager. Lederstilen hans har så langt slått meget positivt ut både blant spillerne og de ansatte i klubben.

Nå er det kanskje ikke noen stor overraskelse at spillerne omtaler den nye manageren i positive ordelag, men etter det united.no kjenner til var det ansatte i United som var beredt til å slutte i klubben denne sommeren. Etter to uker med Ten Hag kom de derimot på andre tanker. 

Manchester Utd Open Training Session
TYDELIG STIL: Erik ten Hag kunne lite gjøre med striregnet i Perth, men den nye United-manageren har gjennomført flere endringer for å løfte United tilbake mot toppen.

Nederlenderen har også umiddelbart innført fem klare regler som spillerne må forholde seg til:

* Bøter eller andre former for straff dersom man kommer for sent til møter, måltider eller trening.

* Forbud mot bruk av mobiltelefoner under måltider og spillere og støtteapparat skal spise sammen.

* Alkoholforbud i uker der det er kamper.

* Regelmessig BMI-sjekk for å være sikker på at spillerne er i toppform rent fysisk.

* Spillerne har blitt rådet til å spise det som klubbens egne kokker lager fremfor å ha egne private kokker.

United.no kjenner til at en rekke ansatte i United har latt seg imponere av Ten Hag både på treningsfeltet og ikke minst hvordan han jobber med hele staben.

2. Høyrebacken har en klar vinner

Diogo Dalot opplevde en ny vår i United under Ralf Rangnick, og var et av få lyspunkt under tyskerens tid i managerstolen på Old Trafford. Delvis fordi hans argeste utfordrer Aaron Wan-Bissakas United-karriere har utviklet seg i feil retning, men Dalot har tatt ytterligere steg under Ten Hag.

Manchester Utd Open Training Session
POSITIV START: Diogo Dalot har gjort høyrebacken til sin etter solid innsats i de tre treningskampene til nå.

Portugiseren har nemlig fortsatt å imponere og det vil overraske stort om ikke Dalot starter ligapremieren.

Dalot har startet de tre første treningskampene der Ten Hag har benyttet sitt sterkeste mannskap fra start, og etter 66 minutter mot Crystal Palace ble portugiseren belønnet med 7,5 på United.nos spillerbørs. Kun Anthony Martial fikk bedre karakter.

3. Martial: «A Man With a Mission»

Det er neppe noen United-spiller som har profitert mer på en skikkelig preseason-oppkjøring enn Anthony Martial, og franskmannen har mye å bevise etter en elendig fjorårssesong.

I de tre treningskampene så langt denne sommeren har Martial virket både påskrudd mentalt og på hugget. Samspillet med Marcus Rashford, Jadon Sancho og Bruno Fernandes virker svært lovende.

martialmacp
MÅLFARLIG: Anthony Martial jubler etter scoringen mot Crystal Palace, hans tredje mål på tre kamper i sommer.

Martial har vært sulteforet på selvtillit, men så langt ser det ut til at både humøret, intensiteten og kvaliteten er tilbake på samme nivå som 2019/20-sesongen da Martial tidvis slo gnister da fotballen startet opp igjen etter den første COVID-nedstengningen. 

De tre scoringene Martial har besørget til nå er like mange som han hadde på de seks, noe amputerte, foregående preseason-turene.

4. Stopperkonstellasjonen blir interessant

Harry Maguire er kaptein. Raphaël Varane er en av verdens beste stoppere når han er skadefri og i form, og Victor Lindelöf har en langt høyere stjerne internt i United enn blant mange fans. I tillegg er fremdeles Eric Bailly i klubben med Axel Tuanzebe og flere lovende unggutter i backup.

Likevel var Erik ten Hag klar på at han ville ha Lisandro Martínez fra Ajax. United betalte over en halv milliard kroner for den venstrebente og spillende argentineren.

lm22
SPENNENDE NYKOMMER: Lisandro Martínez har sluttet seg til United denne sommeren fra Ajax.

Victor Lindelöf har så langt startet alle de tre treningkampene, mens Harry Maguire har startet to og Raphaël Varane én etter at begge to har hatt småskader.

Det er langt fra sikkert at Martínez vil gå rett inn på laget når alvoret starter, faktisk vil det overraske en smule, men Ten Hag overbeviste neppe United-ledelsen til å bla opp en så betydelig sum for å ha ham på benken.

Den venstre stopperplassen har stort sett vært Harry Maguires, men Ten Hag er en stor tilhenger av å ha en venstrebent spiller på den venstre stopperplassen.

5. De Jong-sagaen kan bli et problem

Manchester United er enige med Barcelona om prisen for Frenkie de Jong, men spilleren selv vegrer seg mot å forlate den katalanske storklubben på grunn av en lønnskonflikt.

Erik ten Hag og United har så langt smurt seg med tålmodighet, og det er ikke så mye mer United egentlig kan foreta seg før vinduet stenger 1. september annet enn å håpe at floken mellom De Jong og Barcelona løser seg.

frenkiee
OVERGANGSSAGA: Kjøpet av Frenkie de Jong har foreløpig ikke blitt realisert selv om United og Barcelona er enige om prisen. En lønnskonflik mellom De Jong og Barcelona har så langt stukker kjepper i hjulene.

LES DEG OPP PÅ DE JONG-SAGAEN:
Hvordan kan kriserammede Barcelona fortsette å kjøpe spillere?
Skal overtales til å dra til United
De Jong kan bli en gamechanger
Tror De Jong vinner spillet som nå pågår

Problemet for United er at beløpet United skal betale for nederlenderen, dersom De Jong kommer, vil legge beslag på betydelige overgangsmidler for United, og det kan bli vrient for United å gå etter andre overgangsmål så lenge situasjonen rundt De Jong er uavklart.

I mellomtiden fortsetter Barcelona å kjøpe spillere og å selge deler av TV-avtalen for å finansiere de nye kjøpene.

Spørsmålet nå er om Ten Hag er villig til å vente til innspurten av overgangsvinduet og håpe på det beste, eller om han vil anbefale andre spillere i andre posisjoner der United har behov for å forsterke laget. 

Powered by Labrador CMS