Ryktesaker, uke 17

Oppdatert 13.20 United ser på nok en Dortmund-spiller, og Glazer-familien har lovet Ferguson penger til sommerhandling.

Publisert Sist oppdatert

United.no samler ryktene i en enkelt sak, slik at alle som elsker dem enkelt kan finne frem, mens alle andre lett kan styre unna.

Les også: Forrige ukes rykter

 

Lørdag 27. april:

13.20 I disse Lewandowski-dager dukker det også opp andre rykter som knytter United til spillere på Westfalenstadion. Det siste navnet som har dukket opp er Sven Bender. 23-åringen er en typisk boks-til-boks-spiller og Metro spekulerer i om han er mannen Ferguson ser for seg skal styrke midtbanen til de ferske seriemesterne neste sesong. Hvorvidt Jurgen Klopp vil se nok et av stortalentene forsvinne ut portene er uvisst, spesielt dersom det er hold i ryktene som knytter Mario Götze til Bayern Munchen.

The Sun skriver i dag at Juventus skal ha kommet med et bud på Nani. Portugiseren har ikke fått like mye spilletid som tidligere denne sesongen, og mange trodde han ville forsvinne i januar. Nani er likevel fortsatt i stallen, men med Wilfried Zahas inntog i sommer spørs det om det vil bli mer spilletid på kantspilleren. Størrelsen på budet skal være omlag £12 millioner.

10.00 Udineses forsvarer Medhi Benatia har kommet med uttalelser som tilsier at han kunne ønske seg en overgang til Manchester United i sommer. 26-åringen har sagt at United bør komme med et bud til sommeren, eller risikere at han forblir i Italia. Det skriver Metro i dag. Prislappen for midtstopperen skal være på omlag £15 millioner, og det spekuleres i om dette kan bli noe stivt for Ferguson. Likevel er det også snakk om at man kan komme til et kompromiss da Udinese har vist interesse for Uniteds danske sisteskanse, Anders Lindegaard. Benatia er under kontrakt i Udinese frem til 2017.

Gledelig nytt for alle som ønsker seg nye navn inn portene på Old Trafford, er at Glazer-familien visstnok skal være innstilt på å åpne lommeboka denne sommeren for å hente et stort navn eller to. Dette melder de fleste britiske mediene i formiddag.

Fredag 26. april:

10.15 I går, dagen etter Robert Lewandowskis fantastiske målshow mot Real Madrid, syntes det en stund som om polakkens videre fotballkarriere allerede var staket ut. En avtale med Bayern München om en overgang til sommeren ble påstått å være så godt som i boks. Men så dukket det opp nye meldinger som ga (u)klare indikasjoner på at så ikke var tilfellet allikevel.
Nå skriver den notoriske rykteavisen The Star at den polske spissen «i prinsippet» er enig med Bayern München om en overgang, men at utfallet likegodt kan bli at han velger å dra til en annen klubb. Angivelig frykter goalgetteren tanken på å bli lagt for hat av Borussia Dortmund-fansen, slik Mario Götze angivelig skal ha blitt etter at det tidligere i uken ble kjent at han er klar for de tyske ligamesterne fra sommeren av. Lewandowski skal også ha fortalt venner at han ønsker seg til Premier League, og at Manchester United topper ønskelisten foran Manchester City og Chelsea.
Samtidig skriver The Sun i en såkalt «eksklusiv» at United må legge på bordet en «pakke» verdt £38 millioner om klubben skal ha håp om å sikre seg den 24 år gamle spissen.

Torsdag 25. april:

20.40: Det har vært hett rundt Robert Lewandowski i dag, og også agenten til polakken har uttalt seg nå. Ut ifra hans kommentarer kan det virke som at sagaen allerede er over:
– Vi har kommet til enighet med en klubb og har retten til å skifte klubb i sommer. Alle Dortmunds krav har blitt møtt, sier Maik Barthel til Bild.
Agenten nevner ingenting om hvilken klubb det er snakk om.

16.00: Etter at flere medier tidligere i dag meldte at Robert Lewandowski var på vei til Bayern München, kommer nå kontrameldinger som sier at så ikke er tilfellet. I motsetning til lagkamerat Mario Götze har ikke Lewandowski en utkjøpsklausul i kontrakten, og et angivelig bud fra Bayern på 21 millioner pund skal ha blitt avvist.
Dermed kan det tyde på at Sir Alex Ferguson fremdeles har en sjanse om han blar opp de nødvendige Euro-sedlene.

09.15: Etter å ha senket Real Madrid med sine fire scoringer, er polske Robert Lewandowski brått det hesteste salgsobjektet i fotball-Europa. Nå sier imidlertid Bayern-trener Jupp Heynckes sin agent, Enrique Reyes, at Bayern München allerede har sikret seg den polske spissen fra i sommer. Opplysningene kommer frem i et intervju med radiostasjonen COPE, og er gjengitt av flere europeiske medier. Nyheten har så langt ikke blitt bekreftet fra offisielt hold.

08.50: United kan visstnok også se langt etter Falcao. Når Real Madrid-manager Jose Mourinho drar til London og gjør comeback som Chelsea-manager denne sommeren, vil han ta med seg Falcao fra byrivalene Atletico Madrid, melder den tyske avisen Bild.

Onsdag 24. april:

21.45: Det har gått rykter om Victor Wanyama gjennom hele sesongen, men nå sier han at han elsker tilværelsen i Celtic, og at han ikke har noen planer om å forlate klubben i sommer.

14.30: Tyske Bild skriver at Dortmund ikke vil selge Robert Lewandowski i sommer. I stedet vil de beholde ham ut kontraktstiden, for så å miste ham gratis neste sommer.

09.30: Sambafoot skriver at United har opsjon på kjøp av Desportivo Brasils Wellington Bueno, også kjent som Juninho. 17-åringen karakteriseres som den «nye Kaka», og representeres allerede av agent Wagner Ribeiro, som også har ansvaret for Neymar og Lucas Moura. Sambafoot skriver også at en annen Desportivo Brasil-spiller, spissen Bruno Gomes, trolig skriver under for United i løpet av 2013/14-sesongen.

07.50: The Guardians Jamie Jackson skriver at Rio Ferdinand vil si nei til tilbud fra Kina og USA, og skrive under på en ny ettårsavtale med United før sesongslutt.

07.47: The Guardian har også en liste over mulige nye spillere til United i sommer, og nevner Stoke-keeper Asmir Begovic, Real Madrids Luka Modric, AC Milans Nigel de Jong, Tottenhams Gareth Bale og Dortmunds Robert Lewandowski.

07.45: Daily Mirror-journalist David McDonnell skriver onsdag at United vil bruke 50 millioner pund på forsterkninger i sommer, og at Sir Alex vil ha tre spillere inn. Ifølge Mirror ønsker Sir Alex Leighton Baines fra Everton for å gi Patrice Evra mer konkurranse på venstrebacken. Samtidig må han erstatte en Wayne Rooney som kan være på vei til Paris St. Germain, og Paul Scholes, som trolig legger opp, skriver avisa. Falcao og Robert Lewandowski er fortsatt på United-sjefens liste, selv om Chelsea onsdag mener at de kommer til å vinne kampen om colombianeren. På midtbanen skriver Mirror at United ser mest på Dortmunds Marco Reus, PSVs Kevin Strootman og Celtics Victor Wanyama.

Tirsdag 23. april

10.30 Borussia Dortmunds playmaker Mario Götze har lenge blitt linket til United, men nå er tyskeren bekreftet klar for Bayern München. Dermed tar han ikke samme veien som Shinji Kagawa gjorde i sommer.

Mandag 22. april:

09.00: Søndag ble det meldt at United og Bayern München er klubbene som trolig følger Dortmund-spiss Robert Lewandowski (24) tettest. Mandag skriver Mark Ogden i The Telegraph at den polske stjernespissen vil avvente og se hva United foretar seg med både Wayne Rooney og Javier Hernandez før han bestemmer seg for hva han selv vil gjøre videre. Ifølge Ogden vil Lewandowski helst til Premier League, og han vil heller til United enn Arsenal og Chelsea. Så spørs det da – hva som skjer med Rooney og Hernandez, og hvor raskt ting eventuelt skjer. Lewandowski selv skal ha sagt at all prat om fremtiden i alle fall er uaktuelt så lenge Dortmund er i Champions League, og de møter jo Real Madrid i semifinalen der.

Powered by Labrador CMS