– Ikke la resultatet lure deg

Noen er imponert av lørdagens United-seier, mens noen ikke er like positivt overrasket.

Publisert

Etter et grufullt 0-3-bortetap for Arsenal før landslagspausen, slo United kraftig tilbake og knuste Everton 3-0 på Goodison Park lørdag ettermiddag.

Etter scoring av Morgan Schneiderlin, Ander Herrera og Wayne Rooney, kunne gjestene reise tilbake til Manchester med en andreplass på tabellen – som gikk tapt for Arsenal senere på kvelden, da londonlaget også vant 3-0 på bortebane, mot Watford. Dermed ligger Arsenal bedre an på målforskjell.

Uniteds overbevisende forestilling ble hyllet både i diverse medier, og til og med engelske aviser var rause med Van Gaals menn.

The Times, Martin Hardy:louis van gaal everton

Journalisten peker ut Ander Herrera som banens beste, og skriver at det fra første sekund bare handlet om Manchester United på Goodison.

– Morgan Schneiderlins autoritære ettermiddag nådde sitt høydepunkt i det 18. minutt, da han sendte et lavt skudd i lengste hjørne bak Tim Howard, skriver han i artikkelen som krever abonnement.

– Bastian Schweinsteiger var omtrent like imponerende, og etter det andre målet hvor Marcos Rojo løp forbi Seamus Coleman og svinget inn et innlegg som Herrera headet bak Howard, var det lite som tydet på at Everton ville komme tilbake.

Manchester Evening News, Stuart Mathieson:

Mathieson trekker i sin spillerbørs frem Herrera og Chris Smalling som Uniteds to beste menn – og gir Smalling en 9-er på børsen.

Av de som startet kampen er det Rooney som scorer dårligst, med sin 6-er, skriver han i saken.

– Det er ikke mye som har gått bra for Rooney i det siste, men den én-mot-én-avslutningen mot Howard var klinisk.

– Vant den fysiske kampen uansett om det var Lukaku eller Koné og hadde en monsterkamp mot dem.

Mathiesons kollega James Robson trekker frem ledermålet til United som et nøkkeløyeblikk, ettersom Everton har tatt ledelsen hver gang de tre siste årene på Goodison Park.

The Telegraph, Chris Brereton:

Journalist Chris Brereton er ikke like positiv til United-laget han så, som visse andre i media.

– Ikke la resultattavla lure deg, United var ikke mer enn akkurat tilstrekkelige, skriver han.

– Det kan være en enkel unnskyldning å skylde på dystre hendelser [dødsfallet til Howard Kendall], for Everton tapte faktisk mot et United-lag som vet å prioritere pragmatisme foran vakkert spill. United-fansen ønsker nok en retur til flytsonen de var i under Sir Alex Ferguson, men det skjer nok ikke med det første.

Breretons kollega og United-kjenner Mark Ogden skrev også en kommentar om Rooney etter kampen, som kan leses her.

The Guardian, Paul Wilson:

Ingen dybdeanalyse eller spillerbørs av The Guardian denne gang, men heller et standard kampreferat.

– Everton var langt unna sitt beste og United tok en kommanderende ledelse før en kvartdel av kampen hadde blitt spilt. Roberto Martinez sa før kampen at United ikke burde undervurderes bare pågrunn av tapet for Arsenal i forveien, og han hadde rett.

– Dette var en av de mest overbevisende forestillinger av sesongen, selv om det må sies at et ukarakteristisk apatisk Everton bidro til sitt eget nederlag.

The Sun, Phil Thomas:

– Slutten på en forhekselse, en plass i historiebøkene og et knapt snev hint av feiring, slik innleder The Sun-journalist Phil Thomas kampreferatet, og sikter til Wayne Rooney som endelig scorer på Goodison Park og dermed er på andreplass på toppscorerlisten i Premier Leagues historie.

– Kanskje var stemningen etter Howard Kendalls dødsfall årsaken for Evertons forferdelige forestilling. Det var hvertfall ikke fordi United var grensesprengende gode, skriver han videre.

Thompson er ikke like raus som Manchester Evening News i sin spillerbørs, men gir både Schneiderlin, Rooney og Herrera en 8-er på børsen, mens resten får 7 og 6.

Powered by Labrador CMS