Ryktesaker, uke 51

OPPDATERT 08.30 Er denne mannen løsningen på keeperkabalen, og er en ny danske på vei inn portene på Old Trafford?

Publisert Sist oppdatert

United.no samler ryktene i én sak – slik at dere som liker dem raskt finner frem – og dere som ikke er opptatt av rykter enkelt kan holde dere unna.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 23. desember

08.30 The Mirror skriver i dag at Ferguson har en dansk midtstopper i kikkerten. Jores Okore har vært en av spillerne som har høstet mye skryt etter Nordsjællands korte Champions League-eventyr, og 20-åringen kan være en langsiktig erstatter for en skadeplaget Nemanja Vidic. Okore er opprinnelig fra Elfenbenskysten, men har vokst opp i Danmark og har i den senere tiden også spilt seg inn på det danske landslaget.

Samme avis skriver også at United skal holde et øye med Celtics engelske sisteskanse, Fraser Forster. Den giganstiske keeperen (2,01 på strømpelesten) har imponert mange i Champions League denne sesongen, spesielt mot Barcelona. Forster gikk opprinnelig gradene i Newcastle, men gikk i sommer til Glasgow-klubben for £2,5 millioner etter å ha tilbragt de to siste sesongene der på lån. Grunnen til at det spekuleres rundt målvakten skal være at Ferguson er bekymret for at hverken de Gea eller Lindegaard har sementert sin plass på førstelaget.

Lørdag 22. desember

11.20 Crystal Palace-vidunderet Wilfried Zaha er en ettertraktet unggutt, og Manchester United skal være blant de interesserte i 20-åringen. Daily Mirror hevder at kampen om kantspillerens underskrift kommer til å stå mellom United og Arsenal. Begge lagene skal stå klare til å by på Zaha i januar, men Palace er innstilt på å beholde han fram til sommeren.

11.20 Midtøsten, USA og Kina. Rio Ferdinand har mange alternativer for hvor han kommer til å spille neste sesong, men ifølge Daily Star kommer midtstopperen til å signere en ny ettårskontrakt med United i stedet. 34-åringen ser ut til å ha kvittet seg med de verste skadeproblemene og har vært en viktig brikke i United-forsvaret denne sesongen.

Fredag 21. desember

17.10 Liverpool skal ha lagt inn et bud på Tom Ince, men Blackpool har avslått det.

– Budet var langt under det vi mener Ince er verdt, sier Blackpool-manager Michael Appleton til Blackpool Gazette.

13.00 Benfica-forsvarer Ezequiel Garay påstås av The Sun å stå på Sir Alex’ ønskeliste. United-manageren hevdes å være klar til å by £15 millioner for å overtale portugiserne for å gi slipp på ham. Høyreiste Garay (192 cm på strømpelesten) er 26 år gammel og født i argentinske Rosario. Han har 11 landskamper for sitt hjemland.

Torsdag 20. desember

11.00 For få dager siden uttalte Sir Alex Ferguson at han ikke har planer om å hente inn nye spillere i januarvinduet. Det var imidlertid ikke nok til å stoppe ryktemakere fra å spekulere.VitalFootball viser til meldinger om at United-manageren kan komme til å la seg friste til å punge ut for Fernandinho, brasilianeren som tjener til livets brød i ukrainske Shakhtor Donetsk. Den 27 år gamle offensive midtbanemannen har angivelig selv uttalt at han skal skrive under for en av Manchester-klubbene i januar, og så kan vi jo tolke det som vi vil.Shakhtor, en av Champions Leagues 1/8-finalister, sies å være villige til å selge for £16.5 millioner, men vi tviler på at de ønsker å slippe spilleren før til sommeren. 10.05 Som tidligere nevnt her i ryktespalten, skal Wigan-manager Roberto Martinez være interessert i å hente Angelo Henriquez på lån til DW Stadium fra januar av. Med det gode forholdet som hersker mellom de to klubbene, er det heller ikke utenkelig at en reell forespørsel fra Martinez vil bli møtt med aksept fra managerkollega Sir Alex. Men nå har det dukket opp et lite skjær i sjøen. Henriquez er blitt innkalt til Chiles U20-tropp som skal delta i neste måneds søramerikanske mesterskap. Dersom han drar avgårde, blir det neppe noe av en eventuell låneavtale, så derfor krysser Roberto Martinez nå alt han har for at Angelo Henriquez skal trekke seg fra oppdraget.08.15 Så blusser ryktene om meksikanske Hector Herrera opp igjen. Pachucas 22 år gamle midtbanespiller ble aet til United i sommer, da interessen fra Old Trafford til og med ble bekreftet av spillerens klubb.Nå tar meksikanske medier opp hansken og hevder at Herrera, i tillegg til interessen fra United, også er ønsket av FC Porto og av Olympique Lyon. Portugiserne sies å ha lagt inn et bud på €9 millioner allerede, og det frister nok Pachuca-ledelsen. Beløpet ligger nemlig €1 million over den gjeldende meksikanske overgangsrekorden.

Onsdag 19. desember

15.35 Ingenting tyder på at Federico Machedas drøm om å slå igjennom på Old Trafford vil lykkes. Etter drømmedebuten mot Aston Villa for tre og et halvt år siden har det bare gått en vei for den 21 år gamle italieneren, og nå vil han ikke mer.Ifølge agenten, Giovanni Bia, er «Kiko» derfor innstilt på å sette sluttstrek for United-karrieren, for heller å prøve lykken annetsteds. Og annetsteds for Macheda, det er verken England eller hjemlandet Italia. Derimot ønsker han å forsøke seg i Spania.– Han passer trolig bedre inn der, hvor teknikk verdsettes høyere enn fysikk, siteres Bia på i SportItalia.Hvorvidt United vil gå med på en permanent overgang eller om det kan bli snakk om et midlertidig utlån, sier historien ingenting om.08.20 The Daily Express siterer det italienske nettstedet Sport Mediaset når de skriver at den styrtrike russiske klubben Anzhi Makhachkala, er innstilt på å gi United kamp om Wesley Sneijder. Anzhi, som til daglig holder hus på Dynamo Stadion i Dagestan, ledes for tiden av den nederlandske suksesstreneren Guus Hiddink. Han sies å ha hatt Sneijeder i kikkerten i lengre tid, og mener at landsmannen vil kunne få stor betydning for den videre utviklingen av Anzhi.Sneijder har i hele høst vært i tottene på klubbledelsen i Inter, og påstås å være på vei ut, kanskje allerede i januar.

Tirsdag 18. desember

16.30 Stefan De Vrij på agendaen til en rekke Premier League-klubber. Kampen om den 20 år gamle forsvarsspillerens signatur ledes ifølge Sky Sports av Liverpool, men Manchester United, Arsenal, Chelsea og Newcastle har alle Feyenoord-spilleren under lupen. Feyenoord ønsker et bud i størrelsesorden £8 millioner for De Vrij, Unggutten er kaptein i Feyenoord og debuterte for landslaget i august.

Mandag 17. desember

20.00 Det har vært en rolig dag på ryktefronten etter at Sir Alex Ferguson benektet at han ville kjøpe spillere i januar, men ett rykte har kommet. Ifølge Express.co.uk er Nani i Romas søkelys. Roma-manager Zdenek Zeman sies å være en stor fan av portugiseren og ser på ham som en god forsterkning. Det ryktes at Roma må ut med £20 millioner for å få Nani. Arsenal skal også være interesserte i å hente vingen.

Powered by Labrador CMS