Everton v Manchester United - Premier League

«United fortjente rett og slett ikke bedre»

Publisert Sist oppdatert

Dette er united.no-journalist Håkon Aaberges umiddelbare tanker etter det skuffende bortetapet mot Everton.

Har United fortsatt muligheten til å kapre fjerdeplassen?

Selvsagt er det fortsatt teoretisk mulig, men det var allerede god grunn til pessimisme, og med dette resultatet blir det enda vanskeligere å se for seg at United skal havne på fjerdeplass.

Alt tyder på at vi må forberede oss på spill i helt andre europeiske turneringer enn Champions League neste sesong.

Noe mer fortjener vi ikke heller. Det er nesten som at det bare vil være irriterende om Arsenal og Tottenham skulle tape senere i dag.

rangnicknoeatenkepa090422
INGEN GRUNN TIL Å TRO PÅ FJERDEPLASS: Ralf Rangnick og United kommer ikke til å kvalifisere seg til Champions League-spill om det ikke skjer noe mirakuløst.

Det første målet kunne blitt utslagsgivende her

Manchester United vet alt om hvor vanskelig det kan være å spille på hjemmebane når ting ikke går bra.

Everton var et såret dyr etter tapet mot Burnley i midtuka, noe som virkelig har fått nedrykksspøkelset til å henge over Goodison Park, og en kunne merke det på stemningen på tribunen også. Everton-fansen laget mye lyd i starten, men etter hvert tok United-fansen helt over mens United dominerte på banen, og Everton-fansens støtteerklæring ble erstattet av en nervøs stemning.

Om United da hadde fått det første målet på et av Rashfords brukbare forsøk i starten, så tror jeg at United kunne vunnet med flere mål her. Jeg tror ikke Everton hadde hatt noe å svare med.

I stedet hadde United marginene mot seg da Everton tok ledelsen etter at et Anthony Gordon-skudd endret retning i Harry Maguire. Det er virkelig ikke Maguires sesong, og han vil nok bare få slutt på 2021/22-sesongen så fort som mulig.

Med Everton i ledelsen, så ble det en helt annen kamp, og støtten fra hjemmepublikummet kom definitivt tilbake for Everton, mens United var tafatte, og fortjente rett ikke bedre.

rashfordcoleman090422
RASHFORD KUNNE GITT UNITED LEDELSEN: Men United skapte ikke nok på Goodison Park mot Seamus Coleman & co.

Bør United slippe til unggutta på slutten av sesongen?

Som jeg skrev tidligere i denne kommentaren, er det nå svært lite trolig at United ender på den nødvendige fjerdeplassen.

Bør vi da slippe til unggutta fremover, nå som vi ikke har like mye å tape? 

Et av argumentene imot det, er at United har en finale i FA Youth Cup snart, og at vi kanskje bør la spillere som for eksempel Alejandro Garnacho forberede seg til den uten for mange forstyrrelser, i det som er en travel periode for U18-laget.

At det er mye negativitet rundt United akkurat nå, kan også være et argument, for det er neppe et optimalt miljø for en ung spiller å ha i overgangsfasen fra akademispiller til A-lagsspiller.

Når det er sagt, så er det jo noen unggutter som United ikke har brukt i FA Youth Cup denne sesongen, som for eksempel Shola Shoretire, Hannibal Mejbri, Charlie Savage og Zidane Iqbal. Det er vel noen av disse som neppe vil brukes borte mot Liverpool og Arsenal uansett, men det er kanskje én eller to av dem som kan få sjansen på slutten av sesongen, spesielt om det blir enda mindre realistisk enn nå.

Queens Park Rangers v Manchester United - Pre-season Friendly
BØR HANNIBAL & CO FÅ SJANSEN? United har ikke like mye å tape nå etter tapet mot Everton.

Et skritt i riktig retning for Rashford, som slo Giggs-rekord

Marcus Rashford hadde i dag sin 200. Premier League-opptreden for Manchester United.

Han ble med det den yngste som har nådd akkurat den milepælen, i en alder av 24 år og 160 dager. Ryan Giggs hadde den gamle rekorden – han spilte sin 200. Premier League-kamp i en alder av 24 år og 295 dager.

Så skal det jo sies at Ryan Giggs spilte 40 ligakamper for United før Premier League startet også.

Uansett: Rashford så mer påskrudd ut på Goodison Park, og var en av få United-spillere i løpet av kampen som virket sannsynlig at kunne score. Det var ingen solid kamp av Rashford, og han gjør fortsatt for mange feil, men akkurat nå setter vi uansett pris på små steg i riktig retning også.

 

Vi nærmer oss et farvel til Goodison Park

Fra og med 2024/25-sesongen skal Everton etter planen spille på sin flunkende nye stadion ved Bramley-Moore Dock.

Med andre ord: United har bare to kamper igjen på Goodison Park om vi ikke sendes dit i en av cupene, eller til og med enda færre om Everton skulle finne på å rykke ned til tross for denne seieren..

United har spilt over 100 kamper på anlegget, og har hatt både veldig gode og helt forferdelige dager der. United har til og med spilt en hjemmekamp der: mot Liverpool i 1948, da United vant 3-0.

Jeg var der selv (for andre gang) i desember, og hadde en helt forferdelig dårlig plass med en nesten ubrukelig utsikt til gressmatta, og da var det lett å skjønne at Goodison Park er moden for å skiftes ut. Likevel: Goodison Park kommer til å bli savnet i engelsk fotball.

Forhåpenligvis blir våre siste turer til Goodison Park vesentlig hyggeligere enn denne.

20211206_212421
KOMMER TIL Å BLI SAVNET: Goodison Park, her fra desember 2021.

Ellers:

  • David de Gea spilte sin 480. kamp for United – samme antall kamper som Roy Keane endte opp med.
  • Paul Pogba spilte sin 231. kamp for klubben, og er med det forbi Nani (230).
  • Victor Lindelöf spilte sin 189. kamp for United, samme antall som Ander Herrera endte på.
  • Fred spilte sin 154. kamp for klubben, og er med det forbi Teddy Sheringham (153).
  • Bruno Fernandes har nå 119 United-kamper, og er med det forbi David May (118), og har nå samme antall kamper som Mal Donaghy og Alex Forsyth.
  • Jadon Sancho har nå spilt 35 kamper for United, samme antall som bl.a. en annen spiller vi hentet fra tysk fotball, nemlig Bastian Schweinsteiger.
  • Anthony Elanga har nå spilt 22 kamper for Manchester United, samme antall som Liam Miller, og én færre enn Odion Ighalo, Ben Foster og Gerard Pique.

Powered by Labrador CMS