Preview Everton – United

På toppen av formtabellen rager United øverst med Everton hakk i hæl. For Wayne Rooney, Phil Neville, Louis Saha og Tom Howard betyr lørdagens kamp gjensyn med ex-klubben.

Publisert Sist oppdatert

Wayne Rooney møter moderklubben og det samme gjør Phil Neville. Også ex-Reds Louis Saha og Tim Howard spiller mot tidligere lagkamerater. Hvert lag er ledet av en Glasgow-mann: David Moyes i Everton, og selvsagt Sir Alex i United.

United bør være fulle av selvtillit etter den sterke 3-2-seieren over AC Milan i midtuken. United har seks strake kamper uten tap, og hele fem av dem er vunnet, om vi ser på alle turneringer.

Det blir ikke mindre imponerende om vi studerer kun ligakamper. Der har United åtte på rad uten tap, fordelt på seks seirer og to uavgjorte. Målforskjellen? Småpene 25-4 på disse åtte, eller 3,12 mål vår vei i snitt per kamp.

Etter at Edwin van der Sar gjorde et etterlengtet comeback 19. januar, har United tapt kun en gang. Det var mot Man City i første semifinale i Ligacupen, et resultat som senere skulle vise seg å ikke ha noen betydning. Men, vi kjenner perfeksjonisten Edwin såpass, at syv baklengsmål på disse åtte kampene er tall han ikke er tilfreds med. Selv om nederlenderen ikke kan lastes for disse.

United har så langt aldri kjørt med samme startellever to kamper på rad denne sesongen, og gjør det heller ikke nå. I forhold til laget som startet mot Milan, er Nani definitivt ute. Nani er suspendert, og det samme er Rio Ferdinand. I tillegg er Ryan Giggs, John O'Shea, Owen Hargreaves og Federico Macheda skadet. Nemanja Vidic har ikke vært på banen i noen av de ti seneste kampene, men er i det minste med i troppen til Everton-kampen.

Fortsetter Ferguson med en bred midtbane også mot Everton? Faktum er at United har kjørt med to rene spisser fra start kun i to av de syv seneste kampene. Det var mot Hull (4-0) og Portsmouth (5-0). Vi kan trygt si det gikk veien mot de to, men taktikken fungerte også da Ferguson mønstret en bred midtbane i tøffe bortekamper som mot Milan og Arsenal, samt mot Man City hjemme i Ligacupen.

Wayne Rooney er i kanonform for tiden, og passerte mot Milan scoringsrekorden til Andy Cole. Hvis det er mulig å få ut enda mer tenning av Rooney, er vel hans gamle hjemmebane og favorittsted Goodison Park et passende sted?

Vi kan i hvert fall håpe at United tar ledelsen. Det har nemlig ikke skjedd at United har scoret først og samtidig tapt en ligakamp denne sesongen. (Bank i bordet).

FORMEN – 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

16. feb.

AC Milan

CL

B

3-2

10. feb.

Aston Villa

PL

B

1-1

6. feb.

Portsmouth

PL

H

5-0

31. jan.

Arsenal

PL

B

3-1

27. jan.

Manchester C

LC

H

3-1

Vunnet – Uavgjort – Tapt: 4 – 1 – 0

Mål: 15-5

Everton har aldri før denne sesongen vært i bedre form enn nå. Forrige ligarunde slo klubben Chelsea 2-1, og samme sifre ble det mot Sporting Lisboa i midtuken.

I alle turneringer har David Moyes' mannskap kun to tap på de tolv seneste kampene. Nederlagene kom for Liverpool borte i ligaen, samt et overraskende hjemmetap i FA-cupen for Birmingham. Syv av de tolv kampene er vunnet.

Og ser vi kun på ligakamper, blir tallene enda bedre – sett med blå brilleglass. Ja, der har Everton kun det nevnte tapet for byrivalen på sine elleve seneste kamper. Fem av de elleve er vunnet, og like mange er endt uavgjort.

Når det gjelder lagoppstillingen til blåtrøyene, er det knyttet stor spenning rundt Tim Cahill. Midtbanespilleren med nese for mål er en av Moyes' viktigste brikker. Cahill fikk en smell mot Sporting, og Everton venter trolig helt til dommerkortet skal fylles ut før de opplyser om Cahill spiller eller ikke. Phil Jagielka er ute for resten av sesongen. Det samme er trolig Marouane Fellaini, som ble skadet mot Liverpool. I samme kamp ble Steven Pienaar utvist, men han har nå sonet ferdig karantenen. Tony Hibbert er skadet, mens Joseph Yobo, Philippe Senderos og Victor Anichebe anses som usikre. Ingen av disse er uansett regnet med i Evertons førsteellever.

Landon Donovan er en spiller United og kanskje spesielt Patrice Evra bør merke seg. Høyrekantspilleren er en av flere som virkelig har funnet formen hos Everton.

Tim Howard har spilt samtlige kamper for Everton denne sesongen. Vår tidligere keeper har sluppet inn 36 mål (Everton har scoret 35) på 25 ligakamper.Vår førstekeeper under 2003-04-sesongen spilte totalt 77 United-kamper fra 2003 til 2005.

Langt flere kamper fikk Phil Neville, en spiller som vet det meste om United. Han spilte for United fra 1995 til 2005, og noterte seg kke mindre enn 386 United-kamper. Denne sesongen har han slitt litt med skade, men han er klar nå og står med 10+1 kamper så langt.

Se opp for…

Louis Saha hadde omtrent et sammenhengende skademareritt under tiden i United. Han kom til Old Trafford fra Fulham i januar 2004, og mye på grunn av alle skadene fikk han ikke mer enn 124 kamper på fem år. Han scoret likevel brukbare 48 mål for oss.

I Everton har franskmannen fått en ny vår, og ikke ser han ut til å bli skadet heller. Denne sesongen har Louis Saha spilt 19+4 kamper, og panget inn 13 mål. To av disse kom mot Chelsea, og da brente han i tillegg et straffespark.

FORMEN – 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

16. feb.

Sporting Lisboa

EL

H

2-1

10. feb.

Chelsea

PL

H

2-1

6. feb.

Liverpool

PL

B

0-1

30. jan.

Wigan

PL

B

1-0

27. jan.

Sunderland

PL

H

2-0

Vunnet – Uavgjort – Tapt: 4 – 0 – 1

Mål: 7-3

INNBYRDES MØTER

United har et ganske så bra tak på Everton. Riktignok ble det tap på straffer for Everton i semifinalen i FA-cupen i fjor, men vi har spilt ni strake ligakamper mot dem uten tap, og hele syv av disse er vunnet. På Goodison Park har United tre seirer og en uavgjort på de fire seneste kampene. Seneste tap var 20. april 2005. Det er også det eneste tapet United har lidd for Everton på Goodison Park på de 15 seneste kampene der.

Det er bare å krysse fingre, spytte tre ganger, unngå å gå på kumlokk eller under stiger før lørdagens kamp.

Klubbenes 10 siste PL-møter på Goodison Park (United nevnt først):

Sesong

Res.

Målscorere

2008/09

1-1

Fletcher

2007/08

1-0

Vidic

2006/07

4-2

O'Shea, P.Neville (selvmål), Rooney, Eagles

2005/06

2-0

Van Nistelrooy, Rooney

2004/05

0-1

2003/04

4-3

Saha 2, Van Nistelrooy 2

2002/03

2-1

Beckham, Van Nistelrooy (str.)

2001/02

2-0

Giggs, Van Nistelrooy

2000/01

3-1

Butt, Giggs, Solskjær

1999/2000

1-1

Yorke

Vunnet – Uavgjort – Tapt: 7 – 2 – 1

Mål: 20-10

Fullstendig ligastatistikk mot Everton:

Kamper

Hjemme

Borte

Totalt

Spilt

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

161

46

20

15

145-76

25

18

37

105-154

71

38

52

250-230

Dommeren

Howard Webb er utnevnt til dommer. Det blir femte gang han dømmer United denne sesongen. Sist gang var da United slo Man City 3-1 hjemme i Ligacupen. Webb dømte også da vi røk 0-3 borte for Fulham, samt da United på bortebane slo Stoke 2-0 og Wigan 5-0.

TV

Legg for all del merke til klokkeslettet. Avspark er 13.45, skandinavisk tid. Det er første gang United spiller såkalt "early kick off" denne sesongen. Gjør ditt ytterste for å lete opp en TV som tar inn Canal+ Sport1. Går ikke det er live-oppdateringen på united.no et bra alternativ:

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha tilgang til kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2229, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av sms-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2229.

Powered by Labrador CMS