– Martinez var nok mer riktig enn Timber, og De Jong kan bli en gamechanger

Først hentet vi Erik ten Hag.

Så snuste United på Jurriën Timber.

Så gikk vi ganske så all inn for Frenkie de Jong.

Vi ble koblet til Antony.

Og så sikret vi oss Lisandro Martinez.

Med tidligere Ajax-spiller Christian Eriksen også på plass, så kan man nesten si at nye United virker å skulle bli et oppgradert Ajax. I alle fall hvis Erik ten Hag får det som han ønsker.

Men hva tenker Ajax-supporterne?

United.no tok en prat med NRK-journalist Pernille Joheim, som har et langvarig kjærlighetsforhold til den nederlandske giganten.

joheimp
AJAX-SUPPORTER I 20 ÅR: Pernille Joheim har fulgt Ajax helt siden favorittspilleren Jari Litmanen dro dit i 2002.

Lisandro Martinez til United. Hva tenker man da som Ajax-supporter? Er det et godt kjøp av United, et godt salg av Ajax, eller?

– Som Ajax-supporter tenker jeg at dette er en god avtale for begge parter.

– Erik ten Hag ser åpenbart på Martínez som en viktig brikke i måten han vil spille fotball på, og jeg tror det er helt avgjørende at han får på plass spillere som han kan bygge laget rundt. Ten Hag liker å ha spillere på banen som kan være hans forlengede arm og som vet hvordan man spiller ten Hag-fotballen. Martínez er helt klart en slik spiller.

– For Ajax sin del er det selvsagt leit å miste spilleren som ble kåret til lagets beste forrige sesong, men når det ble snakk om summer over 600 millioner kroner, så har ikke en klubb som Ajax råd til å si nei.