30 år siden Whitesides finalemål

Tidenes første FA-cupfinaleutvisning var ikke nok til å stoppe Norman Whiteside og United.

Publisert Sist oppdatert

United hadde ikke vunnet ligaen på snart 20 år, og oppturene kom gjerne i form av seiere mot rivaler eller i FA-cupen, og i 1985 var det en semifinaleseier mot nettopp Liverpool som sendte United til FA-cupfinalen som skulle spilles 18. mai.

Der ventet Liverpools stolthet, altså seriemester Everton, og det var ingen tvil om at det ville bli tøff motstand for et United-lag som havnet 14 poeng bak de blå i ligaen. United hadde møtt Everton tre ganger tidligere den sesongen, og røk ut i ligacupen mot Toffees, mens det i ligaen endte med 1-1 hjemme og et stygt 0-5-tap på Goodison Park.

Jevnere enn det ble det på Wembley, og langt mindre målfattig, selv om begge lag hadde sine sjanser. Uniteds sjanser minket kraftig da Kevin Moran ble den første spilleren som hadde blitt utvist i en FA-cupfinale etter en røff takling, men i andre ekstraomgang fikk Norman Whiteside ballen ute på høyresiden. Den allerede populære nordiren tok med seg ballen innover, og skrudde ballen rundt keeper og inn i det lengste hjørnet.

Det ble vinnermålet. Always look on the Whiteside of life. 

Se høydepunktene fra kampen i videoen under: 

Og for de som gjerne vil ha skikkelig kommentering av målet: 

PS! Vi må også gratulere Nobby Stiles, en av våre aller største (bare ikke i høyde!) legender, med 73-årsdagen.

Powered by Labrador CMS