– Mer enn bare Berbatov

Martin Jol snakker om Berbatov i forkant av FA Cup-oppgjøret.

Publisert Sist oppdatert

Fulhams manager Martin Jol prøver å dysse ned forventningene til den tidligere United-spissen i forkant av FA Cup-oppgjøret.

– Jeg vil ikke legge press på ham, sier Jol.

– Selvsagt ville det vært enklere for ham om han spilte for Manchester United, men det gjør han ikke lenger, han spiller for oss.

Etter å ha slitt med spilletid gjennom hele fjorårssesongen valgte den bulgarske spissen å bytte beite før denne sesongen. Oppholdet i United-trøya varte i fire år, og Berbatov ble toppscorer da United sist tok hjem ligagullet – i 2011.

– Forhåpentligvis vil han gjøre det bra, men for meg er det viktigste at han jobber for laget. Vi ønsker å gå videre til neste runde, selv om vi spiller mot United, sier Jol, som også jobbet med Berbatov da han var manager i Tottenham.

– Kan ikke gjøre det på egenhånd

Mange vil hevde at Berbatov vil være Fulhams viktigste brikke i FA Cup-oppgjøret på Old Trafford førstekommende lørdag, men Jol vil ikke legge for mye press på bulgareren.

– Det ville vært urettferdig fordi han ikke kan gjøre det på egenhånd.

– Hvis vi har en god dag kan vi muligens stelle i stand en liten overraskelse, man vet aldri. Forhåpentligvis vil han klare å skape noe ut av det blå, men det gjelder alle spillerne mine.

Berbatov fikk en pangstart i Fulham-drakten, og scoret fem mål på de første syv kampene. Etter dette har det dog ikke gått like på skinner. Kun to mål har det blitt siden, og Jol innrømmer at Berbatov kan bli frustrert.

– Det var nok bedre de første par månedene da vi scoret mye mål og hadde et fast lag.

– Han får nok ikke alltid den støtten han trenger, og han er ikke en type som kan skjule sin skuffelse. Jeg snakker med han ofte om disse tingene, og han ønsker å gjøre det bra.

– Selvsagt kan han gjøre det bedre i blant, men han er vår beste spiller åtte av ti ganger.

– Ønsker å ta initiativ

Martin Jol har aldri slått Sir Alex Ferguson i sin managerkarriere, men håper at den første seieren kan komme i FA-cupens fjerde runde.

Hollenderen har ingen planer om å la laget hans spille en statistrolle på Old Trafford.

– Forhåpentligvis kan vi ha ballen og ta initiativ, fordi det er viktig.

– Hvis man skal forsvare deg selv gjennom hele kampen, gir man dem mer selvtillit og blir satt under press, og de vil skape sjanser.

Så gjenstår det å se om Berbatov og Fulham kan stelle i stand trøbbel for Fergusons menn på Old Trafford på lørdag.

Powered by Labrador CMS