– Ville helst møtt Braga nå

MANCHESTER: Galatasaray-trener Fatih Terim spår en tøff ilddåp for hans mange Champions League-debutanter.

Publisert Sist oppdatert
Terim ville foretrukket å møte Braga eller Cluj i den første kampen, men Galatasaray-treneren klarer likevel å finne lyspunkter ved å møte United borte i åpningskampen.

– United blant verdens beste

– Vi møter et av verdens beste fotballag, et lag som har suksess både i hjemlig liga og ikke minst i Europa år etter år. United har satt standarden mange klubber strekker seg etter og vi kunne knapt ha fått en tøffere start på turneringen. På en annen side får vi straks vite hva som kreves på dette nivået. Vi har som mål å komme jevnlig til Champions League og gjøre det bra der. Nå får vi en pekepinn på hva som trengs, sier Terim.

Forventningspress

Galatasarays pressekonferanse på Old Trafford vitner om hvilken enorm interesse det er for onsdagens oppgjør i Tyrkia. Et 60 talls journalister, 14 tv-stasjoner og en rekke fotografer var til stede på Old Trafford. Terim innrømmer at han merker presset. – Vi vet at det er enorme forventninger til oss hjemme i Tyrkia og vi tror vi har en sjanse mot Manchester United selv om vi vet det blir tøft. Jeg har sagt til spillerne mine at det vi har prestert i ligaen ikke er nok. Spillerne mine må jobbe hardere, løpe mer og krige i hver duell om vi skal ha en sjanse. Jeg har delt mine tanker med dem og de må følge mine ordre. Da har vi en sjanse, sier Terim.

Rutinert ringrev

Selv om en del av Galatasarys spillere mangler erfaring fra Champions League, så har laget flere gamle kjenninger fra Premier League og spillere med internasjonal erfaring fra landslag. Bakerst står Uruguays Fernando Muslera som er rangert som en av verdens beste målvakter. Emmanuel Eboue (ex-Arsenal), Milan Baros (ex- Liverpool, Aston Villa og Portsmouth) og svensken Johan Elmander (ex-Bolton) er alle gamle kjenninger. Det samme er Albert Riera som spilte for både Manchester City og Liverpool.

Glem heller ikke treneren Fatih Terim som er en rutinert ringrev. Han ledet Tyrkia til EM i England i 1996, Tyrkias første sluttspill siden VM i 1954. Han ledet også Tyrkia til semifinalen i EM i 2008. Dette er hans tredje periode som Galatasaray-trener og han har vunnet fem ligamesterskap med klubben i tillegg til UEFA-cupen i 2000 da laget hans slo Arsenal på straffer i finalen.

Powered by Labrador CMS