Ex-Red til Oakwell

Jonathan Greening har skrevet under på en låneavtale med Barnsley.

Publisert Sist oppdatert

Greening, som skrev under på en treårskontrakt med Nottingham Forest i fjor sommer, skal foreløpig spille for Tykes frem til 2. januar.

33-åringen, som i 1998 kostet Manchester United £750.000 da han ble hentet fra York City, ble ingen stor suksess på Old Trafford.
Som ubenyttet reserve i Champions League-finalen i 1999, ble han imidlertid tildelt vinnermedalje etter å ha sett sine lagkameraters dramatiske snuoperasjon mot Bayern München. Det var god avkastning for en spiller som ikke hadde spilt et eneste minutt med europacupfotball!

Til Riverside

Etter 13 kamper fra start og 14 fra benken, ble Greening etterhvert solgt til Middlesbrough like før sesongstarten i 2001. Da var prisen øket til £2 millioner, et beløp som skulle vise seg som vel anvendte penger for Teeside-klubben. Den offensive midtbanemannen tilbrakte tre sesonger på Riverside, hvor han blant annet ble kåret til Årets spiller i 2002/03-sesongen, da han også ble hentet inn i den engelske landslagstroppen.

Nå ble han riktignok liggende i vannskorpen uten å få slippe til for landets fremste representasjonlag, men Greening var uansett blitt en habil fotballspiller.

Etter årene i Middlesbrough var den Scarborough-fødte midtbanemannen i fem år en solid støttespiller i West Bromwich, før turen gikk videre til Fulham. Der tilbrakte han to sesonger, hvorav den første på lån fra WBA, inntil han for halvannet år siden altså ble skogvokter på City Ground.

Nå, etter en fotkarriere som har gitt ham over 400 ligakamper, synes Greenings Forest-dager å være talte. Han er ikke lenger et førstevalg på høyrevingen, og nå håper han å overbevise Barnsley-ledelsen om at han fortsatt kan gjøre jobben – kanskje også utover 2. januar.

Powered by Labrador CMS