Hvem kan man stole på?

– Enige om Gaitan-overgangen, skriver Telegraph mandag. – Kommer ikke til å skje, sier The Times-journalist.

Publisert Sist oppdatert

I januar ble Benficas Nicolas Gaitan sterkt koblet til United.

Forrige uke skrev så Andy Mitten her på united.no at han også hadde fått bekreftet at United kikket veldig nøye på argentineren.

Nå skriver The Telegraph at overgangen er i orden.

United betaler 20 millioner pund, samtidig som Benfica får Federico Macheda på permanent avtale – og Fabio på ett års lån.

– Offentliggjøres i sommer

– United er enig med Benfica om overgangen, skriver Jason Burt, sjefs-fotballjournalist i avisa.

– Men overgangen blir ikke offentliggjort før etter sesongen, skriver han videre.

– Gaitan har en utkjøpsklausul på 38 millioner pund, men det var alltid en urealistisk verdi. I stedet ser det ut som om Benfica får Macheda på permanent overgang og Fabio på ett års lån, fortsetter han.

– United håpet å få overgangen på plass i januar, men gjennomfører nå i stedet handelen i juni.

Fabio – ikke Bebe

Bebe, som nå er på utlån i Besiktas, skal også ha blitt diskutert, men portugiserne skal ha blitt overbevist da de i stedet kunne få Fabio på ett års lån. Benfica liker visstnok også ideen om å få spillere i bytte, siden de må betale Gaitans tidligere klubb, Boca Juniors, 20 prosent av overgangssummen.

Fabios utlån kommer heller ikke overraskende. I helga sa sir Alex nettopp at brassen kommer til å lånes ut neste sesong. Les den saken her.

Så spørs det hvem man kan stole på.

For noen dager siden sa The Times-journalist James Ducker at man kan ignorere alt prat om United og Gaitan. Verken United (eller City) var visstnok interessert, ifølge Ducker.

Mandag, etter saken i The Telegraph, gjentok han:

– For de som spør om Gaitan så understreker jeg – han kommer ikke til å dra til Manchester United.

Litt senere la BBCs Howard Nurse til følgende:

– Dette er ren spekulasjon. Det er ingen «enighet», og jeg er blitt fortalt at det er agenten som har vært aktiv (med å snakke til journalisten)…

Hvem er han?

Uansett, 24 år gamle Gaitan er en offensiv midtbanespiller som også kan bekle roller på kanten. Han slo gjennom som spiller for Boca Juniors, men ble hentet til Europa av Benfica da de solgte Angel di Maria til Real Madrid før 2010/11-sesongen. I Benfica ble Gaitan altså sett på som Di Marias erstatter, men allerede etter to sesonger kan det nå se ut som om Old Trafford blir neste stoppested.

Gaitan står også med seks A-landskamper for Argentina, og spilte for Benfica da de bidro til at United ble slått ut av Champions League allerede etter gruppespillet denne sesongen. Gaitan leverte fem målgivende pasninger for Benfica i årets Champions League-spill, og har også vært koblet til Inter og Paris St. Germain denne sesongen.

Powered by Labrador CMS