– Det blir «derby-atmosfære»

Phil Neville advarer mot et heltent Everton-mannskap på Goodison Park.

Publisert Sist oppdatert

Selv om han vokste opp i United-systemet og var delaktig i en rekke av klubbens troféer, flyter det også en stor dose blått blod gjennom Nevilles årer.  Syv sesonger på Goodison Park har lært ham nøyaktig hvor mye Merseyside-klubben legger i kampene mot nettopp de røde fra Manchester. – Trolig like mye som i derbykampene mot Liverpool, siteres han på i Manchester Evening News.

United trenger seier

Søndag drar United som vi alle vet de drøye fem milene vestover langs M62 til Evertons hjemmearena like ved Stanley Park. Der venter et oppgjør laget i utgangspunktet så absolutt bør vinne, om ikke annet så for å holde Manchester City bak seg i kampen om tredjeplassen på Premier League-tabellen.
Etter sist helgs resultater krympet overtaket fra fire til ett poeng, og forårsaket dermed økt spenning i kampen om direktekvalifisering til Champions League.

Everton v Manchester United - Premier League
Tøffe tak, her fra fjorårets forglemmelige møte på Goodison Park.

Ute av myren

Mens søndagens oppgjør derfor har stor betydning for Louis van Gaals mannskap, står det egentlig langt mindre på spill for Everton, som med de siste ukenes oppsving definitivt har gravd seg ut av hengemyren, den som lenge truet med å dra dem ned i elendigheten. 12. plass med 41 poeng er verken fugl eller fisk, men «toffee’ene er i det minste på trygg grunn.
Prestisjemessig legges det nå atskillig vekt på en god sesongavslutning, og få motstandere kan vekke følelser og øke adrenalinnivået på Goodison Park som helgens gjester fra Manchester.

“Det er en trang bane, så atmosfæren kommer til å bli elektrisk.”

Phil Neville

– Det er derfor kampene mellom disse to klubbene aldri skuffer, sier Neville. Da tenker han utvilsomt først og fremst på de nøytrale og mindre på de involverte.

– Dette er oppgjøret Everton trolig elsker like mye som derbyet (mot Liverpool). Det er en trang bane og atmosfæren kommer til å bli elektrisk, sier 38-åringen, og lover en spennende og dramatisk batalje.

Selv klarer han knapt å vente på at dommer André Marriner skal blåse kampen igang. Det begrunner han først og fremst på denne måten:

  • – Dette er et storoppgjør mellom to formlag
  • – United er ligaens mest formsterke lag (her glemmer han Arsenal, men det er helt ok) og de spiller den beste fotballen.
  • – Everton har strammet seg opp og sluttet med å gjøre dumme tabber
  • – United må vinne kampen siden de ønsker å ta 2. plassen

Men Neville mener at også Everton har mye å spille for i sesonginnspurten:

– Med tanke på den sesongen de har bak seg, ønsker de å rette opp noe ved å sikre seg en plass på øvre tabellhalvdel. Dermed ligger dette an til å bli et oppgjør hvor begge lag går for seier. Det vil gjøre søndagens kamp ekstra spennende, mener Phil Neville.

Manchester United v Everton - Premier League
Tilsynelatend idyll da Neville og Wayne Rooney møttes på denne dag – 23. april 2011. Kanskje fordi United vant?
Powered by Labrador CMS