Solskjær til journalist: – Jeg mener at du tar feil

United-treneren møter pressen etter 2-0-seier og ligacupavansement mot Everton.

Publisert Sist oppdatert

Ole Gunnar Solskjær snakker om den gode starten på kampen, Edinson Cavani og «semifinale-forbannelsen» etter 2-0 mot Everton.

– Dominerte

Solskjær får spørsmål om han var sikker på å vinne kampen da han kunne sette på angrepsessene Marcus Rashford og Anthony Martial midtveis i den andre omgangen.

– Du vet aldri hva som kommer til å skje i en fotballkamp. Det første målet endrer alltid fotballkamper. Så lenge vi var med i kampen, visste jeg at de kunne komme på og utgjøre en forskjell. Til og med Luke har styrken og kraften til å løpe nedover kanten, så vi prøvde å endre dynamikken litt.

– Noen ganger tenker du at hvis vi kan holde oss i kampen til det er en halvtime igjen, vet du hvor raske, skarpe og kraftfulle de er. 

Til slutt kom United ut av kampen som vinnere, etter to sene mål. Kampen kunne nok likevel vært avgjort lenge før, ettersom Solskjærs gutter leverte en god start, der de presset Everton til å gjøre feil og gi bort målsjanser.

– Vi hadde en veldig god start. De første 20-25 minuttene synes jeg vi var briljante. Vi burde ledet med ett, to eller tre, men Robin Olsen gjorde noen gode redninger og holdt dem i kampen.

– Jeg kan ikke huske at Dean (Henderson) hadde et touch på ballen!

– Så hadde de en god periode rett før pause, men i andre omgang dominerte vi.

– Det var litt Hawaii og frem og tilbake, men jeg er alltid selvsikker når kamper åpner seg med farten vi satte på.

SUPERINNBYTTERE: Ole Gunnar Solskjær hadde luksusen av å kunne bytte på Anthony Martial og Marcus Rashford for å jage mål.

Solskjær gjorde ni endringer på laget fra 6-2-seieren mot Leeds, men vil ikke legge for mye vekt på dette. Han sier at det viktigste er resultatet, ikke hvordan det kommer.

Samtidig benytter han anledningen til å rose noen av dem som fikk 90 minutter for første gang på lenge.

– Vi har en stor stall og spillerne vet at vi stoler på dem. Alle vet at de må trå til i løpet av sesongen. Dette var en stor kamp for noen spillere som ikke har spilt på en stund, som Axel og Eric. Og de gjorde det veldig bra.

Nordmannen gjentar også budskapet fra Leeds-seieren, nemlig at laget er i bedre form nå enn tidligere i sesongen.

– Vi er selvsikre og i god form. Du kan se at jo lenger kamper varer, jo mer vokser vi i kampen. Det er en stor forskjell fra sesongstarten.

– Cavani er en toppspiss

Solskjær blir også spurt om avslutningen til Edinson Cavani, som endte opp med å avgjøre kampen.

– Ikke dårlig. Eller mener du de tre han skulle scoret i første omgang? smiler 47-åringen.

TIDLIGE MULIGHETER: Edinson Cavani fikk flere muligheter til å score Uniteds første mål allerede i første omgang.

– Han er en toppspiss. Han har gode bevegelser og høy kvalitet. Skuddet med venstre var veldig bra.

Uruguayaneren var også involvert i en situasjon med Evertons Yerry Mina. Spissen hadde en hånd i ansiktet på midtstopperen, som deretter gikk i bakken.

Solskjær synes ikke situasjonen var altfor alvorlig.

– Nei, det er to søramerikanere som har hatt sine kamper tidligere. Jeg tror de møttes i kvalifiseringskampene i Copa America, så nei, sier Solskjær og avbryter seg selv:

– Dette var en ordentlig fotballkamp med supportere, taklinger, gule kort, sjanser til begge lag, så jeg nøt det.

På pressekonferansen får Solskjær spørsmål om Cavani nå kan hjelpe med United med effektiviteten etter det som har vært en «treg start» på spissens United-karriere.

– Jeg mener at du tar feil. Jeg synes ikke han har hatt en treg start. Han har gjort det virkelig bra og vært glimrende. Han har vært skadet, det kan skje alle og han kom også sent hit.

– Nei, jeg er virkelig fornøyd med hans påvirkning i garderoben, vanene han tar med seg på trening, hans holdninger og hvordan han tar vare på seg selv. Han har scoret noen viktige mål for oss, han gir oss erfaring og mye annet.

– Han kommer til å bli bedre og bedre, fordi han var ute i syv måneder. Derfor har vi vært tålmodige med ham. Han har hatt en god påvirkning på laget.

Roser Donny

Solskjær bekrefter også at Donny van de Beek kan være et alternativ med utgangspunkt på venstresiden, der han lå gjennom Everton-kampen.

Det forklarer han med nederlenderens taktiske kløkt.

– Han er en av de smarte spillerne som kan bevege sinn inn i rom, finne plass, på samme måte som Bruno.

– Vi ville ha de to inn mellom linjene for å motta ballen, og han linket opp spillet vårt bra i dag.

STARTET: Donny van de Beek har ikke spilt så mye som mange kanskje hadde forventet etter United-overgangen, men onsdag spilte han mot Everton.

Under onsdagens kvartfinale fikk også Paul Pogba spille fra start. Franskmannen har fått stadig mer spilletid den siste tiden, noe Solskjær forklarer med at 27-åringen rett og slett kommer i stadig bedre form.

– Paul kommer i bedre og bedre form, og det er det viktigste for Paul. Hans siste halvannet år har blitt ødelagt av skader og Covid. Jeg er veldig fornøyd med prestasjonen hans og hans bidrag til laget. Han spiller bedre og bedre og det vil han nok fortsette med.

– Lagånden er virkelig bra

Med seier mot Everton fortsetter den gode flyten for Ole Gunnar Solskjær og hans menn. Nordmannen er i sin fjerde semifinale som sjef på Old Trafford, og laget ligger på en solid tredjeplass i ligaen.

Nordmannen forteller om god stemning i garderoben.

– Vi vet at når vi forsvarer oss bra, har vi spillere som kan vinne kampen for oss. Lagånden er virkelig bra, å vinne gir energi og en boost før neste kamp nå på Boxing Day. Nå er vi i semifinalen, men vi er fortsatt ett steg unna finalen.

Nå gjelder det å holde det gående inn mot semifinalen, som spilles over nyttår.

– Semifinalen er en verre kamp å tape. Kommer du finalen får du i alle fall den følelsen i oppladningen. Vi skal gjøre alt vi kan for å komme til semifinalen i en god stand. Men vi har mange ligakamper før det.

JUBEL: Det er mye å smile for i Manchester United om dagen.

Der får kristiansunderen muligheten til å heve «forbannelsen» som har ligget over ham gjennom tiden som United-trener. Solskjær har nemlig vært i tre semifinaler tidligere, uten å vinne én.

Nå håper han laget kan vise at de har utviklet seg siden forrige semifinaletap.

– Vi vil være et lag som lærer og forbedrer oss. La oss se om vi har forbedret oss noe fra i fjor. Kan vi ta det ett steg videre og gå til finalen? Etter det får vi se.

Under pressekonferansen etter kamp følger Solskjær også med på semifinaletrekningen på en annen skjerm. Når det blir klart hvem som står mellom United og finale, bryter treneren ut:

– Manchester City i semifinalen! Det kommer til å bli en stor kamp.

Til tross for fremgang den siste tiden, tar ikke Solskjær og hans mannskap av ennå.

– Vi er på et godt sted for øyeblikket, men vi kan ikke bli revet med fordi vi vet at enhver kamp er som en cupfinale. Det er en slik sesong, der det kommer til å bli så tett. Vi kommer til å holde beina godt plantet på bakken og jobbe hardt for å forbedre oss.

Powered by Labrador CMS