rashford324

To ting som gjorde Rashford-annulleringen enda villere

Publisert Sist oppdatert

– Tvilsomt av VAR.

Det skrev Marcus Rashford på sosiale medier etter at 3-1-målet hans mot Everton ble tatt bort for hands.

– Heldigvis påvirket det ikke hvem som vant. Hvis det hadde skjedd så hadde jeg nok sagt noe helt annet, men for meg var det et mål.

Det sa Erik ten Hag på pressekonferansen etter kampen.

Så skal det sies at ballen så vidt touchet Rashfords arm da han hoppet opp for å komme seg unna og passere Everton-keeper Jordan Pickford. Reglene er også klare – hvis ballen treffer noe på armen så skal målet annulleres.

Det er imidlertid to ting som gjør dette ganske så spesielt.

For det første – et klassisks eksempel på hvorfor VAR sliter sånn med å bli respektert.

Mens VAR-dommerne nemlig fratok Rashford målet for et lite og svært tilfeldig touch på armen, så tillot de bare et par timer tidligere på søndagen en Michel Antonio-scoring etter denne handsen, hvor han altså slår ballen med seg videre med armen på vei mot mål.

Den var enormt mye klarere enn Rashfords hands, men ble altså stående.

For det andre – regelen er også slik at hvis Rashford – alene på vei mot åpent mål – hadde sentret til Bruno Fernandes som så scoret – så ville det vært en helt grei scoring selv om ballen traff armen hans som søndag kveld.

– Slik har reglene vært siden juni 2021, før EM, understreker Svein-Erik Edvartsen, dommerekspert hos Nordicbet, overfor united.no.

– Før var det også hands hvis man sentret til en medspiller som scoret, men hadde Rashford nå sentret til en medspiller som ikke stod i offside så ville det blitt scoring.

– Gir denne regelen mening?

– Nei, og det kan du sitere meg på.

– Min mening er at det kun er en tilfeldig hands hvor armen er den som styrer ballen i mål som bør annulleres, sier Edvartsen.

Powered by Labrador CMS