Uten navn-1

Våre vurderinger om laget mot Reading

Publisert Sist oppdatert

Manchester United er tilbake på vinnersporet etter onsdagens seier i ligacupen mot Nottingham Forest, og før returoppgjøret neste uke venter Paul Ince og Reading i 4. runde i FA-cupen på Old Trafford for Erik ten Hags menn lørdag kveld.

Reading ligger som nummer 14 i Championship og kommer fra et stygt 4-0–tap for Stoke i forrige serierunde. 

Forrige gang Manchester United og Reading møttes var i 2019, den gang i FA-cupens 3. runde. Da gikk United seirende ut med 2-0 etter scoringer av Juan Mata og Romelu Lukaku.

Manchester United v Manchester City - Premier League
NØKKELSPILLER: Casemiro er en nøkkelbrikke i Ten Hags ellever, men spiller han fra start i FA-cupkampen mot Reading?

FORHÅNDSSAKER:

REKORDREKKE: (+) Dette er rekordrekka Rashford skal prøve å overgå
PAUL INCE: – Forhåpentligvis kommer han ikke til å spille!
Skadesituasjonen: Dette sa Ten Hag om skadesituasjonen

Manchester United

Erik ten Hag sa på pressekonferansen før kampen at han vil stille et sterkt lag mot Reading.

Han kunne imidlertid fortelle at Diogo Dalot fortsatt er ute med skade, mens det er spørsmålstegn knyttet til Luke Shaw, som gikk glipp av onsdagens møte med Nottingham Forest på grunn av sykdom.

Jadon Sancho er på vei tilbake, men Ten Hag ga uttrykk for at han ikke var sikker på eksakt når 22-åringen er spilleklar igjen. Anthony Martials skadesituasjon ble det ikke nevnt noe om fredag. 

Harry Maguire er derimot tilgjengelig igjen etter suspensjonen forrige kamp.


Tom Heaton – Fikk sjansen i ligacup-kvartfinalen mot Charlton tidligere i januar og holdt nullen. Vi heller mot at Heaton, som ellers har sittet på benken i januar-kampene, kan få tillit i en ny cupkamp. 

Aaron Wan-Bissaka – Diogo Dalot er fortsatt ute, og da er det ikke altfor mange alternativer å ta av. Bør likevel ha fysikken til å klare en ny kamp fra start i dette oppgjøret.

Raphaël Varane – Spilte ikke mot Forest i midtuka, og vi ser for oss at han også blir hvilt i returoppgjøret. Derfor er det naturlig å tenke at han starter igjen nå og holder kroppen i gang til kampene utover i februar.

Manchester United Training Session
FRA START?: Raphaël Varane var ikke i startelleveren mot Nottingham Forest, men kan være tilbake mot Reading.

Harry Maguire – Her tar vi en liten sjanse, i og med at Erik ten Hag liker å bruke en venstrebent stopper på venstre stopperplass. Vi er imidlertid inne i et kampprogram hvor Erik ten Hag vil rullere på laget, og ettersom Maguire var ute mot Forest heller vi mot at han får en sjanse fra start mot Reading.

Tyrell Malacia – Luke Shaw var ute med sykdom sist, og dermed går det mot at Malacia spiller fra start igjen. Har startet tre av tre cupkamper etter jul, samt to ligakamper, og vi tror det blir en ny cupkamp fra start for nederlenderen.

Casemiro – Her kunne det potensielt stått Scott McTominay, men vi tror heller på en hvil for Casemiro i returoppgjøret mot Forest – og derfor en ny kamp fra start nå. 

Fred – I motsetning til Casemiro, tror vi Christian Eriksen får seg en pause nå. McTominay kunne også steppet inn her, men vi heller mot at Fred går inn som defensiv midtbanespiller til venstre for Casemiro.

Antony – Med tanke på det strålende utgangspunktet i ligacupen mot Forest, og at han ble tatt ut halvveis ut i andreomgangen der, tror vi Antony igjen tar plass på høyrevingen mot Reading – og heller kan få en liten pause i returoppgjøret mot Forest.

Bruno Fernandes – En nøkkelbrikke i Ten Hags ellever, og bør ha fysikken til å starte igjen mot Reading. Det er heller ikke altfor mange alternativer i den offensive midtbanerollen, og derfor vil det overraske oss om portugiseren ikke spiller fra start.

Marcus Rashford – I fyr og flamme etter VM, og vi tror engelskmannen starter på ny mot Reading. Ble tatt ut allerede i det 57. minutt mot Forest, og vi tror noe lignende kan skje nå.

Nottingham Forest v Manchester United - Carabao Cup Semi Final 1st Leg
LIGNENDE SCENARIO: Vi tror Alejandro Garnacho må vike plass for Marcus Rashford på venstrekanten mot Reading, og at argentineren kan komme inn for ham relativt tidlig i andreomgangen.

Wout Weghorst – Fikk sin første scoring i United-trøya sist, og vi tror den høyreiste spissen spiller fra start igjen. Med Anthony Martial ute er det heller ikke mange andre alternativer.

Alternativene

På keeperplassen tror vi David de Gea blir hvilt minst én gang i løpet av de to neste kampene. Her heller vi mot at det skjer mot Reading, selv om det slettes ikke er umulig at det skjer i returoppgjøret mot Forest heller. Jack Butland er også en mulighet, men han har fortsatt ikke tatt plass på benken, og dermed er Heaton det klareste alternativet. 

Victor Lindelöf og Lisandro Martinez er naturligvis alternativer på midtstopperplass, mens både Christian Eriksen og Scott McTominay er, som nevnt, aktuelle på den sentrale midtbanen. Kobbie Maino spilte fra start i ligacupkampen mot Charlton tidligere i januar, men 17-åringen når trolig ikke lenger enn til benken fra start i dette oppgjøret.

Lenger frem i banen er Anthony Elanga, Facundo Pellistri og Alejandro Garnacho mulige alternativer. Vi tipper ingen av dem starter nå, men at det heller kan være duket for en eller to av dem fra start i returoppgjøret mot Forest. 

Reading

Paul Ince har gjort en del endringer på Reading-laget den siste tiden, mye grunnet flere skader i troppen.

Trolig får vi uansett se at de stiller med en trebackslinje, to vingbacker, samt tre sentralt på midtbanen og to angrepsspillere på topp.

Blant tidligere Premier League-kjennere vi fort kan se i aksjon er Andy Carroll, Shane Long, Scott Dan, Jeff Hendrick og Junior Hoilett. Spesielt de to sistnevnte er ventet å spille fra start.

Norwich City v Reading - Sky Bet Championship
GAMMEL PL-KJENNING: Andy Carroll har en fortid i Newcastle, Liverpool og West Ham. Nå er han i Reading i Championship, og blir muligens å se i lørdagens FA-cupkamp.

Fremst i banen finner vi blant andre sønn av trener Paul, Tom Ince. Han kan bekle flere offensive roller og er lagets toppscorer denne sesongen med seks nettkjenninger.

Hvem han får med seg i angrepet er mer usikkert. Ince har sagt at Carroll er tilbake i trening etter en liten skade og har gode muligheter til å rekke oppgjøret, men så skiller det faktisk ikke så mye i spilletid denne sesongen mellom han, Shane Long, Yakou Méïté og Lucas João.

Reading: Lumley, Yiadom, Holmes, McIntyre, Hoilett, Hendrick, Fornah, Loum, Baba, Ince, João. 

Powered by Labrador CMS