Fabio matchvinner på overtid

Et straffespark av Fabio (bildet) på overtid i andre omgang gjorde at Manchester Uniteds reserver slo Middlesbrough 1-0. Sir Alex Ferguson og resten av tilskuerne fikk se en veldig kjedelig kamp hvor ingen av lagene skapte mange sjanser.

"Boring" var ordet Paddy Crerand brukte til å beskrive kveldens kamp. Mest sannsynlig vil ingen si seg uenige i det. Ole Gunnar Solskjær valgte en ung startellever mot bunnlaget Reserve League North, med Lee Martin som eldstemann med sine 22 år.

I begynnelsen av kampen var det derimot ingenting som tydet på at Middlesbrough ligger på siste plass på tabellen. Etter en litt rolig start hvor ingen av lagene spilte seg til sjanser fikk Middlesbrough den første muligheten etter åtte minutter. De hadde et hurtig angrep med mange fine kombinasjoner, før James Gray skjøt like utenfor mål fra ca 20 meter. Boro fikk også kampens andre mulighet fire minutter senere. Etter et bra gjennomspill ble Jonathan Franks spilt inn på venstre siden av 16-meteren. Et hardt og lavt skudd mot første stolpe ble slått til corner av Ron-Robert Zieler.

Skapte lite

United hadde veldig mange balltap i første halvdel av omgangen, noe som gjorde at Middlesbrough ble skumle. Etter 23 minutter fikk Gal-Andrezy skutt fra 16 meter, men skuddet gikk utenfor. Etter det fulgte tjue minutter med dårlig spill fra begge lag. Ingen av lagene klarte å sette motstanderens keeper på prøve. Det eneste United skapte i første omgang var en halvsjanse ved Zoran Tosic. Serberen fikk ballen på venstre og utfordret innover i banen. Han kom seg inn i 16-meteren, men skuddet gikk noen meter utenfor.

Bedre i andre omgang, men fortsatt ikke bra

Andre omgang startet bedre for United, som raskt tok initiativet. Lee Martin fikk ballen på midtbanen med mye rom foran seg etter 48 minutter spilt. Han løp inn i 16-meteren og etter noen vendinger og skuddfinter fikk han skutt, men uheldigvis rett på keeper som fikk slått ballen til corner. Den påfølgende corneren gikk til Oliver Gill som headet i oversiden av tverrliggeren.

Avgjørelse på overtid

Deretter ble det en ny lang periode uten at noen av lagene klarte å skape noe. United hadde ballen mest og hadde god kontroll defensivt, men offensivt slet de mer. Noen ganger kom Martin og Tosic seg langs kantene, men ofte ble det en eller to finter for mye og rytmen i angrepet ble ødelagt. Ole Gunnar Solskjær byttet inn Cameron Stewart i et forsøk på å få opp tempoet, uten at det hjalp nevneverdig, ikke før på overtid da han fikk straffe. John Johnson taklet han bakfra, og siden han var sistemann viste dommeren også det røde kortet. Fabio gikk frem og satt straffen sikkert nede i høyre hjørne.

Klatret til 4. plass

United er nå oppe på fjerdeplass med lik poengsum som Blackburn, men med bedre målforskjell. United har også en kamp mindre spilt, og med seier i hengekampen vil de gå forbi både Manchester City og Newcastle på henholdsvis andre- og tredjeplass. Nå venter to lokaloppgjør for Ole Gunnar Solskjærs menn. På mandag er det klart for Manchester Senior Cup mot Manchester City, mens Liverpool venter til ligakamp torsdag 12. mars.

Uniteds lag: Ron-Robert Zieler; Ritchie De Laet, Corry Evans, Oliver Gill, Fabio; Zoran Tosic, Matthew James, Magnus Eikrem (Oliver Norwood 56), Rodrigo Possebon, Lee Martin; Robert Brady (Cameron Stewart 75)

Uben.innb.: Conor Devlin, James Derbyshire, Daniel Galbraith