casemiro091022b

«Casemiro på godt og vondt»

Publisert Sist oppdatert

Her er united.no-journalist Håkon Aaberges kampkommentar etter 2-1-seieren mot Everton på Goodison Park.

Casemiro feilet – og rettet mye opp igjen

Casemiro fikk sjansen fra start for første gang i en Premier League-kamp – og Goodison Park er ikke det enkleste stedet å gjøre det.

I kampens femte minutt ga brasilianeren bort ballen, og Everton gikk opp i ledelsen etter et flott Iwobi-langskudd – en marerittstart for Casemiro, selv om det skal sies at det ikke var en selvfølge at den ballen skulle havne i nettet etter den ballmissen, og at landsmannen Antony også satte ham i en litt vanskelig situasjon der.

Everton FC v Manchester United - Premier League
MISTET BALLEN FØR KAMPENS FØRSTE MÅL: Casemiro.

Nevnte Antony utlignet, og Casemiro fikk en enorm sjanse til å sende United opp i ledelsen da Marcus Rashford slo et perfekt innlegg til ham som han burde klart å heade i mål, eller i alle fall mål.

I stedet ble det en ny ballmiss mot slutten av omgangen som førte til mål igjen – men denne gangen riktig vei. Det gjør nemlig ikke så mye om Casemiro mister ballen hvis han raskt vinner den tilbake, og så sender en glimrende pasning gjennom til Cristiano Ronaldo slik at portugiseren kan score.

Casemiros første førsteomgang i Premier League-sammenheng ble litt Casemiro på godt og vondt.

Everton FC v Manchester United - Premier League
BURDE HEADET INN SITT FØRSTE: Casemiro.

Jeg blir ikke overrasket om han starter mange av de neste Premier League-kampene også, til tross for den tidlige feilen (han starter i alle fall mot Newcastle, siden Scott McTominay er suspendert).

Han gjør generelt en del feil, men helhetsinntrykket ble uansett vesentlig bedre utover i kampen, og forarbeidet til Ronaldo-målet ble helt avgjørende. Da betyr det faktisk ingenting at det skjer i etterkant av egen ballmiss.

Martial fornektet seg ikke – før han måtte ut tidlig

I denne artikkelen skrev undertegnede om Anthony Martials glimrende statistikk mot Everton. Før denne kampen stod han med 13 kamper mot Everton, og 10 målpoeng på de kampene.

Denne gangen måtte han ut med skade, noe som forhåpentligvis ikke gjør at han går glipp av for mange kamper i et tøft kampprogram.

Uansett: han rakk en målgivende pasning denne gangen også, siden det var han som hadde pasningen til Antony før sistnevnte satte ballen i mål.

LES OGSÅ: Martial ut med skade

utdjubel091022
BIDRO TIL MÅL MOT EVERTON IGJEN: Anthony Martial, her sammen med Christian Eriksen, Bruno Fernandes og målscorer Antony.

Det vil seg ikke for Rashford mot Everton

Som vi skrev i artikkelen vi nevnte over, så har Marcus Rashford aldri scoret mot Everton.

Han har fått mål annullert mot dem før, og slik gikk det også her etter en hands som ikke var så enkel å se.

Rashford burde ellers hatt en målgivende pasning her på det glimrende innlegget han slo til Casemiro, men han endte uten målpoeng denne gangen – og står fortsatt uten scoringer mot Everton.

Det er godt han i det minste er bedre mot det andre laget fra Liverpool, og at andre spillere enn Rashford og Casemiro fikk muligheter også!

Det skal også nevnes at Rashford hadde en ganske god kamp på Goodison Park, og at han neppe spilte seg ut av laget.

colemanrashford091022
SCORER IKKE MOT EVERTON: Marcus Rashford. Denne gangen trodde vi i det minste en liten stund at han hadde gjort det.

Shaw trenger neppe å bekymre seg for mengden spilletid før VM

Det har blitt snakket om at det kan være problematisk for Luke Shaw før VM at han har fått lite spilletid i Manchester United.

Nå er ikke jeg opptatt av hva som skjer i VM, men jeg tror uansett ikke at det blir noe stort problem for Shaws del.

Hvis han hadde vært bak Tyrell Malacia i køen nå, så ville det blitt hovedsaklig Europa League-kamper og en ligacupkamp før mesterskapet, men akkurat nå er han uansett foran Malacia i køen.

Det tyder på at en sunn situasjon på venstrebacken: den som er i best form får spille. Nå er det Luke Shaw.

Han leverte en god kamp mot Everton, og forhåpentligvis får vi se mer av dette i ukene fremover.

shaw44
GOD MOT EVERTON: Luke Shaw.

Endelig spillemål for Ronaldo igjen

Forrige gang Cristiano Ronaldo var på Goodison Park, så havnet han i trøbbel etter å ha slått telefonen ut av hånden til en 14-åring.

Denne gangen fant han en vesentlig bedre, og mindre ulovlig, måte å havne i oppmerksomhetens lys på.

Portugiseren spilte ikke så verst mot Omonia heller, men ballen ville rett og slett ikke i mål.

Han fikk ikke den beste starten mot Everton, da han ved å gå i offside potensielt hindret et mål for en tydelig frustrert Bruno Fernandes (pussig nok gjorde han noe lignende i begge kveldens omganger), men mot slutten av førsteomgangen kom 37-åringen alene med keeper, og i en type situasjon han har vært i hundrevis av ganger før så satte han ballen kaldt i mål bak Jordan Pickford.

Som mange nok har fått med seg: dette var Ronaldos 700. mål i klubbkarrieren.

ronaldo091022c
AVGJORDE: Cristiano Ronaldo.

En lovende start for Antony

Antonys prestasjoner i Europa League har ikke vært så imponerende hittil, men det er ingen tvil om at han har startet ganske så bra i Premier League.

Faktisk er han jo, som det ble nevnt på V Sport Premier Leagues sending, den første United-spilleren som har scoret i sine tre første Premier League-kamper for klubben.

Akkurat dette var en av tingene jeg var mest spent på før han kom: hvor produktiv kommer han til å være i en bedre liga? Kommer han til å levere nok målpoeng til å rettferdiggjøre denne signeringen?

Etter tre mål på tre Premier League-kamper må vi si at det har vært en lovende start, spesielt med tanke på at han ser ut som en spiller som potensielt har mer inne også.

 

Mange hjemmekamper fremover

Det er over en måned siden United har spilt en kamp på Old Trafford – mot Real Sociedad 8. september.

Etter det har United spilt fire bortekamper, men nå fremover er det hjemme på Old Trafford at mesteparten av jobben skal gjøres.

Fem av de seks resterende oktoberkampene skal spilles hjemme, mens en midt inni der får en viktig bortekamp mot Chelsea.

Resten av kampene i oktober:

  • Torsdag 13. oktober: Manchester United – Omonia (Europa League)
  • Søndag 16. oktober: Manchester United – Newcastle United
  • Onsdag 19. oktober: Manchester United – Tottenham Hotspur
  • Lørdag 22. oktober: Chelsea – Manchester United
  • Torsdag 27. oktober: Manchester United – Sheriff Tiraspol (Europa League
  • Søndag 30. oktober: Manchester United – West Ham United
ottom
HJEM, KJÆRE HJEM: Nå blir det mange kamper på Old Trafford fremover.

Powered by Labrador CMS