– Komfortabel seier

AVISRUNDEN: – Men ingen grunn til å ta av etter cupavansementet.

Publisert Sist oppdatert

Engelsk presse er positive til forestillingen Louis van Gaals mannskap disket opp med på New Meadow mandag kveld. Samtidig minner den om at Shrewsbury ikke bare sliter mot nedrykk i League One; de var ikke en gang i nærheten av å by sine sårbare og hardt pressede gjester motstand.

Her følger en liten gjennomgang av noe av det avisene skriver etter oppgjøret som altså ga United en klar 3-0-seier og avansement til FA-cupens kvartfinale:

Manchester Evening News:

En overbevisende seier over Shrewsbury Town, og fansens kanskje i overkant optimistiske «We’re going to Wembley» må ha gledet Louis van Gaals ører, ikke minst på bakgrunn av forrige ukes fordømmende reaksjoner i Midtjylland, skriver Stuart Mathieson.
MEN-journalisten mener at oppgjøret hadde potensial i seg til å bli det mest ydmykende i hele Van Gaals regjeringstid, men han forsto ganske snart at det isteden ville bli enveistrafikk mot «et svakt Shrewsbury-lag». Les mer  her.

lin
JESSE LINGARD

Mathiesons kollega, Rob Dawson, synes ikke at en komfortabel seier over et svakt League One-lag gir grunn til å ta av. Likevel har han tro på at tilsvarende opptreden mot FC Midtjylland på torsdag vil føre til avansement i Europa League.
Dawson mener videre at Memphis, med sin opptreden mot Shrewsbury, viste at han fortsatt har selvtilliten i orden. Han synes også at det er merkelig hvor mye kritikk som blir Jesse Lingard til del.
– Han vil aldri bli av den vingtypen som får folk opp av setene. Han er heller ikke eksplosiv eller velsignet med særlig hurtighet. Men, han er teknisk bra og taktisk disiplinert – to grunner til at Louis van Gaal har sansen for ham, skriver Dawson. Les mer her.

Spillerbørs:

7: Mata; 6: Romero, Varela, Smalling, Blind, Borthwick-Jackson, Martial; 5: Schneiderlin, Herrera, Memphis, Lingard. Innbytterne: 6: Riley; 5: Pereira, Keane

Daily Mail:

Det ble en komfortabel seier for Manchester United, men laget er fortsatt mer sårbart enn det  har vært på bortimot 30 år. Denne nyheten har åpenbart ikke rukket frem til Shrewsbury, skriver Martin Samuel i sin rapport.
Han mener at dette, som FA-cupkamp betraktet, ble et antiklimaks, ettersom de på forhånd nederlagsdømte vertene spilte som om de hadde alt å tape.

“Chris Smalling, Juan Mata and Jesse Lingard ensure Louis van Gaal avoids FA Cup giant-killing”

Daily Mail

Manchester United cruiset igjennom oppgjøret med to mål før pause og tre innen en time, før skade reduserte dem til ti mann i de siste 15 minuttene.
En flott seier, konstaterer Samuel, før han avslutter med å råde Memphis til mer skuddtrening.
– Om han hadde skutt 12 ganger mot Osama Bin Laden, ville sistnevnte fremdeles vært i live, mener Samuel. Les mer her.

memphis depay
MEMPHIS – bør han ta seg et skarpskytterkurs?

The Mirror:

Få vil motsi at LvG her tok et overbevisende steg fremover. Men, om det går som det pleier, vil de neste to kampene enten bli spilt sidelengs eller bakover, skriver Mike Walters.
Shrewsbury beskriver han med ett ord: Utklasset.

“Manchester United avoid their most humiliating week as Louis van Gaal survives – for now”

The Mirror

United var altfor god for Shrewsbury, men de var ikke perfekt, fortsetter Walters, og beskriver Memphis’ skuddforsøk som håpløse.

Men journalisten trekker også frem det han kaller «Van Gaals nye sjokkvåpen». Med det tenker han på frisparktrekket der tre United-spillere stilte seg opp i offside-posisjon bak hjemmelagets mur, før de stormet ut et hundredels sekund før frisparket ble tatt.
– Det så fikst ut, men er det lovlig(?), spør han, uten å begi seg ut på noen regeltolkning.

Til slutt konstaterer Walters at spillet og resultatet på New Meadow betyr at United enn så lenge har avverget den potensielt mest ydmykende uken i klubbens historie.

– Fryktelige å se på, mangel på karakter og spillere som ikke trives med fotballen de spiller? Ikke mye som tydet på det her, avslutter han. Les mer her.

MATA

The Sun:

Tidlig ute av Ligacupen, ute av Champions League, og de har vært ute av tittelkampen siden jul.
Denne gang ble det imidlertid ingen eventyrslutt for de nederlagsdømte eller ytterligere ydmykelse for LvG.

“LVG lives to fight another day as United cruise past Shrewsbury into FA Cup quarters.”

The Sun

FA-cupen ble en gang redningen for Alex Ferguson – og nå kan den komme til å gi mer tid for nok en United-manager. I alle fall frem til sommeren, når en endring vil være uunngåelig.
Med tanke på elendigheten i den senere tid, peker seieren over et lag som sliter mot nedrykk fra League One, neppe i retning av en lysende, ny æra for Van Gaal.
Det eneste den peker i retning av, er en hjemmekamp mot West Ham, og hvem av dem vil kunne utpekes til favoritt akkurat i øyeblikket?

I det minste var troppen tilbake i Manchester grytidlig i morges, med smaken av seier i munnen. Det er bedre enn den eder og galle som ble dem til del etter de stygge tapene i Sunderland og Herning. Les mer her.

Spillerbørsen:

9: Smalling, Blind; 7: Varela, Herrera, Lingard, Mata, Memphis, Martial; 6: Romero, Borthwick-Jackson, Schneiderlin. Innbytterne: 6: Riley, Pereira; 5: Keane

Powered by Labrador CMS