martialmacp

«Fortjener han ikke at vi legger skepsisen vår til side nå?»

Etter seirer mot Liverpool og Melbourne Victory tok United sin tredje seier på tre forsøk i preseason tirsdag.

Det var klasseforskjell på United og et svekket Crystal Palace, helt frem til Ten Hag sendte utpå de nest beste etter 66 minutter.

Her er vår spillerbørs:

David de Gea – 6,5
Hadde på en god dag tatt baklengsmålet, men jeg likte likevel dette. Måtte kun gjøre en ordentlig redning før pause, og den gjorde han som han skulle. En flott redning på en heading etter frispark etter pause. Virket også trygg med ballen i beina, noe som må være et klart utviklingsmål denne sesongen.

Diogo Dalot – 7,5 (ut for Wan-Bissaka 66)
Flott målgivende, var også tredje sist da Fred spilte Martial gjennom til det som skulle vært 1-0 og spilte Bruno helt alene med keeper i 2. omgang. Mange har vært usikre på ham, men starten under Ten Hag har vært særdeles lovende. Helt sentral i at det nå virker som om United har en farlig høyreside. Vurdert opp mot 8.0, men jeg hadde noe defensivt slurv før pause på blokka mi som holdt igjen for det.

Harry Maguire – 7,0 (Ut for Fish 66)
Ble møtt med buing etter at han også bommet på en tidlig pasning, men mesteparten av buingen forsvant etter en solid stopper-prestasjon. En av Uniteds aller beste før pause. Flere gode crosspasninger, en viktig blokkering i feltet og nesten også scoring etter en flott vending i Palace-feltet.

Victor Lindelöf – 7,0 (ut for Telles 66)
Litt på etterskudd i feltet da Palace kom til en Maguire-blokkert avslutning etter 27 minutter, men ellers bunnsolid eller direkte god. Spilte med stor selvtillit utover i kampen.

Tyrell Malacia – 6,5 (ut for Laird 77)
Så litt liten ut i en duell tidlig og havnet sammen med Fred på etterskudd da Palace fikk sin største sjanse midtveis i omgangen, men også sentral i forkant av 1-0-målet, generelt trygg med ball i beina og det jeg vurderer som en solid første kamp fra start.

malacia432

Scott McTominay – 5,5 (ut mot Van de Beek 46)
Hadde trolig fått gult kort i Premier League for en mislykket takling tidlig, og en høyst middels prestasjon hvor han var litt for mye på etterskudd i visse dueller, og ikke klarte å bidra veldig med ball.

Fred – 6,5 (ut for Savage 66)
Nydelig gjennombruddspasning til Martial, som skulle gitt 1-0 etter 10 minutter. Også et par gode gjenvinninger og den beste på den sentrale midtbanen før pause, selv om det også ble noen mislykkede pasningsforsøk. Endte dypere i banen etter at McTominay ble byttet ut med Van de Beek i pausen, men taklet det også fint.

Jadon Sancho – 7,0 (ut for Amad 66)
Viste igjen selvtillit med ball, men dette ble mest nesten for Sancho FØR pause. Etter pause mer den lekne Sancho, som fant rom, bidro til 2-0, satte 3-0 selv og virkelig utgjorde en forskjell.

Bruno Fernandes – 7,0 (ut for Iqbal 66)
Mindre involvert enn ønskelig før pause, ned mot 5,5, da, men spilte seg strålende opp etter hvilen. Avgjørende pasning før 2-0, et godt løp slik at han kom alene mot keeper, sentral før en ok Sancho-avslutning og fint samarbeid med Rashford i forkant av 3-0.

brunomalla

Marcus Rashford – 7,0 (ut for Elanga 66)
Ett fantastisk innlegg før pause, men egentlig var han også mindre involvert enn ønsket før pause. Så scoring og det viktige fremspillet før 3-0 etter pause. Det betyr nye gode opplevelser for en Rashford som helt klart trenger gode opplevelser.

Anthony Martial – 9,0 (ut for Hannibal 66)
God for tredje kamp på rad. Strålende i denne, rett og slett. Klassescoring til 1-0, helt sentral i 2-0, målgivende til 3-0, kunne og burde scoret en gang til alene med keeper, noen svært gode touch og generelt mye involvert, nesten alt positivt.  Leverer nå på en måte vi ikke er vant med fra ham, også uten ball. Hadde det vært en helt ny spiss som gjorde dette ville vi elsket det. Uten innvendinger. Siden det er Martial så skjer det med en viss skepsis, men siden alt det gode nå skjer under en ny manager så fortjener han kanskje ikke det? Fortjener ikke alle en ny start nå?

Donny van de Beek – 7,0 (inn for McTominay 46)
Godt innhopp, spesielt de første 20 minuttene da han fikk sjansen med førstelaget. Flott målgivende til Rashfords 2-0-mål, og var overalt de første minuttene. Jeg vil si at han spilte til 7,0 med de beste, og en 6er med de nest beste, men han får 7,0 siden det er de første 20 minuttene jeg virkelig vektlegger. Kanskje, kanskje ga han Ten Hag noe å tenke på, spesielt til kamper der United skal dominere.

Inn i 66. minutt: Wan-Bissaka, Laird, Fish, Telles, Iqbal, Savage, Hannibal, Amad, Elanga

Inn i 77. minutt: Laird

United mistet kontrollen etter alle byttene. Ten Hag byttet jo laget klart ned i kvalitet.

Alex Telles hadde et ok frispark slått til corner av keeper. Like etter ble Telles slått i lufta da Palace reduserte til 3-1, med en heading De Gea kunne tatt.

Hannibal hadde også en ok avslutning fra 18 meter, men dessverre gikk det harde skuddet rett på keeper.

I 84. minutt så Will Fish så det røde kortet etter at han dro ned en Palace-spiller på vei gjennom.

Kampen ble mer rotete etter 66, og med så mange bytter vil det være litt urettferdig å gi karakterer. Ingen av de som spilte den siste snaue halvtimen (med unntak av Donny som kom inn i pausen) kan imidlertid virkelig ha tro på at de spiller når det blir ligastart 7. august, selv om Anthony Elanga nok har et håp om å utfordre Rashford.