– Noen som husker Di Canio…?

– Vi har alt å vinne. Ingenting å tape, sier West Ham-fansen før onsdagens omkamp mot United.

Publisert Sist oppdatert

West Ham var bare et par minutter unna å slå ut United av FA-cupen for halvannen uke siden.

Så dukket Robin van Persie opp.

Onsdag møtes lagene på ny, på Old Trafford, og London-lagets norske fans har ingen problemer med å erkjenne at det blir tøft. Men umulig? Nei, det mener ikke nettredaktør for westhamunited.no, Tore Søyland, at det blir.

Hvor bittert var det at seieren røk på overtid sist?

– Det var selvsagt utrolig surt med van Persies overtidsmål. Vi hadde seieren langt nede i lomma, men da dere byttet inn van Persie ante vi at noe kom til å skje. Mål i mot på overtid er alltid like bittert, og på mange måter hadde det vært bedre om dere fikk utlikningen ti minutter før full tid.

Var det den sjansen dere hadde? Forventer du et tap på Old Trafford?

– Sjansen vår var nok hjemmekampen, ja. Selvsagt kan vi overraske, men jeg innser at det blir utrolig tøft. Men: Vi har slått dere på Old Trafford i FA Cupen tidligere, så ingenting er umulig. Noen som husker Di Canios matchvinnerscoring da Barthez prøvde å lure linjemannen?

(Saken fortsetter under videoen av Di Canios mål mot Barthez og United)

<iframe width=»542″ height=»315″ src=»http://www.youtube.com/embed/2fgIIqonblo» frameborder=»0″ allowfullscreen></iframe>

Og i den grad dere har et håp om en seier onsdag – hva er det som gir dere det håpet?

– Det at ingen har tro på borteseier i denne kampen er selvsagt en stor fordel for oss. Vi har alt å vinne. Ingenting å tape. Forhåpentligvis er Diame med fra start igjen, noe som vil gi hele midtbanen vår et ekstra gir. Ellers stoler vi som alltid på at våre egenproduserte spillere blør for drakta nok en gang. Joe Cole, James Tomkins, Mark Noble, Jack Collison og Dan Potts er alle fostret opp i The Academy of Football, og kan overraske de fleste motstandere på en god dag.

Dere vinner sjelden to kamper på rad, og møter QPR i helga. Det er vel ingen tvil om hvilken kamp som er viktigst?

– Premier League er viktigst, ingen tvil om det. Målet vårt er å unngå å havne i nedrykksstriden, og da må QPR slås til helga. Men vi må også huske at vi ikke har en så bred tropp som dere, så vi har egentlig ikke så mange vi kan spare/hvile i cupen. Sånn sett kan dere vente dere et toppet West Ham på Old Trafford. FA Cup-trofèet er den eneste pokalen vi har mulighet til å vinne de nærmeste årene.

Vi hadde et lengre intervju med Søyland før den første kampen, og det kan leses her.

Du kan ta en titt på westhamunited.no her.

Powered by Labrador CMS