Vet du hvem som er hvem?

Sliter du med å se forskjell på tvillingene? Slapp av, selv Sir Alex gjør det samme.

Publisert Sist oppdatert

Rafael og Fabio kom til Old Trafford i januar 2008, men kunne ikke spille kamper før de ble 18 i juli samme år. Det er liten tvil om at det utseendemessig er lite som skiller Da Silva-tvillingene, men da de kom til klubben var det i alle fall én forskjell på dem – om man så nøye etter.

– Da vi kom til klubben hadde Fabio akkurat giftet seg og hadde giftering på seg, så sjefen måtte se på venstrehendene våre for å skille oss. Det var ganske morsomt, sier Rafael ifølge MEN.

– Men nå er vi begge gift og har ringer. Dette har gjort livet hans (Fergusons) vanskeligere og han tar fortsatt feil iblant. Vi ler av det, men han tar det fint.

Da Rafel måtte sone en kamps karantene etter å ha blitt utvist mot Tottenham, spøkte United-sjefen med at han kunne spille Rafael med Fabios draktnummer, siden ingen ser forskjell på dem uansett. For Ferguson er langt ifra den eneste som sliter med å skille tvillingene.

I Ligacupkampen mot Barnsley i 2009 ga dommer Chris Foy gult kort til Fabio, selv om det var Rafael som hadde taklet. United anket dommen og fikk fjernet kortet til brassen. Hadde Foy sett veldig nøye etter, kunne han ha funnet forskjellen på brødreparet.

– Jeg har noen få merker rundt øynene mine, så det er hemmeligheten som skiller oss, sier Rafael.

Rafael er fornøyd med livet i England, men innrømmer samtidig at han savner kompisene fra Brasil og tiden i Fluminese, klubben United hentet tvillingene fra.

– Vi drømte alltid om å spille for dem. Vi var elleve da vi flyttet dit. Jeg gråt mye, men ble vant til det etter en stund.

– Det tok tid, og det var vanskelig i starten fordi vi var så unge. Men etter et år ble ting mer normalt. Vi har mange venner fra tiden vår der, de beste vennene i verden kommer derfra. Jeg liker meg i England, men det kan ikke sammenliknes med Brasil.

Ser du forskjell på tvillingene? Logg inn og fortell din hemmelighet!

Powered by Labrador CMS