– Ikke bare dere som er United…

West Ham-fansen drømmer om Rio, men irriterer seg over Uniteds «monopol» på navnet United.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag klokka 18.15 gjester United West Ham til kamp i 3. runde av FA-cupen.

Der venter et hjemmelag som ligger på 11. plass i Premier League så langt, og som tapte 1-0 for United da de gjestet Old Trafford i november.

Nettredaktør for westhamunited.no, Tore Søyland, skal selv på lørdagens kamp. Han sier til united.no at han er strålende fornøyd med at klubben nå har hentet tilbake Joe Cole, og at midtbanespilleren vil få en vanvittig velkomst fra hjemmefansen.

Søyland drømmer også om å få tilbake Rio Ferdinand til sommeren.

– Selvfølgelig drømmer vi om det! Og det er jo heller ikke helt umulig. Jeg tror det er større sjanser for et Rio-comeback hvis Coles comeback blir vellykket.

11. plass så langt. Hvor godt fornøyd er dere West Ham-fans med sesongen til nå?

– Alle Hammers-supportere er strålende fornøyd med første halvdel av sesongen. Som nyopprykket lag blir man alltid spådd en vanskelig sesong tilbake i det gode selskap, men foreløpig har vi holdt oss på øvre halvdel mesteparten av sesongen. Formen i desember har ikke vært like bra, men dette skyldes helt klart at vi har hatt et tøft kampprogram i det siste. Heldigvis løsnet det litt mot Norwich sist, en kamp vi fort kunne vunnet med tre-fire mål.

Hva er håpet for resten av sesongen?

– Hovedmålet er helt klart å ikke havne i nedrykksstriden. Foreløpig ser det greit ut, men vi må huske på at det kun er åtte poeng ned til Wigan som for øyeblikket ligger som nummer 18. Jeg tror de aller fleste West Ham-supportere er fornøyd med en plassering mellom 8.-15. plass.

Nevn tre spillere som fortjener positiv omtale etter prestasjonene sine så langt?

– Her kunne jeg faktisk nevnt flere enn tre, men hvis du kun vil ha tre navn, så blir det Mohamed Diamè, Winston Reid og Mark Noble. Førstnevnte har vært en åpenbaring for oss etter overgangen fra Wigan, Reid har overrasket stort på midtstopperplass, mens Noble endelig har tatt steget opp som en solid midtbanekriger i Premier League.

Dere har slått Chelsea og spilt uavgjort hjemme mot City tidligere i sesongen. Kan dere også slå United?

– Selvfølgelig kan vi det! Men vi kan også tape 0-5. Mye avhenger av at vi ikke slipper inn et tidlig mål, noe vi jo dessverre gjorde i seriekampen i slutten av november. Dere vil selvsagt være store favoritter, men det er ikke lett for bortelaget å komme til et fullsatt Upton Park i flomlyset.

Hva frykter dere mest med United?

– Robin van Persie.

Som London-lag har dere en del rivaler i hjembyen. Hvordan stiller West Ham-fans seg egentlig til United?

– Det er litt blandet. Kampene mot Manchester United er hver sesong helt klart et av høydepunktene for en klubb som West Ham, men dere er jo egentlig ikke noen stor rival for oss. Verken geografisk eller kvalitetsmessig. Dere har et lag som på papiret er veldig mye bedre enn oss – og stiller egentlig i en annen liga – men det er kanskje det som gjør det ekstra spesielt de (få) gangene vi faktisk slår dere.

Dere hentet også Ravel Morrison fra United, og han er nå på utlån i Birmingham. Har dere noen forventninger til ham videre?

– Helt klart. Ravel fikk sin debut i West Ham mot Leeds i fjor, men det er svært hard kamp om plassene på midtbanen vår, en lagdel som kanskje er vår sterkeste. Jeg har sett at han imponerer stort for Birmingham for tiden, og jeg er også helt sikker på at Big Sam også har fått dette med seg. Det kan virke som om Ravel har klart å holde seg borte fra utenomsportslig «tull» i det siste, noe som er viktig. Vi vet jo alle hvor god han faktisk er, og jeg har absolutt ikke gitt opp håpet om at han vil spille en stor rolle på Hammers-laget fra og med neste sesong.

Beste minne fra tidligere møter mot United?

– Jeg kan nevne tre høydepunkter. Kampen som endte 1-1 i 95 da Blackburn vant ligaen, 0-1 seieren på Old Trafford i FA-cupen da Di Canio ble matchvinner, og da vi knuste dere 4-0 i ligacupen for litt over to år siden.

Verste?

– Da jeg satt på tribunen på Upton Park en sur, kald og mørk desemberdag i 2009. Vi tapte 0-4. Fullt fortjent. Da vi tapte 7-1 i 2000 var jeg heller ikke særlig høy i hatten da Mike Riley blåste i fløyta.

Og siden jeg skriver «United» her. Hva synes dere som heier på West Ham United om at Manchester United-fans – og mange i resten av verden – egentlig kun bruker United om Manchester United?

– Dette har vært en kjepphest for meg i alle år, og jeg vet at det er derfor du spør meg om dette nå. Jeg blir oppriktig sur når man automatisk skal tenke på Manchester United når noen sier ‘United’. Vi er veldig mange United’er på balløya, og Leeds er jo faktisk det eneste laget som har ‘United’ som offisielt klengenavn. Jeg vet jeg ikke kommer noe som helst sted med min propaganda på dette spørsmålet, men dere kan jo selv sette dere i min posisjon. Jeg er ganske sikker på at dere ikke hadde likt det særlig godt om alle mente West Ham United når de sa ‘United’.

West Hams Supporterklubb har forøvrig snaut 800 medlemmer per dags dato. Dermed er de den 8. største supporterklubb i Norge. Alt drives på frivillig basis, ingen blir lønnet, men som medlem får du fanzinen «Bubbles» fem ganger i året. De arrangerer også cirka tre fellesturer i året, og har åtte sesongkort på Upton Park, som fordeles blant medlemmene via trekning. De har også et svært aktivt forum.

Sjekk nettsiden westhamunited.no her.

Powered by Labrador CMS